Ferrari critica sistemul de punctare din F1

Publicat Joi, 17.05.2007

Echipa italiana Ferrari nu este de acord cu sistemul de punctare existent in Marele Circ in acest moment.

"Intr-o competitie care ar aprecia intr-adevar victoria, Massa ar fi trebuit sa fie lider in acest moment. A castigat doua Mari Premii si ar fi meritat sa fie pe prima pozitie a ierarhiei. Nu mi se pare normal ca Hamilton, care a fost constant pe podium, dar care nu a castigat nicio cursa , sa fie pe primul loc", a spus Luca di Montezemolo.

Sistemul de punctare din Formula 1 a fost schimbat in anul 2002, el acordand un avantaj destul de mic castigatorului unei curse fata de ocupantii pozitiilor doi si trei.

Comentarii (6)

  • mihnea
    asa e
    aredreptate di montezemolo..diferenta dintre locul 1 si 2 e mult prea mica, tinand cont ca este diferenta dintre a castiga si a pierde..cred ca sistemul vechi era mult mai corect..10,6,4,3,2,1
    0 0
  • massa sau hamilton
    asta e o discutie ce poate continua la infinit....nu poti castiga cateva curse si sa iei titlul , asta a si fost urmarit la schimbarea de punctaj...la ora asta nu vad de ce nu ar merita si hamilton titlul ca si masa?
    0 0
  • hakkinen
    Luca e un las
    Daca ar fi stat invers situatia,McLaren sa fi avut mai multe victorii si ferrari sa conduca in clasament nu cred ca ar mai fi fost nemultumit.
    0 0
  • ok
    sa intoarcem problema pe ambele fetze. De ce s-a ajuns la sistemul asta? pentru ca Schumi distrusese spectacolul in F1. Sistemul asta s-a introdus pentru a nu mai fi campionate castigate pe la jumatatea lui Iulie. Asta e singura parte buna.
    Acuma partile proaste ale sistemului ar fi:
    1.incurajarea mediocritatii
    2."fabricarea" de campioni mondiali cum li se scoala celor ce conduc F1.

    La punctul 2 discutiile nu-si au sensul, la punctul 1 dau un exemplu.
    Luam driverul X si Y, si consideram ca ei sunt sigurii ce se bat intr-un sezon pentru titlul mondial. X e evident mai bun ca Y, insa are o masina ce din cand in cand se strica. Facem calcului asa: X castiga 4 curse, Y e locul 2 4 curse. X abandoneaza in a 5-a, Y o castiga.
    In momentul asta X are 40 puncte, Y are 42.
    presupunem ca chestia asta se repeta dupa alte 5 curse
    X= 80 puncte
    Y= 84 puncte
    Dupa alte 5 curse
    X= 120 puncte
    Y= 126 puncte
    Au trecut 15 curse din sezon, X a castigat 12, Y 2, insa conduce cu 6 puncte in clasamentul general. In urmatoarele 2 curse (fiind sa zicem un sezon de 17) X nu mai are ce sa faca chiar daca le castiga pe amandoua. Va intreb io acuma sincer, cine merita sa castige un campionat? X care are 15 victorii si l-a facut de rusine pe Y tot sezonul, sau Y care are 2 victorii si-a stat tot timpul la umbra pe locul 2?
    Banuiesc ca nici unul din voi n-a facut vreodata calculul asa sa vedeti intr-adevar cat de kkt e actualul sistem de punctaj
    0 0
  • corectura
    e vb de 14 vs 3 victorii, m-am incurcat la calcule. Oricum, pricepeti voi ideea
    0 0
  • ROMANESC....
    SISTEMUL DE PUNCTARE DIN F1 ESTE DEFICITAR, DAR NU ESTE NICI PE DEPARTE LA FEL DE PROST CA SISTEMUL DE PUNCTARE AL CONCURSULUI F1AUTOMARKET. SAU POATE O FI MIRCEA ASTA UN FEL DE Bernie Eclestone!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru