Massa: "Trebuia sa opresc si sa urmaresc cursa din fata mea?!"

Publicat Luni, 11.06.2007

Ron Dennis, seful McLaren, a atacat ieri, dupa cursa, regulile legate de Safety Car in Formula 1, afirmand ca nu este de acord cu inchiderea boxelor in primul tur dupa ce masina de siguranta isi face aparitia pe circuit. Regula a fost instaurata de FIA pentru a bloca eventualele sprinturi spre boxe si realimentare in conditiile in care pe pista se afla un pericol evident.

"Sunt nervos si suparat pe impactul pe care Safety Car-ul l-a avut asupra cursei pe care am facut-o. Este unul dintre elementele ridicate sub semnul intrebarii de catre Asociatia Pilotilor deoarece este un element care se suprapune pentru strategiile echipelor. Este vorba de una dintre schimbarile care au fost facute cu motive bine intemeiate insa care au efecte majore asupra curselor si vor avea si de acum incolo. Sper ca FIA si celelalte echipe vor invata din experienta de astazi si vor regandi regulamentul astfel incat pilotii sa nu mai fie penalizati. Oricare dintre cei de pe pista pot cadea in capcana", spune Ron Dennis.

"Cat de idioti am fi parut daca Fernando ar fi ramas fara benzina din cauza Safety Car-ului? Este extrem de incorect. Nu doar pentru noi, dar pentru toata lumea de aici", a continuat el.

Felipe Massa a atacat si el regulamente FIA dupa ce a fost descalificat ieri din cauza faptului ca a intrat pe pista de la boxe desi semnalizarile oficialilor prin semafoare indicau lumina rosie, care il obligau pe brazilian sa ramana oprit pe linia boxelor. Aceeasi sanctiune a fost primita de Giancarlo Fisichella.

"Nu am facut nimic gresit si cred ca descalificarea mea este absurda si extrem de gresita. ce era sa fac? Safety Car-ul era pe pista insa, la fel ca si altii, am mers la realimentare si am reiesit. Nu am vazut niciun semafor rosu. Nici eu si nici Fischella. Ce logica are toata aceasta poveste? Ar fi trebuit sa stau oprit si sa urmaresc cursa care trecea prin fata mea?!", s-a plans brazilianul de la Ferrari, unul dintre cei mai suparati piloti dupa evenimentele de ieri.

Comentarii (10)

  • Exact asa trebuia sa faci
    Nu draga Massa, puteai doar sa te opresti ca asa iti arata semaforul. Stii? Rosu inseamna STOP. Nu trebuia sa urmaresti cursa. Daca te plictiseai te puteai uita prin tribune.
    0 0
  • Pt Calin
    Eu ii dau dreptate la Massa.Poate asa cum zici tu,Massa chiar a intrat la boxe vazand ca semaforul indica rosu(desi nu cred) dar ce era sa faca din moment ce i se termina combustibilul,sa ramana blocat undeva pe mijlocul turului?Probabil era si asta o varianta ca doar vedea evenimentele de pe pista si era mult mai palpitant decat de la standuri:P
    0 0
  • Abureala
    Trebuie sa se revina la vechiul regulament, in special in ceea ce priveste calificarile.
    0 0
  • ...
    Problema nu a fost intrarea, a fost iesirea de la boxe pe rosu. Asa cum a putut sta Kubica puteau sa stea si cei doi.
    0 0
  • pt calin...
    bah.. cred ca esti psihopat. stai cuminte si asteapta urmatoarea cursa
    0 0
  • rosu sau verde
    Sincer mie mi se pare o tampenie faza cu semaforul.Ii inteleg la faza cu semaforul pt calificari,dar din moment ce in cursa era deja Safety Car-ul nu vad ce rost mai avea semaforul...si mai ales doar pentru un singur tur.trebuia ori pentru toate tururile ori pentru niciunul.
    0 0
  • pt Calin
    Auzi tie ti se pare ca citeste Massa mesajul tau?...sau cu cine vorbesti? Sa te vedem pe tine in Formula 1 si apoi sa vorbesti :)
    0 0
  • trecerea pe rosu
    Eu zic ca era mai bine sa le dea niste puncte de penalizare si o amenda pentru ignorarea culorii rosii. Cum adica nu a vazut culoarea rosie?! Daca nu vede bine sa mearga la oftalmolog!
    HA, HA!
    0 0
  • Return to Massa
    Problema lui Massa e ca vede zi de zi atata rosu in fata ochilor incat a crezut ca semaforul e din echipa lui.
    P.S. Draga Andrei serbanescu, Massa nu e atat de fraier sa citeasca mesajul altora. Altii insa... il citesc.
    0 0
  • ba fratzilor
    Voi chiar nu avetzi altceva de lucru decat sa va certatzi oricum ar fi bun sau rau regulamentul e regulament la incalcat shi a fost penalizat bistosh!
    daca ar fi fost singurul penalizat ar fi fost nedreptate dar....nu sa intamplat asa, au fost corectzi. Daca cei ce fac regulamentele sunt la fel de senili shi incompetentzi ca shi parlamentul nostru de 17 ani incoa ce putan face???????? Foloshitziva energia pt ceva constructiv nu pt cearta. basta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru