McLaren si Alonso confirma despartirea

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.11.2007

Fostul campion mondial Fernando Alonso a plecat de la McLaren Mercedes dupa ce s-a eliberat de contractul pe care il avea cu echipa lui Ron Dennis.

Intr-un comunicat de presa, McLaren anunta ca "ambele parti au convenit sa mearga mai departe". Alonso este liber sa plece la orice alta echipa, a declarat managerul sau pentru presa spaniola. De asemenea, niciuna dintre parti nu trebuie sa plateasca compensatii financiare.

Red Bull si Renault sunt favorite la angajarea lui Alonso, BBC sustinand ca cea mai probabila destinatie a spaniolului este Red Bull.

Mclaren a descris despartirea ca fiind o "intelegere reciproca", adaugand: "Ambele parti cred ca aceasta este decizia corecta".

Alonso a declarat ca "de cand eram copil am vrut sa pilotez pentru McLaren, dar uneori in viata lucrurile nu merg atat de bine. Continui sa cred ca Mclaren este o echipa grozava. Da, am avut momente bune si mai putin bune, ceea ce a facut ca totul sa fie mai provocator pentru noi toti, si nu este un secret ca niciodata nu m-am simtit cu adevarat ca acasa.

Stiu ca au fost zvonuri legate de anumite favorizari in cadrul echipei, dar in cele din urma am avut o oportunitate egala de a castiga".

Seful echipei McLaren Ron Dennis a adaugat: "Este un pilot grozav dar din diferite motive combinatia McLaren Mercedes - Fernando Alonso nu a functionat, iar in cele din urma nici noi, nici el nu am gasit o cale de a merge mai departe".

In acest moment nu se stie cine il va inlocui pe Alonso la McLaren, dar pilotul echipei Williams Nico Rosberg si pilotul Renault Heikki Kovalainen sunt favoriti.

Comentarii (8)

  • un concurent
    PUNCTAJUL!!!!
    Nici un punct in plus pt Alonso si minus pt McLaren ... m-ati dezamagit :(
    0 0
  • ShArKy
    ma scuzati pentru limbaj
    dar...mari prosti sunt cei de la mclaren...au pierdut un pilot foarte bun...poate cel mai bun pilot din f1...l-au pierdut pe raikkonen...l-au pierdut pe alonso... incredibil! sa-l vedem pe hamilton cum va seta masina anu care vine ...akum se va vedea adevarata valoare al lui
    0 0
  • @ShArKy
    nici o problema ... de il iau pe Rosberg s-au scos.
    0 0
  • ShArKy
    sa-l aduca pe rosberg
    ca rosberg e german shi hamilton e englez sa vedem ce iese
    0 0
  • @de un concurent
    concursu s-a terminat de ceva vreme in caz ca nu ai aflat.
    0 0
  • alt concurent
    @andre
    poate ni dor de concurs ;) ... si de nelipsitele mici controverse legate de punctaj
    0 0
  • Luchian
    La anu'
    Nu conteaza care unde merge. Fara controlul tractiunii Raikkonen e de departe cel mai rapid pilot. Nu va avea adversar la anu'.
    0 0
  • ShArKy
    @Luchian
    ferrari are un mic dezavantaj..stii dc? masina lor e facuta pentru controlul tractiunii...sa stii ca vor avea probleme cei de la ferrari sa se adapteze...parerea mea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru