VIDEO: Din istoria Formulei 1 - Nurburgring 1967

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 14.07.2007

Ce inseamna Formula 1 in prezent stim cu totii: tehnologie de varf si femei frumoase. V-ati intrebat insa vreodata cum arata acest sport cu 40 de ani in urma? Si pentru ca se apropie Marele Premiu al Europei, Automarket va prezinta un rezumat de aproape 10 minute al cursei de la Nurburgring din anul 1967.

Cateva amanunte picante despre circuit: un tur de pista masura 22,835 Km, iar in cursa s-au parcurs doar 15 tururi, totalizand astfel 342,525 Km. In calificari, Jim Clark, de la Team Lotus, a obtinut pole position-ul, fiind cronometrat cu 8 minute si 4 secunde. Scotianul nu a reusit insa sa se impuna in cursa, fiind nevoit sa abandoneze in turul 4 din cauza unor probleme la suspensii. Dupa ce Dan Gurney a condus pana in turul 12, Denny Hulme, pilot la Brabham Racing Organisation, s-a impus pe final si a castigat cursa de la Nurburgring.

Nu ratati secventele de la boxe, veti vedea cum se realimentau monoposturile cu benzina cu 40 de ani in urma! Enjoy!

 

Comentarii (6)

  • horted
    alte vremuri
    "Greatest & most challenging race circuit in the world" zicea Jackie Stewart despre vechiul Nurburgring.
    172 viraje, masuri de siguranta aproape inexistente. Trebuie sa fi fost foarte pasionati de curse oamenii aia sa conduca in astfel de conditii.
    dealtfel, ultima cursa pe vechiul circuit a fost in 1976 dupa accidentul lui Niki Lauda.

    http://www.youtube.com/watch?v=t3caKDTK9Iw&mode=related&search=

    Lewis Hamilton zicea zilele astea, cu ocazia Power Meets Fashion Show de la Berlin, despre masina Mercedes Benz condusa in 1954 de Juan Manuel Fangio si Stirling Moss: "I can hardly believe that people used to race these things."
    0 0
  • pollposition
    stie cineva calificarile de maine? unde le pot vedea si eu?
    0 0
  • daniel
    @iulian_g77
    Cursa de la Nurburgring are loc weekendul viitor, intre 20-22 iulie :)
    0 0
  • horted
    poate asta intrebi?
    Azi au fost calificari in MotoGP, la Sachsenring-Germania, si maine este cursa.
    Vezi pe Eurosport.
    0 0
  • Ciprianx
    boxe....
    ma intreb oare cat stateau pilotii la boxe, cate minute??? in timp ce alimentarea se facea cu canistra de benzina ahaha:)))
    0 0
  • vremuri romantice cu doliu
    doar un sasiu scara, mai tarziu cada cu care ne-am obisnuit de la Chapman incoace, caii putere, cat mai multa benzina, apoi fundul si curajul pilotului faceau diferenta. Ce vremuri...ce vremuri jalnice traim noi acum.
    Si ce nebunie cu vechiul Nurburgring...170 viraje nu aveai cum sa inveti, chiar daca te numeai Jackie si iti placea sa planifici pana si picatura de apa cand o bei.

    Inca nu am vazut filmuletul de aici, dar ma pregatesc cu o felie de pizza si bere rece.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru