Alonso, elementul cheie pe piata transferurilor

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.10.2007

Pilotul echipei McLaren, Fernando Alonso, reprezinta cheia pe piata de transferuri a Formulei 1, mai multe team-uri asteptand o decizie din partea lui inainte de a anunta componenta echipelor pentru sezonul urmator.

Dublul campion mondial are un contract insa nu este cert daca el va ramane la McLaren dupa discutiile in contradictoriu cu sefii echipei si dupa acuzatiile ca Hamilton este favorizat. Acum, dupa incheierea sezonului, seful echipei Ron Dennis a anuntat ca problema contractului lui Alonso va fi clarificata in urmatoarele doua saptamani.

Desi o lunga perioada de timp s-a speculat ca Alonso ar putea reveni la Renault, spaniolul spune ca echipa condusa de Flavio Briatore nu este prima sa optiune. Avand in vedere forma curenta, Scuderia Ferrari si BMW-Sauber sunt cele mai competitive alternative la McLaren, insa amblele echipe si-au confirmat pilotii pentru sezonul viitor.

Astfel, Toyota ramane singura echipa care are un buget suficient de mare pentru Alonso si care are si un loc disponibil, dupa plecarea lui Ralf Schumacher.

Este probabil ca Renault sa nu il retina pe Giancarlo Fisichella, care ar putea fi inlocuit de pilotul de teste Nelson Piquet Jr.

Acesta ar urma sa faca echipa cu Heikki Kovalainen, in cazul in care Alonso nu va sosi la francezi. In schimb, Toyota il are pe campionul din GP2, Timo Glock, ca posibil coechipier pentru Jarno Trulli.

Lewis Hamilton va ramane cu siguranta la McLaren, asa ca marea intrebarea este cine il va inlocui pe Alonso. Un candidat fiabil este Nico Rosberg, insa Williams pare determinata sa il pastreze la echipa datorita valorii sale.

O alta posibilitate este rocada Alonso - Kovalainen, mai ales ca McLaren a avut succes in trecut cu pilotii finlandezi.

Toyota l-a pierdut pe Alex Wurz si are nevoie de un pilot experimentat, insa printre posibilii candidati se numara si japonezul Kazuki Nakajima si Vitantonio Liuzzi, care va parasi Toro Rosso in 2008, urmand sa fie inlocuit de Sebastien Bourdais.

Este greu de prevazut unde isi va gasi loc Ralf Schumacher, chiar daca germanul vrea sa ramana in Formula 1. Spyker are un loc dispobil, insa miliardarul Mallya nu vrea sa plateasca foarte mult. In schimb, indianul vrea sa-l pastreze la echipa pe Adrian Sutil.

Comentarii (1)

  • danielif
    naspa situatie
    cam complicata viata lui alonso in formula 1.si asta si din cauza arogantei.de altfel ca pilot e f bun,dar caracterul il cam strica
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru