Massa: "Raikkonen a castigat cu mult noroc"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.07.2007

Felipe Massa s-a declarat putin dezamagit ca nu a castigat cursa de la Magny Cours, dupa ce Kimi Raikkonen i-a suflat primul loc in urma celei de-a doua opriri la boxe. "Nu pot spune ca nu sunt multumit de locul 2, dupa ce am condus o mare parte din cursa. De fapt, sunt fericit ca am contribuit la dubla echipei Ferrari. Totusi, sunt putin dezamagit ca nu am trecut primul linia de sosire", a precizat Massa.

Brazilianul considera ca Raikkonen a avut foarte mult noroc duminica. "Totul a mers perfect in acea dupa-amiaza, cu exceptia faptului ca, in momentul cheie al cursei, nu am fost la fel de norocos ca Raikkonen. Asa se intampla in sporturile cu motor. La start Kimi a avut noroc ca l-a depasit pe Hamilton, apoi a avut noroc ca eu am fost prins in trafic. De aceea nu am castigat cursa, insa in rest am fost mai rapid tot weekend-ul. Am luat pole position-ul si am avut cel mai rapid tur de circuit. Din pacate, norocul nu a fost de partea mea", a incheiat pilotul brazilian.

Comentarii (16)

  • realcriss
    noroc
    de cand norocul se puncteaza cu -7 :))))
    0 0
  • BoByTzA
    chiar asa
    SI ma rog dc a scazut Raikkonen -7 fiindca atunci cand Alonso a spus ca Hamilton a castigat cu noroc cursa din Canada a scazut -20 si Hamilton a crescut +5
    0 0
  • io zic...
    sa-i lasam pe redactori sa-si dea ei puncte si sa joace ei!frate astia ... la meclaren ne-a scazut dimineata 25 acum cand l-am pus pe raikkonen ne-a scazut inca 7 !!!!!!atentie!!!
    0 0
  • noroc si ghinion
    Acuma sa fim seriosi ... din punct de vedere al punctarii, e cam subiectiva competitia asta ... eu zic ca atunci cand un pilot se lauda singur sau se plange "de ce am avut eu ghinion si nu am castigat" ar trebui depunctat nu punctat. Chiar nu vad nimic pozitiv pentru Massa in articolul asta ... anyway .. .sunt fericit ca am luat puncte pe el.
    0 0
  • F1
    Afirmatiile lui Alonso erau total deplasate si nu se bazau pe un fundament cat de cat real...
    cine a vazut cursa din Franta poate intelege ca Massa ar putea sa aiba dreptate, desi totul este subiectiv cand vine vorba de noroc....

    asteptati caci o sa vina si replica lui Kimi si atunci se va schimba situatia
    0 0
  • ... si continuare
    (m-a mancat mouse-ul si am dat click prea repede pe Timite). Si sa fim seriosi ... cate curse n-a castigat Schumi in stilul in care a castigat-o Kimi pe asta? Asta e stilul Ferrari ... degeaba se plange Massa ... Kimi a avut un start mai bun ca el si l-a depasit frumos si cu inteligenta. Si zice el ca a fost mai rapid decat Kimi tot weekend-ul ... din ce tin minte, prima sesiune de antrenamente si a 3-a a fost mai lent decat Kimi nu mai rapid.
    0 0
  • subscriu la subiectivismul punctajelor
    Este aproape identica cu situatia din Canada (Alonso Hamilton) iar punctatul exact invers... Si atunci putem spune ca Alonso a avut un sambure de adevar in afirmatii (desi nu-l simpatizez pe iberic) vazand cat de afectati au fost ceilalti piloti pretendenti la titlu si victorie de intrerile Safety car-ului in pista.
    El a pierdut de fiecare data avansul pe care il luase pe cand ceilalti au pirdut pozitii pe pista... mult mai dificil de recuperat.
    0 0
  • horted
    pt.robertg
    asta e o replica?

    Kimi: 'I never lost my self-belief'
    Monday, 01, January, 0001, 00:00


    Kimi Raikkonen says his self-belief and motivation never wavered during his early-season troubles.

    Although the Finn won on his debut for Ferrari in Australia, he then trailed team-mate Felipe Massa in subsequent races - until turning the tables by beating the Brazilian to victory at Magny-Cours last weekend.

    His French Grand Prix win was Raikkonen's first podium appearance since Bahrain in April, and there was speculation that he was struggling to settle in at Ferrari, where he had replaced Michael Schumacher.

    But Raikkonen said he was always certain he would be back on the pace once he had got the car more to his liking.

    "It was not such a particular suffering, because we knew about the problems, which didn't allow us to do what we wanted to do," he said.

    "We were able to improve the situation step by step and never lost the faith that sooner or later the results would have come back.

    "And that is how it went.

    "I've never had the slightest doubt that I had lost my qualities as a driver, and I've never lost the faith or the motivation: I knew that we just had to put together the pieces in the right way."

    Even when winning from pole in Melbourne, Raikkonen had openly admitted that he was not yet happy with the car and was not surprised that he failed to repeat that result in subsequent rounds.

    "The victory in Melbourne didn't mislead us," he said.

    "We knew that there were still problems, although the F2007 went really well there, compared to our competitors."

    Raikkonen remains fourth in the championship, but has narrowed the gap to leader Lewis Hamilton to 22 points.
    0 0
  • @Paul si Freestyler
    Subiectiv este putin zis, sunt de-a dreptul jenanti pe zi ce trece...
    0 0
  • chiar nu mai stii cum sa-ti faci echipa in functie de stirile aparute...
    Devine o tombola de interpretare...

    Din moment ce in unele cazuri organizatorii judeca stirile intr-un fel, iar in altele total opus (vezi exemplele Massa-Raikkonen (Franta) vs. Alonso-Hamilton (Canada)).

    Am inteles ca numarul de puncte cu + sau cu - poate varia in functie de interpretari... dar totusi, in acelasi context n-ar fi normal ca punctajul sa fie schimbat radical...

    Si pentru Fanica, asa sunt eu, mai rezervat si "diplomat". Apreciez intiativa, nu insa si obiectivitatea. ;)
    0 0
  • oameni buni!
    Am mai spus odata si o sa ma repet!
    Nu este nicio tombola de interpretare!

    va citez din declaratia lui Massa:a avut noroc ca eu am fost prins in trafic. De aceea nu am castigat cursa, insa in rest am fost mai rapid tot weekend-ul. Am luat pole position-ul si am avut cel mai rapid tur de circuit."- acestea sunt lucruri reale. Chiar s-au intamplat!
    0 0
  • horted
    re
    corect, Massa a declarat ca el a avut probleme cu traficul.
    insa ce e asa rau la Raikkonen ca a avut "noroc" pentru ca l-a intrecut pe Massa?
    0 0
  • @horted
    Noi am mai povestit despre modul in care sunt tratate stirile, despre interpretare cred ca nu este cazul fiindca din context fiecare poate interpreta cum vrea dar de aici si pana la cum a fost interpretata (punctata) aceasta stire e prea...
    0 0
  • :(
    nu pot sa spun decit "HOTIE" !!!!
    0 0
  • totusi...
    Eu am o curiozitate... faptul ca kimi s-a descurcat cu traficul mai bine decat massa nu inseamna ca merita sa castige.... asta e diferenta dintre cei doi, kimi poate sa castige o cursa intr-un mod exceptional, castiga chiar daca nu pleaca din pole... pe cand massa castiga din cate vad eu doar daca pleaca din pole si daca nu apare nimic neprevazut pe parcurs... si sa nu vb de noroc... face parte din sport ca daca imi aduc eu aminte acum doua sezoane alonso a castigat titlul pe nenorocul lui kimi... iar in cursa asta kimi si-a creat propriul noroc, l-a intrecut pe hamilton(ceea ce nu mi se pare noroc, si oricum daca nu il depasea la start il depasea in cele din urma oricum) si s-a descurcat mai bine in trafic facand tururi mai bune inainte sa intra la standuri...
    0 0
  • concluzie...
    clar merita sa castige.... bravo kimi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru