Alonso: "Hamilton şi Massa, cei mai puternici adversari din carieră"

de Daniel Popescu
Vineri, 24.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că Lewis Hamilton şi Felipe Massa sunt piloţii care i-au pus cele mai mari probleme pe parcursul carierei în Formula 1.

Esential 139 de puncte este diferenta dintre Alonso si Massa in clasamentul general
Fernando Alonso a avut un răspuns surprinzător atunci când a fost întrebat de unul dintre cititorii publicaţiei F1 Racing care au fost cei mai buni rivali pe care i-a avut pe parcursul carierei în Formula 1.

Pilotul Scuderiei Ferrari l-a remarcat în primul rând pe Lewis Hamilton, cel cu care a fost coechipier la McLaren în sezonul 2007, atunci când britanicul tocmai îşi făcea debutul în Marele Circ. În mod surprinzător, al doilea nominalizat este actualul său coechipier Felipe Massa, aflat la unul dintre cele mai modeste sezoane din ultimii ani.

"Dintre cei din Formula 1, aş spune că Hamilton şi Massa au fost cei mai mari adversari. Hamilton este un pilot grozav, capabil să obţină totul de la monopost, iar uneori chiar mai mult decât atât. El este unul dintre cei mai puternici rivali pe care i-am avut. Iar Massa este de obicei subestimat, dar vă pot asigura că nu este uşor să stai în faţa lui", a declarat spaniolul.

Massa a câştigat doar 25 de puncte în prmele 11 curse ale anului şi ocupa doar locul 14 în clasamentul general, în puternic contrast cu Alonso, care este lider cu un avans de 40 de puncte şi a obţinut deja trei victorii.

Totuşi, Alonso insistă că brazilianul va juca un rol esenţial în lupta pentru titlul mondial.

"Massa s-a chinuit puţin la începutul sezonului, dar începând din Bahrain situaţia s-a îmbunătăţit. A avut şi ghinion, dar în ultimele curse au început să apară şi rezultatele bune. Contribuţia lui va fi vitală în lupta pentru titlu: Massa este în continuare un pilot foarte talentat, chiar dacă mulţi oameni par să fi uitat asta", a adăugat el.

Via F1 Racing

Comentarii (18)

  • Ce declaratie de PR :)))
    14 6
  • Fratilor, iertati-ma ca va spun asta dar arata mai mult a batjocorire a lu'Hamilton...Hamilton sa fie vazut la nivelul lu'Massa? =)) Poate la nivelul de gandire si socializare cu echipa(inclusiv coechipierul), dar la pilotaj trebuie sa recunosc ca-i suprem fata de Massa. A fost o perioada cand Massa imi lasa impresia ca poate asigura viitorul stralucit celor de la Ferrari insa in prezent e....
    21 20
  • Nu cred ca cei doi au fost comparati in aceasta declaratie, ci sunt considerati cei mai puternici adversari ai lui Alonso, insa fiecare cu stilul si calitatile lor in ceea ce priveste pilotajul..a spus ce parere are despre Hamilton, a spus-o si in cazul lui Massa, insa au fost descrieri diferite, deci nu vad o comparatie..cum ca Massa ar fi vazut la nivelul lui Hamilton
    18 8
  • @bb10 n-am zis in nume de rau, dar m-am gandit ca, hai sa zicem, il pozitionezi pe Massa pe locul doi la capitolul adversari si gandidu-te cu ce arme lupta Hamilton pe circuit categoric ai trage concluzia ca Massa ar avea una din armele lui Hamilton. Si atunci te intreb eu pe tine: care sa fie arma comuna a celor doi, pneurile Pirelli comune tuturor pilotilor (nu ca pe vremea lui Schumacher cand era fie Michelin fie Bridgestone)? Chiar nu sunt fan Hamilton dar sa-l pui pe Massa la un asa nivel fata de Hamilton automat inseamna sa le pui celor doi un "ceva"in comun.
    11 8
  • e o declaratie magulitoare pt massa... il vrea coechipier in continuare... totusi ca si coechipier nici fisichella nu a fost mai slab ca felipe, iar trulli l-a cam dominat un timp pe alonso
    5 6
  • Marian
    Cel mai greu adversar a fost Petrov. "Use the best of your talent, we know how big it is, use it."
    Si l-a folosit.
    8 6
  • speed cam nustiu ce te mira dar nu uita ca in 2008 Hamilton a cistigat titlul la numai un singur punct diferenta fata de Massa dar si acela la obtinut printr-un noroc enorm....dar daca te uiti mai bine ai vedea in ce conditii a obtinut Hamilton acele puncte si in ce conditii lea obtinut Felipe...Massa a muncit mult mai mult decit Hamilton deoarece a muncit de unul singur iar Hamilton a fost favorizat in mare parte de echipa....si mai sunt o sumedenie de exemple dar nu cred ca meriti sa ma chinui sa-ti explic si nu cred ca vei fi in stare sa recunosti
    11 15
  • cineva
    Mare comic alfonzo asta!! E pus pe stocareli! Are dreptate Speed:il umileste pe Hamilton,punandu-l in aceeasi oala cu amaratul de massa.
    10 13
  • @andrei_11, spui ca atunci Massa a muncit mai mult decat Hamilton de parca pe vremea aia Ferrari era sub nivelul la McLaren.Ti-as spune "hai sictir!" dar, fie cum ziceti voi ca si asa mai mult mi se "falfaie" ;))
    11 5
  • azmodan
    in conditiile in care alonso s-a luptat in cariera cu schumacher, kimi, vettel, cred ca a vorbit doar de fostii lui colegi din echipele in care facea parte, altfel imi e greu sa cred ca daca ar face un asemenea top, massa isi poate gasi loc in primi 5
    13 1
  • poate Schumacher in 2006 si Hamilton in 2007 in rest peace
    8 1
  • alonso e varza si a mai dat si declaratia asta ...daca pleaca de la ferari adio rezultate ...
    5-6 piloti ia r da clasa daca ar schimba masinile lejer ...numa gura e de el si mindria ...
    14 8
  • Mai maninca si altii rahat,dar asta il si impopotoneaza.....
    9 5
  • alonso e prastie .....nu va cistiga campionatul maxim locul III anul acesta ..................................................................................................!!!!!!
    10 3
  • nu se stie....nu sunt fan alonso, nu am fost niciodata si nici nu voi fi dar sincer cred ca el are cele mai multe sanse la titlu cu acest avantaj nebun de 40de puncte...poate baietii de la Red Bull au ceva sanse sa-l depaseasca in clasament dar ceillati nu-i prea vad la sfirsit cu mai multe puncte decit alonso...dar se va vedea mai sunt 9 curse si inca multe puncte in joc
    2 0
  • frustrare mare la haterii alonso, asta e, un an mancati mamaliga, s-ar putea sa va placa
    1 7
  • Cristian
    schumaharr e varza la ora asta si face figuratie si PR pt mercedes
    1 3
  • @jax&dutu&other haters

    cam Alonso face punctele le ferrari acuma ... cu masina mai slaba ...
    asa k siktir fraierilor gasiti p altcineva pe sa-l urati k Alono va va dezamagi anul acesta ...
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru