Alonso: "Ferrari trebuie să aducă îmbunătăţiri majore la monopost"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.03.2012
Fernando Alonso a tras un semnal de alarmă că Ferrari trebuie să aducă îmbunătăţiri majore noului monopost pentru a putea lupta pentru titlul mondial.

Felipe Massa şi-a exprimat recent optimismul că Ferrari poate obţine un loc pe podium în Marele Premiu al Australiei de la sfârşitul acestei săptămâni, însă coechipierul său Fernando Alonso înclină să fie de partea pesimistului director tehnic Pat Fry.

Dublul campion mondial a admis că Ferrari are nevoie de câteva update-uri majore pentru noul monopost F2012, chiar dacă evită să facă predicţii pentru cursa de la Melbourne şi preferă să aştepte câteva curse.

"Ştiu că fanii se aşteaptă întotdeauna să audă din partea mea că putem obţine un anumit rezultat, dar adevărul este că nu putem spune unde suntem cu adevărat. Trebuie să aşteptăm până sâmbătă după calificări. Cu siguranţă încă trebuie să îmbunătăţim foarte mult, să muncim pentru a înţelege F2012 şi să-mi adaptez stilul de condus la un nou monopost care este mai dificil de pilotat din cauza pierderii forţei de apăsare aerodinamică şi a noilor pneuri Pirelli", a declarat spaniolul.

Pe de altă parte, Alonso îşi linişteşte fanii afirmând că ştie deja modul în care inginerii trebuie să corecteze deficienţele actualului monopost, urmând să-şi stabilească un obiectiv personal pentru sezonul 2012 după ce echipa remediază aceste probleme.

"Ştim în ce direcţie trebuie să mergem în privinţa dezvoltării monopostului şi acesta este un pas important.

În primul rând trebuie să vedem exact unde suntem în termeni de competitivitate şi apoi să dăm totul pentru a câştiga cât mai multe puncte în prima parte a campionatului. Trebuie să rămânem calmi şi să luăm lucrurile pas cu pas. După ce vom şti unde suntem ne vom putea stabili obiective mai precise", a adăugat el.

Via | SkySports

Comentarii (1)

  • bobyneamu
    da, e o piesa (veriga slaba) care invarte volanul ... trebuie! imbunatatit serios acolo...
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru