McLaren a facut apel la decizia oficialilor FIA

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 05.08.2007

McLaren a facut apel la decizia oficialilor FIA de a priva echipa britanica de eventualele puncte pe care le va castiga in cursa de duminica de la Hungaroring.

McLaren a fost penalizata in urma incidentelor din sesiunea de calificari, cand Fernando Alonso l-a blocat la boxe pe Lewis Hamilton, acesta din urma nereusind astfel sa efectueze ultimul tur rapid de pista.

Oficialii FIA au respins explicatiile lui Alonso si ale echipei si au anuntat ca McLaren nu va primi puncte in clasamentul constructorilor pentru cursa de maine. De asemenea, Alonso a fost retrogradat pe locul 6 al grilei de start.

Deoarece McLaren a facut apel la decizia oficialilor FIA, rezultatele din cursa de duminica vor ramane provizorii pana la audierile ce vor fi programate la Curtea Internationala de Apel.

Comentarii (7)

  • Silviu.KIMI
    ?
    Si noi trebuie sa asteptam pana la verdictul Curtii Internationale de Apel?
    0 0
  • explicatie
    aici este cea mai corecta explicatie, data de seful echipei, si mi se pare si cea mai importanta
    http://www.forumula1.net/2007/f1/f1-news/ron-dennis-hamilton-has-only-himself-to-blame/
    0 0
  • Nicolae
    FORMULA 1
    Se incearca prin orice mijloace "AJUTAREA " echipei Ferari !!!!
    0 0
  • Aiurea rau...
    ce treaba au cei de la FIA de cum vor sa-si organizeze calificarile echipa,le impun ei strategia?
    0 0
  • Mclaren se cam baga singura in rahat in ultima vreme
    Foarte bun mi se pare pare aticolul lui Sulka, sugerat de horted, care a stat si a numarat si el secundele pitului din ultima parte a calificarii.

    http://formula1.automarket.ro/forum/showpost.php?p=2320&postcount=542

    Aceste informatii nu pot fi obtinute decat pe marginea pistei cu acces la toate inregistrarile si cu ani de experienta.

    Se pare ca oricum Mclaren planuia sa-l puna pe Hamilton in pole. Riscul e cu atat mai mare cu cat cauciucurile supersoft il vor tine doar 1tur competitiv, deci intentia de pole a fost clara pentru Hamilton, pe cand Alonso s-a calificat cu soft.

    Concluzia lui Sulka este ca chiar daca Alonso pleca imediat dupa ce ridicau paleta, era improbabil ca Hamilton sa prinda un tur de calificare. Echipa l-a tinut in loc pe Alonso pret de 1:23 per total, ca Hamilton sa poata sa arda benzina cu 1tur mai mult, si sa prinda pole. Manevrele insa s-au intors impotriva echipei, si acum e foarte probabil ca nu vor primi puncte. Foarte suparator este ca totusi Lewis are acum pole si un drum destul de neted spre victorie, pe cand toate oalele s-au spart in capul lui Alonso, si va trebui sa se chinuie sa nu piarda puncte importante in fata lui Lewis.

    Ca o nota personala, as vrea sa adaug ca am luat un filmulet facut de ITV, numit F1 Chasing the dream, cu o prezentare a echipei Mclaren facuta inainte de Melbourne. Filmul gasesc normal ca ar fi trebuit sa se invarta in jurul masinii si noului pilot venit, dublu campion mondial. Dar Alonso vorbeste de 2 ori cel mult, in rest 75% din film e in concentrat in jurul lui Hamilton. Si asta pe vremea cand el nu confirmase in nici o cursa alergata.
    Oare cine e totusi favorizat la Mclaren?! Cred ca s-a vazut si la Nurburgring ca Fernando nu prea e incatat cu Ron Dennis, acum inteleg de ce.Zgatia asta de britanic, Lewis a incins presa la Monaco, cum ca ar fi fost ordine de echipa. Acolo Ron a facut-o si el cu gura lui, dar uite ca si de data asta echipa a dat-o in bara, cautand sa-l favorizeze pe Hamilton.
    0 0
  • ...........
    Poate ceva bun va iesi totusi de aici. Poate ca Hamilton nu a cerut deloc favoruri, dar Ron si echipa i le tot fac. Poate dupa acest episod...cand s-ar putea ca echipa sa nu puncteze...Lewis si Alonso vor fi lasati sa concureze. Iar Fernando poate nu e suparat pe Lewis cat e pe Ron Dennis.

    Alonso din vremea la Renault dadea intotdeuna declaratii adevarate....nici chiar acum nu minte, doar ca perspectiva noastra se tot schimba. Si nici Montoya nu vorbea aiurea, zicea adevarul; el zicea ca exista un favorit la Mclaren si acela e Lewis. Poate se invata minte Ron chiar sa respecte eticheta valorile echipe in care se scrie ca nu favorizeaza pe nimeni.
    0 0
  • Dreptate in sfarsit!!!
    Ma bucur enorm ca a fost penalizata McLaren....ulciorul nu merge de multe ori la apa si asta s-a vazut...McLaren a tot vrut sa fenteze si au scapat o data,de doua ori dar a treia oara nu le-a mai mers......alonso pleaca de acolo de unde merita(desi merita retrogradare cu 20 de pozitii)da e bine decat nimik...macar putina dreptate daca nu se poate totala....FORTZA FERRARI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru