Luca di Montezemolo isi lauda pilotii

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.07.2007

Luca di Montezemolo si-a laudat pilotii dupa performantele obtinute la Silverstone. Kimi Raikkonen a obtinut a treia sa victorie in acest sezon, in timp ce Felipe Massa s-a clasat al cincilea dupa ce a plecat in cursa de pe linia boxelor.

"Victoria in Anglia reprezinta o dubla satisfactie din foarte multe motive. Ferrari a fost evident mai rapida in cursa. L-am admirat cu mare placere pe Raikkonen in tururile rapide efectuate inainte de a doua intrare la boxe. Massa a fost, de asemenea, magnific: si-a asumat riscuri si a depasit foarte multi piloti. In plus, am reusit cel mai bun timp in cursa. Felipe a plecat de pe linia boxelor si a terminat pe 5, iar Kimi a castigat: este o mare satisfactie", a declarat Montezemolo.

Acesta nu a ezitat sa critice din nou sistemul de punctaj din Formula 1. "Ferrari a castigat mai multe curse, dar este pe locul 2. Este un sistem total gresit. Formula 1 ar trebui sa fie un sport pentru castigatori", a precizat el. Desi a castigat 5 curse in acest sezon, Ferrari este la 25 de puncte in spatele celor de la McLaren, care au triumfat de numai 4 ori.

Comentarii (4)

  • De acord
    Are dreptate di Montezemolo... cu sistemul de punctaj in F1. Sa ne amintim ca pe vechiul si consacratul sistem, Ferrari au si suferit, dar s-au si impus. Si pentru ca au castigat ani la rand, astia au schimbat sistemul... Sper ca Ferrari sa se impuna si in sistemul actual, au puterea, ambitia si profesionalismul necesare sa o faca.
    Ei sunt legenda, si pentru multe fapte mari consemnate in istoria Formulei 1, vor ramane mereu cei mai tari.
    Orice sistem ar inventa Ecclestone, Ferrari va reusi mereu sa se impuna. Au dovedit acest lucru in pofida tuturor "regulamentelor noi" introduse, sau dosarelor sustrase de ceilalti.
    Sunt fan Ferrari, dar sunt fair-play in acelasi timp, recunosc cand o alta echipa este mai buna in pista, sau cand un nou talent bate la usa Marelui Circ. Anul asta Ferrari vor trebui sa munceasca mult, lucru cu care dealtfel ei sunt rutinati dupa o asa istorie in avantgarda.

    Forza Ferrari !
    0 0
  • Forza Ferrari
    E bine ca siau revenit si ca massa a fost exceptional la fel ca si kimi..sper sa mearga asa toate cursele care urmeaza!!!!
    0 0
  • montezemolo
    nu vad de ce e asa suparat pe sistemul de punctare.cum sa fie ferrari pe primul loc cand au reusit doar o dubla fata de cele 3 obtinute de mclaren.in acels timp ,insumate,pilotii mclaren au obtinut 15 podiumuri fata de cele 10 ale ferraristilor.montezemolo nu stie ce vorbeste
    0 0
  • montezemolo2
    am facut un calcul de curiozitate.daca ar fi fost inca in vigoare vechiul sistem de punctaj ordinea in ambele clasamente ar fi fost aceasi.mclaren ar fi avut 90 de puncte iar ferrari 82.sigur o diferenta mult mai mica insa tot nu ar fi fost ferrari pe 1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru