Alonso şi Massa nu vor participa la audierile FIA

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.09.2010
Fernando Alonso şi Felipe Massa nu vor fi prezenţi la audierile Consiliului Mondial al FIA din 8 septembrie pe tema ordinelor de echipă ale Scuderiei Ferrari din Germania.

Presa internaţională a relatat la sfârşitul săptămânii trecute ca Fernando Alonso şi Felipe Massa vor participa fizic la audierile programate în 8 septembrie în privinţa ordinelor de echipă pe care le-a instituit Ferrari în cursa de la Hockenheim.

Cu toate acestea, Ferrari a anunţat oficial că cei doi piloţi ai echipei nu vor participa la întrunire, însă aceştia vor putea intra în legătură telefonică cu reprezentaţii Consiliului Mondial în cazul în care va fi nevoie. Absenţa piloţilor poate avea un rol crucial în stabilirea unui verdict din partea FIA, întrucât declaraţiile acestora ar putea influenţa rezultatul întrunirii.

În schimb, Ferrari va fi reprezentată de şeful Stefano Domenicali şi de mai mulţi avocaţi, care îşi vor baza apărarea pe faptul că Scuderia nu a dat explicit ordine de echipa în timpul Marelui Premiu al Germaniei.

Echipa a fost deja amendată cu 100.000 de dolari pentru încălcarea articolului 151c din Regulamentul Sportiv, care se referă la afectarea imaginii Formulei 1, însă se anticipează o pedeapsă diferită pentru ordinele de echipă.

Acestea cad sub incidenţa articolului 39.1 din Regulamentul Sportiv, care stipulează că "ordinele de echipă care influenţează rezultatul cursei sunt interzise".

În cel mai rău caz, Ferrari poate pierde cele 43 de puncte câştigate în clasamentul constructorilor, iar Alonso ar putea rămâne fără cele 25 de puncte câştigate în cursă, ceea ce l-ar scoate aproape definitiv din lupta pentru titlul mondial [click aici pentru lista completă a posibilelor sancţiuni]. Chiar dacă se anticipează ca Ferrari va fi pedepsită în clasament, cei mai mulţi jurnalişti considera că Alonso şi Massa îşi vor păstra punctele pe principiul că au acţionat la cerinţele angajatorului lor.

Vă reamintim că Massa i-a cedat victoria lui Alonso în Marele Premiu al Germaniei după ce a primit un mesaj codificat de la boxe din partea inginerului sau Rob Smedley.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (8)

  • Schumy fan 4 ever
    " Chiar dacă se anticipează ca Ferrari va fi pedepsită în clasament, cei mai mulţi jurnalişti considera că Alonso şi Massa îşi vor păstra punctele pe principiul că au acţionat la cerinţele angajatorului lor. " - ADICA CE? NUMAI ECHIPELE TREBUIE SA RESPECTE REGULAMENTUL? PILOTII NU?
    19 16
  • ctlnmihai
    Alonso şi Massa nu vor participa la audierile FIA
    Se pare ca Alonso şi Massa vor putea să asiste la această audiere prin intermediul unui link video...http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport/story/27509.html?CMP=OTC-RSS
    18 13
  • Ferrari
    Pacat ca sunt fan Alonso ca de echipa nu mai zic nimic .....
    16 12
  • Schumy fan 4 ever
    hai nu-i mai plangeti atata inainte de verdict... o sa aveti suficient timp sa-i plangeti dupa...
    17 17
  • Alonso
    Ca deobicei romanu prost nu se gandeste inainte sa spuna o vorba . :P
    16 6
  • ctlnmihai
    NickM
    Tu nu eşti român?..sincer ,Deşi mi-am propus să nu mai discut subiectul Alonso ,eu cred că echipa Ferrari trebuie compătimită ..Alonso means trouble for every team...
    22 16
  • ctlnmihai
    mare dreptate ai
    desi probabil nu a fost piesa principala nici la Renault in episodul Singapore 2008, nici la Ferrari in episodul Hockenheim 2010 (asta e serial; pazea ca mai urmeaza), a fost mereu acolo unde se fac curse trucate si a fost piesa principala la culegerea laurilor.
    Plus cearta cu McLaren, care i se datoreaza aproape in intregime. Acolo a simulat o paranoia, si spun simulat pentru ca Alonso era constient in fiecare clipa de valoarea sa (sub Ham), insa ... opinia publica trebuia sa stie altceva. Era un campionas abia uns pus in situatia nefericita sa se multumeasca doar cu aparente .... aceste aparente trebuiau create - verbal.
    22 19
  • Grosso
    asta este tot ce sti in legatura cu F1 ?
    Daca ai ceva de spus despre F1 incearca sa-ti amintesti parola, userul ti-l spun eu. Nu ai argumente si/sau destula minte sa combati ce am scris, ti-ai dat ochelarii de intelectual de pe nas si ai imbracat haina de borfas. Buna dimineata ! Asta esti tu de fapt. Si daca tot ti-ai gasit adevarata identitate o sa te tratez in continuare asa cum cersesti. Si cersesti ignoranta.
    15 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru