Oficial: Wurz, pilot de teste la Honda

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.01.2008

Alexander Wurz a produs o supriza placuta revenind in Formula 1 dupa ce a semnat o intelegere pentru a deveni pilotul de teste al echipei Honda.

Austriacul, care s-a retras dupa Marele Premiu al Chinei de anul trecut, ii va ajuta pe Jenson Button si Rubens Barrichello pe parcursul sezonului 2008. El va participa la toate cursele din sezonul urmator.

Vorbind despre noul sau rol, Wurz a declarat: "Sunt incantat sa ma alatur echipei Honda la inceputul a ceea ce sper ca va fi o perioada foarte buna pentru echipa. Honda are o istorie bogata plina de succese in sporturile cu motor si este o adevarata onoare sa fac parte din echipa. Este o oportunitate excelenta pentru a juca un rol important in dezvoltarea echipei.

Precedentele trei echipe pentru care am concurat au fost castigatoare ale campionatului mondial si sper sa pot contribui la ambitiile Honda. Sansa de a lucra cu unul dintre cei mai inteligenti oameni din Formula 1, Ross Brawn, este foarte emotionant. Abia astept sa lucrez cu Button si Barrichello, doi piloti pe care ii cunosc foarte bine, si sunt sigur ca vom forma un parteneriat de succes in urmatoarele saptamani".

Wurz va testa monopostul RA107 la Valencia pe 22 ianuarie, in timp ce Button si Barrichello vor experimenta pentru prima oara noua masina RA108.

Seful echipei Ross Brawn a precizat: "Suntem incantati sa-l primim pe Alex la Honda si suntem incantati ca ne-am asigurat serviciile unuia dintre cei mai experimentati piloti din Formula 1 pentru a-i ajuta pe Jenson Button si Rubens Barrichello. Alex are 11 ani de experienta in sport, iar cunostintele sale se vor dovedi esentiale pentru noi care vrem sa facem din Honda o forta competitiva in 2008".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru