Renault: "Nu am utilizat datele McLaren"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.11.2007

Renault sustine cu tarie ca nu a folosit niciodata date apartinand echipei McLaren Mercedes la designul masinilor sale de Formula 1.

Fosta campioana mondiala a fost citata sa apara in fata Consiliului Mondial al FIA pe data de 5 decembrie pentru a raspunde acuzatiilor ca echipa a fost in posesia unor informatii confidentiale legate de designul masinilor McLaren.

Intr-un comunicat de presa emis vineri, Renault precizeaza ca fostul inginer al echipei McLaren, Phil Mackareth, a sosit la echipa avand asupra sa cateva dischete ce includeau desene si fisiere tehnice de la fosta sa echipa. Chiar daca informatiile au fost incarcate pe computerul lui Mackareth de la sediul echipei Renault, investigatiile au sugerat ca informatiile nu au fost utilizate la design-ul masinilor. In comunicatul de presa se precizeaza:

"Inginerii implicati au sustinut categoric ca desi au vazut pe scurt desenele, nicio informatie nu a influentat deciziile de design referitoare la masina Renault". Echipa franceza a mai precizat ca a colaborat in aceasta problema cu FIA si McLaren inca de la inceputul lunii septembrie.

Dupa ce l-au suspendat pe Mackareth, dischetele au fost returnate echipei McLaren si toate inforamtiile de pe calculatoarele Renault au fost sterse. "Renault a cooperat cu McLaren si FIA in aceasta problema invitand expertii independenti ai McLaren sa evalueze sistemele informatice, sa inspecteze masinile si datele referitoare la design, pentru a demonstra ca acest incident nefericit nu a influentat in niciun fel designul masinilor. Renault a actionat complet transparent fata de McLaren si FIA dorind sa rezolve aceasta problema si este increzatoare in judecata Consiliului Mondial", se mai arata in comunicatul oficial al team-ului Renault.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru