Nelson Piquet Jr. a fost in Romania!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.07.2007

Pilotul de teste al echipei Renault, Nelson Piquet Jr., a fost prezent astazi in Romania, in Tunari, pe circuitul de karting Amckart, la invitatia ING. Brazilianul a sustinut o conferinta de presa in cadrul careia a mentionat care este rolul sau la echipa franceza.

"Rolul meu este sa sprijin echipa. In weekend studiez ce se intampla cu pilotii si, daca este cazul, ii inlocuiesc, iar intre curse testez masina, o pregatesc pentru curse si, impreuna cu ceilalti, incerc sa o dezvolt", a declarat brazilianul.

Piquet Jr. nu a primit sprijin din partea tatalui sau, fost campion mondial de Formula1 in anul 1992. "De cand am venit in Marea Britanie, am munict pe cont propriu. In proportie de 90% mi-am facut renumele prin propriile eforturi", a precizat el.

"Sper ca Romania sa organizeze o cursa de Formula 1"

Tester-ul Renault a explicat unul dintre avantajele de a fi pilot de curse. "Ca pilot de Formula 1 am avantajul ca pot calatori in foarte multe tari. Ma bucur ca am avut oportunitatea de a veni aici si sper ca intr-o zi Romania sa organizeze o cursa de Formula 1".

Piquet Jr. recunoaste ca echipa sa traverseaza o perioada mai grea. "Nu suntem in cea mai buna forma. In ultimii doi ani am castigat doua titluri, insa anul acesta nu am dezvoltat cea mai buna masina. Uneori esti in top, alteori nu, dar echipa merge tot mai bine".

Intrebat daca plecarea lui Alonso este principala cauza pentru caderea Renault, brazilianul a replicat: "Nu cred ca plecarea spaniolului a avut efecte negative. Daca ramanea la Renault, ar fi avut aceleasi probleme, deoarece cauciucurile pe care le folosim atat noi, cat si el, sunt diferite fata de cele de anul trecut".

Piquet Jr. nu poate da un pronostic referitor la campionul mondial din acest sezon. "Pana acum eram convins ca McLaren va castiga campionatul, dupa ultima cursa lucrurile s-au schimbat. Nu ma asteptam la o astfel de revenire din partea lui Ferrari", a declarat brazilinaul, care a mai precizat ca isi doreste ca in sezonul viitor sa fie pilot titular. "Sezonul viitor as vrea sa fiu pilot titular, insa in Formula 1 lucrurile se schimba foarte repede.

Ma simt bine la Renault si am o relatie buna cu echipa. Importanti sunt oamenii in care poti avea incredere, nu bugetul echipei. In prezent, optiunea cea mai buna este Renault", a incheiat Nelson Piquet Jr.

Dupa conferinta de presa, brazilianul a efectuat cateva tururi de pista demonstrative pe circuitul de karting.

Comentarii (6)

  • :)))))))
    si daca ar fi mers in orasul meu natal cate puncte ar fi primit?
    0 0
  • hahaha
    ce stire tare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    0 0
  • kart
    As fi vrut sa fac o cursa cu el la Amckart...
    0 0
  • faci cu mine???
    ce zici TW?
    0 0
  • nelson piquet
    in 1992 a castigat titlul nigel mansell.piquet a castigat ultimul sau titlu in 1987.in 1992 nici nu mai concura in F1 din cate stiu eu :)
    0 0
  • nelson piquet
    nelson piquet a fost campion in 1981,1983,1987. la sfarsitul sezonului 1991 s-a retras din formula 1, asa ca nu avea cum sa castige titlul din 1992 pe care l-a castigat mansell. mai documentati-va si voi, nu mai scrieti toate balariile !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru