Franta: Dubla Ferrari la Magny Cours!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 01.07.2007

Ferrari a aratat duminica ca este in mare forma, reusind sa obtina dubla pe circuitul de la Magny Cours. Victoria i-a revenit lui Kimi Raikkonen, care l-a depasit pe Felipe Massa in urma celei de-a doua intrari la boxe.

Finlandezul a avut cel mai bun start, reusind sa-l depaseasca in primul viraj pe Hamilton. Debutul cursei nu a fost lipsit de incidente, Kovalainen fiind implicat in primul tur intr-un accident care l-a obligat sa treaca pe la boxe, pierzand astfel multe pozitii in clasament.

Dupa ce a reusit sa urce pe locul 7, Fernando Alonso a oferit, alaturi de Nick Heidfeld, cel mai interesant duel al primei parti din cursa, germanul reusind sa-i tina piept dublului campion mondial pana in turul 34, cand spaniolul a reusit sa treaca in fata.

Chrijstian Albers a oferit cateva scene spectaculoase in turul 30, plecand de la boxe cu furtunul de alimentare atasat si fiind astfel nevoit sa abandoneze la scurt timp. In fruntea clasamentului, Felipe Massa si Kimi Raikkonen au reusit sa se distanteze confortabil fata de Hamilton.

Kimi Raikkonen a preluatconducerea cursei in turul 47, dupa cea de-a doua intrare la boxe pentru realimentare, iesind pe pista in fata coechipierului sau, Felipe Massa.

Strategia anuntata de Hamilton inaintea cursei a constat in 3 opriri la boxe, insa liderul clasamentului general nu a reusit sa se impuna in fata celor doua Ferrari si a terminat pe locul 3, reusind astfel sa se claseze pe podium in toate cursele din acest sezon.

Robert Kubica a reusit o cursa foarte buna si si-a pastrat pana la finalul cursei locul 4 castigat in urma calificarilor de sambata. Coechipierul sau de la BMW-Sauber, Heidfeld, a terminat in spatele sau, pe locul 5, dupa ce a plecat in cursa de pe locul 7. Fisichella a salvat onoarea francezilor de la Renault, clasandu-se al 6-lea, in timp ce Alonso a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul 7. Ultimul punct pus in joc a fost castigat de Jenson Button.

Comentarii (31)

  • Lo squallo
    Superb, legenda continua !!
    0 0
  • mschumy
    In sfarsit
    Ce frumos e imnul ferrari(italia)..sper sa il aud de acum in fiecare cursa
    0 0
  • mda
    ....acum s-au trezit si astia sa-si revina!
    0 0
  • ga2007
    Nice!
    O cursa frumoasa.
    0 0
  • liniste suporteri McClaren
    sa-i aud acum pe cei de la McClaren cand au fost invinsi
    0 0
  • Nu
    Nu o sa-i auzi, sau daca se vor face auziti, vor abera...
    0 0
  • uite raspuns
    io's fan mclaren. si momentan au cel mai bun pilot. si vorbim la silverstone :). au pierdut o lupta, dar batalia continua
    0 0
  • McLaren (se scrie cu un "C")
    Felicitari echipei Ferrari si in special lui Kimi, se pare ca acum avem din nou rival, chiar imi faceam griji ca McLaren va ramane singura echipa din campionat :)
    0 0
  • Silverstone
    Dubla Ferrari si in Marea Britanie.
    0 0
  • ferrari
    bravo ferrari ,asa pana la final !
    0 0
  • Andrei
    Ferrari
    Incepe dominatia FERRARI.Pazea Meclaran :d
    0 0
  • Care este secretul ?
    Revenire datorită tunelului de vânt reparat? Aerodinamică nouă? Sau aranjament în spatele boxelor... Este o revenire prea spectaculoasă
    0 0
  • re
    au batut si astia de la ferari o data si gata v-a aparut glasu:))
    0 0
  • ferrari
    UUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • schumacher13
    Felicitarii ferrari !!!
    Ce ii drpt si revenirea ferrari a venit poate si prin pricina faptului k si-au remediat problemele cutunelului de vant, dar in special din cauza decaderii echipei mclaren, survenite din cauza problemelo cu cutia de viteze si dc nu unei strategii foarte proaste la Hamilton (3 opriri la standuri), apoi ar mai fi neintelegerile dintre pilotii mclaren, neintelegeri cauzate in special de Alonso, dak nu in totalitate de el.
    Si ar mai fi de felicitat cei de la BMW,(pilotii),
    Kubica pt o revenire destul de impresionanta si frumoasa, iar Heidfeld dupa ce l-a "tinut in sah" pe Alonso timp de vreo 30 de ture.

    In rest toate bune
    0 0
  • felicitari !!!
    no text
    0 0
  • Ce naiba se intampla ... vreau sa-mi schimb echipa...............!!!
    face-ti cva mai repede va rog e aproape 18:10
    0 0
  • Revenire
    Eu spun ca au influentat si pozitionarea oglinzilor, acum serios, sigur si tunelul de vant conteaza foarte mult precum si faptul ca s-a mai umblat la masini in perioada aceasta.
    0 0
  • sharky_raduku
    corectez
    bogyn...corectez ...cei mai buni pilotzi :D
    0 0
  • hakkinen
    Bravo Kimi !
    Felicitari Kimi ! sunt fan Mclaren 100% dar il apreciez foarte mult pe Kimi,mi-a adus multa bucurie si cand era la McLaren.
    A aratat ca este 3 clase peste massa ca pilot !
    0 0
  • @hakkinen
    de acord cu tine ...si eu sunt fan McLaren dar il simpatizez mult pe Kimi de cand era aici ...si este mult mai bun ca Massa.
    0 0
  • miki mitoman alexandrescu
    Nu nu chiar...tind sa cred ca Massa se descurca mai bine...chiar daca il facusem maimutoi dupa Sepang. Priveam timpii, asta ca sa nu adorm, de pe fiecare tur pe Official Live Timing Massa intotdeauna in cursa a fost mai rapid decat Kimi, turele sale peste 90% erau mai bune...a avut pur si simplu ghinionul sa dea peste 4 masini si piloti intarziati care se bateau si ei. Kimi a castigat a la norocul bestial pe care il avea Schumacher uneori.
    Dubla Ferrari , dar cel care a castigat in Franta a fost Hamilton, care are acum 14 pct avantaj fata de Alonso.
    Superenervanti si plini de baliverne sunt comentatorii de la TVR. Si clar nu il au deloc la suflet pe Fernando, dupa cum baga ei strambe si dupa cum au facut misto de el pe cand incerca sa depaseasca pe Heidfeld. L-a depasit in sicana pe exterior dinainte de Lycee, un loc foarte dificil...Fernando inventeaza locuri de depasire, iar asta e mana unui campion adevarat. Acum Alonso conduce dezlantuit, risca, si nu nu greseste in halul cum il descriu comentatorii nostrii. Dar pentru 72 ture e foarte greu sa stai mereu in acelasi nivel de concentrare, mai ales sa stii ca daca nu iei cat de multe puncte poti, cu actualul sistem, Alonso poate sa castige toate cursele ramase si Hamilton pe 2 sa vina, si ar incheia sezonul doar cu 4 puncte avans. Dar asta nu se va intampla caci Ferrari a revenit si sper ca ei sa ii mai ia puncte si lui Hamilton.
    0 0
  • ...
    ...ar mi fi de adaugat o nunta ironica. In SUA Kimi clar era mai rapid pe ultima parte decat Massa, pentru ca era pe cauciucurile mai aderente. Si nu a trecut...acum Massa e fost toata cursa mai rapid si tot nu a trecut de Kimi. Dreptate cereasca? ironie?
    0 0
  • aphelyon
    ...
    in SUA Kimi avea sanse reale sa il depaseasca pe Massa pentru ca era chiar in spatele sau, pe cand in Franta Massa nu avea sanse sa il depaseasca pentru ca era departe chiar daca scotea cei mai buni timpi.
    0 0
  • RE:
    yeah but...toata cursa a avut timpi mai buni...s-a intamplat sa dea peste 4 masini intarziate. A fost un pitstop neinspirat la acel moment..nu mai exista Ross Brawn sa le arate cum se face. Un asa lucru se putea foarte bine intampla cu Alonso si Hamilton la Monaco. Fernando a avut un tur foarte lent de reintrare pe pista.
    0 0
  • bogdanovic
    .......
    a fost o cursa interesanta ? eu nu am vazuto
    0 0
  • nu deloc
    nope ...calificarile sunt mai interesante si tin doar 1 ora. Cursa a fost ca o masa cu carne grasa de porc pe canicula verii, servita cu bere calda, si pregatita de mainile unui bucatar chinez homosexual ...bucatarul pentru ca a facut Ferrari o dubla.
    0 0
  • MAGNY COURS
    asteptam de trei curse revenirea celor de le ferrari.se pare ca kimi e pe val in urma criticilor aduse la adresa lui.sa speram ca o sa fie un an bun pt. ferrari ,massa si kimi.sper ca massa sa devina campion mondial , el e favoritul meu dupa plecarea super geniului numit schumi...
    0 0
  • bogdan
    mClaren rulz
    sunt fan mclaren de cand a aparut cu mercedes si o sa tin cu ei atata timp cat o sa fie mercedes cu ei.am asteptat prea mult timp ca sa revad mclarenu pe primu loc si cred ca pana la sf sa ia titlul la constructori.alonso e un mare campion si tot respect u pt el ca a pus masina la punc intr-un mare fel
    0 0
  • hakkinen
    strategia
    Nu stiu ce strategie au conceput cei de la McLaren,dar a fost foarte paguboasa.
    Hamilton era la 4 sec de massa si intra la al treilea pit.....
    Alonso a facut cele mai spectaculoase depasiri,muncite cu greu si dupa o lunga alimentare cu 107 litri de benzina....iese din nou in spatele lui Heidfeld si Fisichella.....
    0 0
  • Bogdanovic
    Button
    in sfarsit au luat si cei de la Honda puncte pupa o pauza lungaaaaaaaa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru