Alonso îl sfătuieşte pe Grosjean cum să evite producerea altor accidente

de Daniel Popescu
Marti, 04.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că Romain Grosjean trebuie să-şi asume mai puţine riscuri în startul curselor şi să respecte mai mult regulamentul după ce a produs un grav accident la Spa.

Cred că anumiţi piloţi ar trebui să încerce să-şi asume mai puţine riscuri la start.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a fost principala victimă a accidentului produs duminică de Romain Grosjean în startul Marelui Premiu al Belgiei. Chiar dacă Lewis Hamilton şi Sergio Perez s-au numărat de asemenea printre piloţii care au abandonat în primul viraj, spaniolul a trăit cele mai dramatice clipe după ce monopostul Lotus a trecut la câţiva centimetri de mâinile şi capul său, nu înainte de a fi lovit puternic din spate de pilotul McLaren.

Alonso a evitat să-l critice direct pe Grosjean pentru stilul de pilotaj, însă i-a sugerat să-şi asume mai puţine riscuri la start şi să respecte regulamentul sportiv al Formulei 1.

"Nu sunt supărat pe Grosjean, pentru că în mod cert nu a făcut-o intenţionat, dar am fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. În schimb, cred că anumiţi piloţi ar trebui să încerce să-şi asume mai puţine riscuri la start.

Este o tendinţă curentă în competiţiile inferioare, dar ar fi mai bine dacă, chiar de la începutul carierelor, piloţii s-ar obişnui să respecte mai mult regulile care se referă la comportamentul pe circuit", a precizat spaniolul pentru site-ul oficial al echipei Ferrari.

Urmareste Automarket
Grosjean va avea prima oportunitate să respecte sfaturile primite de la Alonso abia la Marele Premiu al statului Singapore de la sfârşitul lunii septembrie, întrucât comisarii de cursă de la Spa-Francorchamps i-au interzis să participe în cursa de la Monza de la finalul acestei săptămâni.
Cel mai probabil, francezul va fi înlocuit la Lotus de pilotul de rezervă Jerome D'Ambrosio.

Via Ferrari

Comentarii (4)

  • burghila
    Si pentru Maldonado cam ce sfaturi are?
    12 10
  • Darius
    Maldonado n-a distrus cursa nimanui duminica. Grea fizica.
    12 10
  • Maldonado
    Duminica n-a distrus cursa nimanui. Dar cand a intrat in Hamilton ca un Panzer?
    Sa fii furi startul e tot un lucru grav, caci ii incurci pe altii pe circuit cand locul tau e la coada clasamentului.
    1 0
  • GrosJan
    da maestre, nu ne spui si cum putea evita accidentul Piquet la Singapore in 2008?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru