Hamilton: "Ii dedic victoria tatalui meu"

Publicat Luni, 11.06.2007

Victoria de aseara a lui Lewis Hamilton a desfacut sampania in Marea Britanie si a fost laudata prin titluri de-o schioapa de toata presa internationala. Dupa victoria de ieri, pilotul McLaren se afla la 8 puncte in clasamentul general in fata campionului mondial, colegul sau de echipa Fernando Alonso. "Am fost pregatit pentru acest moment de ceva vreme. Stiam ca voi castiga o cursa. Era doar o problema de timp si loc", a declarat Lewis Hamilton in conferinta de presa care a urmat dupa festivitatea de premiere.

"A fost o zi fantastica. Am facut istorie. Am venit aici pentru prima data si am castigat. Pot sa spun ca am inceput un sezon fantastic. E greu sa imi dau seama de ce se intampla. Ma simt de parca as fi pe o alta planeta", a spus proaspatul castigator.

Prima persoana care l-a imbratisat pe Lewis dupa victoria sa de pe circuitul Gilles Villeneuve a fost tatal sau Anthony, cel care sta langa fiul sau in motorsport inca de cand acesta avea 8 ani. "Ii dedic victoria tatalui meu, pentru ca fara el nimic nu ar fi fost posibil.

Il vedeam de pe podium, avea ochii in lacrimi. Vreau sa-mi salut familia care ma urmreste de acasa si fanii si echipele de tehnicieni din Woking si Stuttgart", a continuat Lewis.

In ceea ce priveste cursa si desfasurarea ei, tanarul pilot britanic a afirmat ca a fost mai dificila decat a parut privita din afara. "Startul a fost fantastic, l-am vazut pe Fernando cum trece de mine in primul viraj. Nu am reusit cel mai bun start. Nu stiu ce s-a intamplat. Apoi, Fernando a iesit de pe pista, desi nu-mi doream asta. Nu a reusit sa vireze iar eu am profitat. Dupa asta am condus cursa ana la final. Echipa a facut o treaba excelenta chemandu-ma la boxe chiar inaintea intrarii primului Safety Car pe pista. Am fost nevoit de trei ori sa imi construiesc un avantaj in fata, pentru ca de fiecare data cand intra Safety Car-ul pneurile si franele se raceau. Este foarte usor sa lovesti peretele in aceste conditii. Insa am reusit sa continuu pana la final. In ultima parte a cursei numaram tururile pana la finish.

De obicei trag de mine spre final, insa acesta e un circuit atat de pretentios incat am decis sa merg mai atent decat mai rapid", isi povesteste noul lider al clasamentului general istoria de la Montreal.

DAVID COULTHARD, decembrie 2006: "McLaren face o greseala aducand un debutant la echipa. In dreapta lui Alonso, acesta va intra intr-un con de umbra care il va afecta pentru tot restul carierei"

Comentarii (5)

  • ............
    cred k ar trebui sa ii dedice victoria si lui Ron Dennis. Dar cred k cea de saptamana viitoare i-o va dedica lui.
    0 0
  • unde sunt punctele...?
    Sunt si eu curios la ce ora a fost data stirea,deoarece mie nu mi-a punctat in clasament cele 30p desi i-l aveam in echipa!!!
    0 0
  • fedor_lucian
    :))
    chiar mi se pare jalnic de tot cum s-o ajuns concursul asta (si nu pt ca nu am castigat eu =)) ) parca era regula sa nu conteze rezultatele din cursa anterioara la cea in desfasurare, si.. se pare ca, in mod subtil (sub dedicarea titlului) iar l-ati saltat pe hamilton cu maximum de puncte, care chiar nu au legatura cu cursa viitoare (ca de sistemul de "bursa" ... e clar ca nu o functional in ultima vreme) parerea mea
    0 0
  • 30?
    Si apoi, fara suparare, dar de unde 30 puncte? stirile ar trebui sa fie pur obiective. In articol se vorbeste doar despre lauda de sine. Si asta de regula nu se puncteaza cu 30 puncte. Poate doar declaratia lui Coulthard, dar nici aia nu ar trebui sa aduca mai mult de 12 puncte. Dar... pacat ca de la etapa la etapa, sistemul "bursier" incepe sa fie din ce in ce mai slab
    0 0
  • 30 de puncte?
    30 de puncte? dao naibii, e prea de tot....nici daca castiga sato nu erau 30 de puncte...!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru