Alonso: "Hamilton a castigat pentru ca a avut noroc"

Publicat Luni, 11.06.2007

Fernando Alonso crede ca doar norocul l-a ajutat pe colegul sau de echipa sa castige Marele Premiu al Canadei. Spaniolul se refera la episodul in care britanicul a iesit de la boxe cu mai putin de un tur dupa ce Safety Car-ul a iesit pe pista, reusind sa nu isi atraga sanctiunile oficialilor asupra sa. Alonso s-a aflat intr-o situatie diferita, fiind nevoit sa intre la boxe in timpul Safety Car-ului, desi regulamentele noi interzis acest lucru. Mutarea l-a costat pe pilotul McLaren o penalizare stop&go de 10 secunde.

"Da, victoria lui Hamilton e foarte buna, foarte buna pentru echipa. Insa in acelasi timp este foarte norocoasa, pentru ca amandoi ne bazam pe aceeasi strategie iar daca Safety Car-ul iesiea pe pista cu un tur mai devreme am fi terminat pe locurile 8 si 9. Dar macar i-a iesit strategia unui membru al echipei", crede Alonso.

Spaniolul a uitat insa sa precizeze faptul ca in cursa a iesit de trei ori de pe pista, coborand pe pista de pe locul al doilea pe cel de-al patrulea.

Mai mult, Alonsoa fost depasit pe pista de Raikkonen si Sato, ceea ce a facut ca la final campionul mondial sa se multumeasca cu pozitia a saptea.

Comentarii (18)

  • Bogdanovic
    da
    daca Alonso spune : "Hamilton a castigat pentru ca a avut noroc" atunci ce sa mai spunem de Sato care la depasit
    0 0
  • McLaren
    Ce bine e acum k nu se mai aud ferraristii:)) ciocu` mic baietzi:))
    0 0
  • Doar atat?
    Pentru o astfel de declaratie merita un minus de 50 de puncte. Urla frustrarea in el.

    Uita ca a fost mai mult in afara pistei decat pe pista.
    0 0
  • Sorin Blaj
    man dak erai in locul lui Alonso probabil ca ai fi facut la fel...te simti impotent cand vezi un pusti de 22 ani si nou venit in F1 cum iti ia fata si te face de ras,tu fiind dublu campion mondial...nu se termina asa cu siguranta,Alonso mai are multe de aratat in fata lui Hamilton,probabil oricare alt pilot din F1 ar fi iesit in decor de cate ori a iesit ieri Alonso ar fi abandonat cursa ,sa ne gandim la urmatoarea cursa unde ferrari a dominat de cand a fost inclusa in circuitul de F1
    0 0
  • hakkinen
    problleme mecanice
    Nu spune nimeni absolut nimic despre problemele mecanice pe care le-a avut Alonso in ultimele ture ale intrecerii.
    Sato nu ar fi trecut niciodata de Alonso daca acesta nu ar fi avut probleme cu masina.
    0 0
  • Caracter
    Atitudinea lui Alonso tine de caracter si de 7 ani de acasa.

    Daca altcineva este mai bun decat tine intr-o cursa, trebuie s-o recunosti, nu sa faci declaratii aiurea pentru a minimiza performanta coechipierului tau.
    0 0
  • Sato
    Cand esti campion mondial si cand concurezi in echipa care conduce campionatul mi se pare rusinos sa fi depasit de Sato care piloteaza la o echipa in al doilea an de activitate si care ruleaza un sasiu conceput pentru sezonul 06.

    Si asta nu pentru ca Sato nu e bun, din contra, cand e controlat (adica nu kamikaze) e extraordinar, dar pe hartie e sub Alonso.

    Iar ce a facut Alonso in timpul cursei e dezamagitor. Da, intr-adevar, si Schumacher a avut curse proaste, dar Alonso s-a comportat ca un copil mic.

    Victoria lui de la Monaco a fost rezultatul strategiei echipei care l-a tinut le Hamilton in spatele lui Alonso si norocului de a nu lovi parapetii (dupa cate ori a iesit pe iarba in Canada, nu imi vine greu sa il vad lovind parapetii de la Monaco). Daca asta nu e victorie norocoasa atunci ce e? Si el s-a umflat in pene ca mama mama ce a mai pilotat el...

    Rusinos.

    Sa nu uitam ca Hamilton a castigat fiecare cursa facuta de el pe circuitul de la Monaco din toate grupele in care a alergat. Asta spune multe, asta arata ca Hamilton nu e chiar un terchea berchea care are norocul sa fie intr-o masina buna. Raikkonen e intr-o masina buna si tot nu e mai bun ca Massa.

    Situatia e similara. Masa a dezvoltat masina, e favoritul echipei, etc, etc, iar Raikkonen nu face fata pe moment.

    La McLaren e invers, Alonso a dezvoltat masina, a pus-o la punct, e(ra) favoritul echipei pentru ca e dublu campion mondial, este platit cu un tir de bani si uite ca vine Hamilton care e platit cu mult sub 1 milion de dolari, care e incepator, care nu stie asa bine masina si uite ca e la egalitate cu Alonso.

    Daca asta nu spune multe despre Hamilton, atunci...


    Si sa nu uit, jos palaria pentru Sato. Fenomenal. Mi-a placut de el la Jordan, la BAR, dar aici la Super Aguri e un maestru adevarat. Daca o tine tot asa si daca Super Aguri mentin ritmul R&D-ului, vom avea si alte rezultate frumoase din partea lui. Numai pentru ca a avut indrazneala, curajul sa-l depaseasca pe Alonso (sa nu uitam ca Ralf Schhumacher nu face asa ceva) merita aplaudat. Faptul ca chiar i-a si iesit manevra e o dovada a talentului sau...
    0 0
  • ..
    daca nu primea penalizare termina cel putin p 2....avea mari sanse sa castige.....ideea e za rezisti psihic ..ceea c nu a reusit Alonso din pacate in cursa din canada...asa k nu l mai criticati aiurea...si despre hamilton....e un pilot bun...doar atat... a plecat d p 1 si tot asa a terminat.. pilot constant...si cu noroc....
    0 0
  • sarmington
    Fortza Alonso
    Daca va intereseaza, si trebuie sa va intereseze faptul ca cel care a pus masina la punct este Alonso si nu Hamilton asa ca tinerelul face performanta pe spatele spaniolului. Sa nu uitam ca Mercedes nu a avut o masina fiabila pana nu a venit cel care l-a batut de 2 ori pe Schumacher. Asa ca vedeti-va de treaba cu Hamilton . O fi el bun dar fara masina..... ar fi fost un oarecare. Spaniolul a luat spuma tehnologiei de la campiona mondiala Renault ca sa faca ceva cu Mercedesul.
    Fortza Alonso! I'll be back!!!!
    0 0
  • MDA...
    dak e sa continuam asa probabil or sa fie pareri pro si contra in functie de preferinte...nu contest calitatile lui Hamilton,chiar le apreciez...cu privire la Monaco ?? pai s-a apropiat de el cand a aflat ca nu mai are ce sa depaseasca,a lasat-o Alonso mai moale,
    0 0
  • ShArKy
    hai ...
    sa recunoastem...chiar a avut noroc cursa asta...
    0 0
  • bravo Lewis
    (@hakkinen)in sfarsit cineva care vede realitatea ...va place doar sa-l criticati pe Alonso ...dar sa vedeti care e adevarul e greu ...intr-adevar in primul viraj a fost greseala lui dar dupa aceea s-a vazut cum se lupta cu masina (care din punctul meu de vedere parea subviratoare)sa o tina pe circuit si sa acumuleze ceva puncte ...si in plus a mai venit si acea penalizare care l-a tinut departe de podium.

    cat despre Sato ,felicitari, ...dar nu putea sa-l depaseasca pe Fernando asa usor daca acesta din urma avea o masina fara probleme.

    si ca sa raman on-topic ...Hamilton castiga chiar daca nu erau toate acele evenimente care au stricat planurile multor piloti
    0 0
  • :)
    o fi alonso dublu campion mondial..dar a facut mult prea multe greseli..pana sa aibe probleme la final.hamilton a condus impecabil..si s-a distantat oricand i-a vrut muschiu..
    cat de alo...niciodata nu mi-a placut atitudinea lui..nu stie sa piarda
    0 0
  • Meteora
    Alonso
    da, asa e dar Alonso a avut probleme cu pneurile din cauza carora a si alonecat ff mult in ultimele tururi si astfel Sato a reusit imposibilul, sa-l depaseasca
    0 0
  • Semnul
    ... Alonso, nu mai faci semnul "v-am inchis gura"???
    Ca cel putin mie, ca fan Ferrari, mi-ai cam inchis-o ieri... dupa greselile copilaresti din cursa. (nu mai dati vina pe masina, Alonso e cel care-si regleaza masina, cu "experentza" lui.)
    Despre Hamilton, numai cuvinte de lauda. E bun, si va fi campion, merita. Dar nu va ramane mult la McLarenMercedes.
    0 0
  • Luchian
    Micile detalii fac diferenta !
    Alonso si-a stricat singur masina iesind de 4 ori in acelasi loc in decor si incalecand de cateva ori virajele prea violent. A deteliorat "fundul" masinii si asta coroborat cu faptul ca era incaltat cu pneurile mai lente (cele moi), i-a facut masina mai slaba ca cea a lui Sato care mergea mai repede chiar si decat Raikkonen la un moment dat. Asa ca nu luati din meritul lui Sato la acea depasire pe exterior si inainte de sicana buclucasa. Acum am citit putin mai sus. Ce salariu are Hamilton ??? Pai va fi cel mai ieftin campion mondial din istorie :D:D:D ; pe langa celelalte recorduri pe care le va dobora.
    0 0
  • yada yada yada
    Alonso si-a demonstrat valoarea. E a nu stiu cata oara. Tre sa fi orb sa nu vezi ca omul ala e intr-adevar un driver fara nici o sclipire. Are momente rare, a avut noroc si masina extraordinara in ultimii 2 ani. Atat. De-aici incolo, e down the hill pentru el. Pentru cei ce v-ati lasat dusi de nas de catre presa ce numa' nu i-a ridicat biserica "marelui Campion"...imi pare rau de voi. Deschideti ochii data viitoare.
    0 0
  • ....
    Alonso este un foarte bun pilot si stie sa regleze si sa lucreze la proiectarea masinii foarte bine, astfel ca masina de anul acesta este facuta pentru el. Acesta este si motivul pentru care a castigat de 2 ori campionatul mondial cu Renault iar acum performanta si fiabilitatea Renault s-au transmis la McLaren. Dar Hamilton este un pilot mai bun. Daca nu ma credeti, uitati-va din nou la toate starturile lui, si o sa vedeti cat de bine pleaca de fiecare data si cat de aproape de limita conduce. Sper sa poata sa ajute si el la proiectarea si setarea masinii de anul viitor la fel ca si Alonso. Alonso se astepta ca venind la McLaren sa fie pilotul nr. 1, numai ca a dat peste un pilot mai bun decat el, iar frustrarea l-a facut sa gresasca in cursa din Canada, astfel deteriorandu-si masina. Sato l-a depasit si pentru ca Alonso avea pneurile mai slabe ... dar acest lucru nu este o scuza pentru un rezultat slab. Cat despre subiectul acestui articol, Hamilton ar fi castigat aceasta cursa chiar daca Safety Car-ul nu intra deloc pe pista, iar daca ar fi fost amandoi penalizati Hamilton ar fi fost cel putin in fata lui Alonso (desi cred ca ar fi fost cateva masini intre ei).

    Singura scuza a lui Alonso este ghinionul ca a trebuit sa primeasca o penalizare de 10 secunde, dar dupa penalizare era cu 1.5-2 secunde mai slab decat Raikkonen, iar pentru asta nu are nici o scuza (faptul avea masina deteriorata nu este o scuza, el a facut acele "setari" masinii).

    In acest moment Hamilton este cel mai bun pilot din F1, si majoritatea expertilor sunt de acord cu aceasta afirmatie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru