Hamilton face dezvaluiri despre relatia cu Alonso

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 31.10.2007

Deteriorarea relatiei dintre pilotii echipei McLaren a fost un proces gradual, a dezvaluit Lewis Hamilton in biografia sa, intitulata "My Story", care va aparea in curand. Intr-un extras publicat de ziarul The Sun, debutantul in varsta de 22 de ani spune ca Fernando Alonso a facut cunostinta cu el anul trecut intr-un hotel din Turcia.

"A venit la mine si a spus 'Salut, sunt Fernando'", a spus Hamilton, pe atunci pilot in GP2. "Era campion mondial si lupta pentru a doua oara la titlu. M-a surprins cu adevarat cand m-a salutat. Am fost foarte impresionat de gestul sau".

Insa englezul speculeaza ca, dupa cateva luni, a fost deranjat ca un debutant pune atata presiune pe el. "Il plac si il admir pe Alonso, asa ca am fost dezamgit ca, din anumite motive, relatia noastra nu s-a imbunatatit. Dar nu se poate spune ca nu am incercat".

El spune ca seful echipei, Ron Dennis, l-a incurajat sa-l faca pe Alonso sa se simta bine primit. "Fernando este foarte tacut", a spus Hamilton, dezvaluind ca a incercat sa se apropie de coechipierul sau jucandu-se pe calculator in camera sa din motorhome-ul McLaren.

Insa la Marele Premiu din Statele Unite din luna iunie Alonso a inceput sa suspecteze ca Ron Dennis il favorizeaza pe Hamilton. Iar Hamilton a adaugat: "Dupa Marele Premiu al Frantei cineva mi-a spus ca Alonso, care a terminat pe locul 7, s-a bucurat ca cei de la Ferrari m-au batut si ca nu am castigat maximum de puncte".

Relatia lor s-a deteriorat complet in Ungaria, cand Hamilton nu a respectat ordinele echipei, iar Alonso s-a razbunat tinandu-l blocat la boxe in calificari. "A fost ca un cosmar", a spus Hamilton, insistand ca nu a vrut sa se certe cu Alonso, insa spaniolul a incetat sa mai vorbeasca cu el. "Cred ca mi-e usor sa ma obisnuiesc cu asta", a argumentat el. "Simt ca daca el nu vrea sa vorbim sau sa avem o relatie decenta este numai la latitudinea lui".

In Turcia, cei doi s-au intalnit pentru a discuta, insa Hamilton spune ca a obosit incercand sa-si imbunatateasca relatia cu Alonso. "In cele din urma i-am spus lui Ron: 'Am incrcat sa vorbesc cu el, dar nu-mi voi pierde concentrarea pentru a-l face pe el fericit.

Ma voi concentra pe visul meu'. Apoi, la Spa-Francorchamps, Fernando m-a impins in afara circuitului. De atunci a fost clar ca orice se poate intampla. Daca el vroia sa fie agresiv, si eu puteam", a spus Hamilton, care a adaugat: "Nu a fost o decizie sanatoasa, dar am simtit ca pot fi mai agresiv si mai puternic fara sa-mi asum riscuri inutile. A fost destul de neplacut ca s-a ajuns la asta".

Cartea lui Hamilton va fi lansata oficial luni, 5 noiembrie.

Comentarii (5)

  • ce tupeu...
    Baiatul asta incepe sa ma calce pe nervi. De cand un rookie(fie si foarte talentat cum e Hamilton) a ajuns sa faca tot felul de dezvaluiri si sa judece alti piloti cu un palmares mult mai bogat decat o victorie de campioant in GP2.

    Sa isi tina lungul nasului si sa isi vada de pilotat. Sa fie multumit ca a avut marele noroc sa alerge pe o masina de top si sa nu isi faca impresia ca este unic - Vettel sau Rosberg par cel putin la fel de talentati

    Pacat de talentul lui, pentru ca in stilul asta va ajunge cel mai nesuferit pilot din F1.
    0 0
  • Sir Dulupa
    Eh ... nu e chiar asa
    Ciudat! Eu nu consider deplasata atitudinea lui Hamilton. Sunt convins insa ca atat perceptia mea cat si a ta sunt supuse suboectivului.
    Eu, spre exemplu, nu il pot suferi pe Alonso.Dar am impresia ca daca si-ar fi facut debutul la Ferrari si ar fi castigat campionatul cu ei alta ar fi fost perceptia mea despre el.
    Hamilton e tare. Si a avut un noroc imens sa fie luat suba aripa ocrotitoare a lui Ron Dennis -chiar ma intreb ce anume a facut lucrul asta posibil. Chiar ai asa insa, trebuie sa recunoastem cu totii: omul este de un talent si o determinare iesite din comun. Sa vedem daca isi va mentine tonusul asta si pe mai departe.
    0 0
  • florin
    prea e bagat in seama
    prea toti asculta parerea imbecilului asta. Eu nu l-am auzit pe Alonso explicand relatia lui cu Hamilton. Asta ce este formula 1 sau Monica+Irinel Columbeanu? Pana una alta este pe locul trei cu toata sustinerea echipei,nu? A inceput sa scrie carti acum???????????? Maine il vad facand filme la Hollywood, si poimaine isi da doctoratul in polimeri si poliperi.
    0 0
  • tzitzi
    e povestea lui
    evident ca Lewis nu-si scrie singur cartea, i-o scrie cineva! el doar isi dezvaluie istoria unui jurnalist, or something like this. Si baiatul are dreptul sa spuna ce vrea el, pt ca e povestea lui pana la urma, oricine are dreptul sa-si scrie povestea, de parca Schumacher nu ar avea carte...si nimeni n-a mai comentat nimic. Atat timp cat povestea e un adevar complet si acolo se explica lucruri cu de amanuntul, pt noi nu mai ramane decat sa ne miram, nu sa facem pe nebunii. Sunt o gramada de oameni publici care au carti!
    0 0
  • mda....
    baiatul asta e cam dus cu vaca la pascut.adica,ce mai......e un nesimtit cioara asta.e grandoman.bleah....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru