Ron Dennis: "Am decis ca Alonso sa castige"

Publicat Luni, 28.05.2007

Ron Dennis, boss-ul celor de la McLaren Mercedes, a declarat la finalul Marelui Premiu de la Monaco ca strategia echipei a fost gandita in asa fel incat sa castige Alonso.

"Am obtinut la Monaco un rezultat deosebit, de fapt tot ce se putea mai bun. Fernando si Lewis au raspuns bine la cerintele echipei, iar ordinea finala a fost cea pe care am dorit-o, cu ambele masini terminand in siguranta cursa. A fost o proba deosebita de disciplina din partea pilotilor, iar noi vom parasi Principatul cu maximum de puncte", a declarat Ron Dennis.

 Fernando Alonso si Lewis Hamilton se afla la egalitate de puncte, 38, in fruntea ierarhiei din Formula 1, in timp ce la constructori McLaren s-a distantat la 20 de puncte fata de Ferrari.

Comentarii (15)

  • asta e
    Iata-l ca recunoaste. E normal la Mclaren ca pilotul din pole sa isi aleaga cea mai buna strategie. Insa nu e normal sa-i schimbe strategia lui Lewis.
    Lewis avea benzina in plus de 3 ture. La pitul 1 a mai luat benzina pentru inca 1,5 secunde fata de Alonso. Si totusi la pitul 2 l-au chemat in turul imediat urmator dupa Alonso. Motivatia lui Ron ca dorea sa evite un posibil Safety Car e o tampenie, pentru ca nicaieri pe pista nu erau mai mult de 2 masini una dupa alta.
    Clar l-au favorizat pe Alonso. Daca eram eu in locul lui as fi facut la fel. Nu-mi pot permite ca starul meu, dublu campion mondial, sa stea pe ganduri in urmatoarele curse daca mai poate sau nu. Nu imi place in schimb ca am pierdut in concurs din cauza asta. Lewis avea viteza sa castige.
    Il apreciez foarte mult pe Ron Dennis , dar ieri m-as fi uitat dezaprobator in ochii lui.
    0 0
  • + / -
    n-ar fi trebuit sa se acorde - la mcl? avand in vedere " ordinea de echipa"..eu cel putin asa vad ..ca pe un lucru negativ
    0 0
  • Giannig..
    chiar crezi ca Lewis ar fi putut sa-l depaseasca pe Alonso?...pe final nu a fortat pana sa afle ca mai are putin si doar pilotii McLaren si Massa aveau sa fie in acelasi tur...s-a vazut clar ca ia viteza in fata lui Hamilton de fiecare data...sa fim realisti,nimeni nu a putut sa stea langa campion(doar cand a vrut el)la Monte Carlo
    0 0
  • hakkinen
    hamilton-pitul 1
    Fals-Hamilton nu a luat benzina in plus la pitul 1,intarzierea s-a datorat faptului ca el a cerut sa i se mai scada presiunea in pneuri.
    Si consider ca Alonso merita sa fie favoritul echipei,faptul ca masina merge foarte bine este in cea mai mare masura meritul sau.
    0 0
  • joeadrianblack
    se poate pe forum
    am anticipat acest razboi... am facut si un tread pt... se poate continua acolo, va rog... aici dispare dupa 2 zile parerea voastra... mersi
    0 0
  • joeadrianblack
    adica
    adica thread pe forum... sorry
    0 0
  • da...
    Stirea asta vine de pe eurosport.com. Hamilton spune ca i s-a spus sa nu forteze, sa nu il faca pe Alonso sa greseasca si acestia sa faca un accident, pt ca e foarte bine daca termina pe locurile 1 si 2. Lewis a fortat pana la final, nu a luat prea mult in seama ce i s-a transmis. Avand nr.2 pe masina, e constient de faptul ca e pilotul nr 2 in echipa, dar isi traieste visul in continuare. Si Ron Dennis afirma ca Lewis e liber sa alerge catre titlu........... putin aiurea
    0 0
  • anutian
    e bine
    Fani McLaren si nu numai ,nu va mai certati de degeaba, pt. ca ce s-a intimplat la Monte Carlo a fost normal si logic
    S-a vazut din calificari ca Fernando e hotarit sa cistige si sa termine cu perioada mai putin fasta din ultimele 3 etape
    Cred ca l-a ajutat cel mai mult diamantele de pe casca!!!....
    Imi pare rau ca dumininica am fost plecat si nu mi-am putut ajusta echipa, (Fisi a facut treaba mai buna ca Heidfel si as mai fi avansat citeva pozitii...)
    Oricum cred ca incep sa ,,pricep,, cite ceva din itele concursului, m-am convins ca numai cine ,,sapa,, cit mai adinc pe net iese in fata
    0 0
  • raspuns
    Daca asta ar fi fost o cursa palpitanta probabil ca as cauta acum sa o downloadez, dar a fost asa plictisitoare ca nimeni nu cred ca incercat sa o inregistreze. Puteam verifica cata benzina a pus la pitul 1 Hamilton. Dar daca intr-adevar a schimbat presiunea in pneuri...au schimbat-o prost pentru ca Hamilton glisa cam aprope de bariere la mijlocul cursei. Cred totusi ca si atunci Mclaren se astepta la necazuri ,cum ma asteptam si eu, si ar fi optat pentru strategii diferite la boxe, deci sunt bune motive sa puna mai multa benzina lui Hamilton.

    Mare noroc pe Ron ca a dat peste un baiat care nu-i zice nu, spre deosebire de un Montoya. Insa pentru cat timp? Asa l-a suparat si pe un alt pilot, pe nume Senna.

    Vor fi multe titluri in ziare acum despre victoria lui Alonso. Si poate ca va ajunge iar sa-si puna intrebari.

    Alonso putea fi depasit la pituri, nu neapart pe pista. Turul de intrare in cursa pentru Alonso 53 a fost unul lent din cauza traficului. D-aia l-au chemat pe Lewis...ca ar fi iesit in fata peste 3-7 ture.
    0 0
  • nu-i bai
    Nu cred ca Hamilton ar fi reusit sa-l depaseasca pe Alonso sa ne amintim eforturile lui Mansel in a-l intrece pe Sena in '92. Sunt convins ca fanii ferarri ar fi vrut sa vada o lupta, poate chiar un acrosaj intre cei doi, dar Ron Denis a facut ce trebuia sa faca. O lupta intre cei doi ar fi insemnat poate zero puncte, pe cand cu putina tactica McLaren au luat 18 meritate.
    0 0
  • hakkinen
    Alonso-Hamilton
    Hamilton trebuie sa inteleaga anul acesta ca echipa nu poate risca,Alonso ofera mai multa siguranta,dar la anul Lewis se poate bate la titlu,pana atunci mai are totusi de invatat.
    0 0
  • fan F1
    pacat
    Dupa cum se lauda mercedesul..ca nu exista ordine de echipa...puteau sa-l lase pe nr. 2 sa castige. La pit...si la primul si la al 2-lea putea iesi in fata lui nr.1.
    si apoi..cel mai rapid tur...cine l-a avut?
    0 0
  • Alonso
    Alonso e un "fraier", mediatizat prea tare, daca nu erau ordinele de echipa Hamilton ar fi castigat(la fel ca in GP2)...
    0 0
  • blondu28
    ata ete
    ce sa mai zic este normal dar nu moral ceea ce a facut mc laren dar hamliton o sa fie un pilot mai tare ca si michael este f temperat si stie sa-si faca masina sa performanta o sa fie cel mai bun sezonul urmator garantez
    0 0
  • dezamagit, dar nu numai de duminica
    Am ascultat sfatul lui DRAKo si m-am uitat la Senna vs Mansel 92 Monaco... ce ordine de echipa? ce manusi? all out atack!! si la final salutari de respect intre piloti. Iar pe podium...Mansel mai sa lesine si sa se prabuseasca de epuizare. Si nici Senna nu arata prea bine...era sa-i scape trofeul din mana.

    Ce show de second hand traim noi azi!!!
    Poate ca Schuey a rescris cartea despre cum trebuie sa se pregateasca fizic un pilot de F1 si Senna si Mansel nu erau in forma fizica precum pilotii de azi. Dar ce s-au mai batut...iar Alonso si Lewis erau in masura sa puna si ei acelasi spectacol in scena. Lewis a mers cu mainile legate ca libetate deplina daca avea....el e absolut fantastic, in GP2 de multe ori m-a lasat fara cuvinte. El e motivul pentru care urmaresc GP2 regulat. Alonso in egala masura putea sa dea replica.

    Oare totul e identitate corporativa? oare totul se reduce doar la remuneratia din partea FIA si sponsori? Cel mai bine ar fi sa se desfiinteze campionatul. Si sa se revina la schema dinainte de ww2, adica exact de unde vine numele: grand prix. Ala sa fie premiul: bani pentru castigarea cursei.

    Pe de o parte ma bucura enorm ca a castigat Mclaren asa autoritar...eu sunt mai mult fanul echipei decat al pilotilor. Dar pilotii de azi nu mai vor sa lupte ca un Gilles, Senna sau Prost. Dar oare ei nu vor sau nu ii lasa echipele?

    Bernie imi da de gandit. Vrea sa extinda F1 in Asia si sa plece din europa. Dar asta e o foame de bani si profit...oare stie Bernie ca s-ar putea sparge bula cat de curand si F1 sa isi piarda relevanta? Hai sa facem bani cat se mai poate?!
    S-ar putea...ca sambata a fost mai interesanta decat duminica...puteam foarte bine sa inchid TV duminica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru