Barrichello îl acuză dur pe Schumacher, germanul îl ignoră pe brazilian

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 02.08.2010
Manevra mai puţin ortodoxă prin care Michael Schumacher l-a închis pe Barrichello în momentul în care acesta a vrut să îl depăşească a iscat multe controverse între cei doi piloţi.

Controversatul duel dintre Michael Schumacher şi Rubens Barrichello din ultimele tururi ale Marelui Premiu al Ungariei a iscat, aşa cum era de aşteptat, foarte multe discuţii în contradictoriu între cei doi piloţi şi între susţinătorii acestora.

Michael Schumacher a fost depăşit de pilotul Williams cu cinci tururi înainte de finalul cursei, pe linia dreaptă din faţa standurilor. Manevra a fost însă una controversată, Schumacher obigându-l pe Barrichello să se apropie la câţiva milimetri de zidul care desparte pista de standuri, ambele maşini având peste 300 km/h în respectivul moment.

În urma analizei video a depăşirii, oficialii de cursă l-au penalizat pe Michael Schumacher pentru pilotaj periculos, germanul urmând să fie declasat cu 10 poziţii pe grila de start a următorului Mare Premiu.

CE SPUNE BARRICHELLO

Reacţia lui Barrichello a fost imediată, brazilianul vărsându-şi nervii prin radio: "A fost oribil! Ar fi trebuit să se arate steagul negru", a strigat Rubens, referindu-se la o eventuală descalificare a lui Schumacher pentru modul agresiv în care şi-a apărat poziţia. Ulterior, Ruberns şi-a calmat discursul, însă acuzele nu au cotenit să apară.

"A fost cea mai periculoasă manevră pe care a făcut-o cineva împotriva mea pe pistă", a spus Rubens, care a anunţat că nu plănuieşte să vorbească faţă în faţă cu Schumacher despre acest incident. "Nu voi vorbi cu el, pentru că o discuţie nu va rezolva nimic. Îl ştiţi pe Michael - orice i-ai spune, el crede că are întotdeauna dreptate", spune fostul coleg al lui Schumacher de la Ferrari.

Conform declaraţiilor lui Barrichello, cei doi piloţi au fost foarte aproape de un accident care ar fi putut avea urmări tragice pentru amândoi. "Dacă ne-am fi atins acolo, cred că el s-ar fi dat peste cap şi s-ar fi lovit direct de acel zid.

A fost mai periculos pentru el. Eu nu am putut să mă mişc în dreapta, pentru că acolo era peretele, iar dacă ar fi făcut cineva o fotografie în acel moment ar fi văzut că nu putea intra nici un fir de păr între mine şi perete. E incredibil. Ulterior, după ce am trecut de perete, am fost nevoit să vin înspre stânga pentru că altfel ieşeam pe iarbă", povesteşte Rubens.

  • "A fost una dintre cele mai urâte manevre defensive pe care le-am văzut în carieră. Şi asta pentru că nu te aştepţi de la un pilot cu atâtea curse la activ să face aşa ceva. El (n.r. Schumacher) a adus din trecut o poveste de care azi nu mai avem nevoie.A fost un moment de descătuşare pentru amândoi" - BARRICHELLO

CE SPUNE SCHUMACHER

Michael Schumacher a preferat să accepte penalizarea pe care a primit-o din partea oficialilor, însă consideră că nu a greşit cu absolut nimic atunci când a încercat să îşi apere poziţia. "Ştim cu toţii că există diferiţi piloţi cu diferite viziuni. Apoi, există Rubens. A fost evident că l-am lăsat să treacă prin cealaltă parte a pistei, însă a preferat să nu o facă"

  • "Am fost destul de apropiaţi în acel moment. Dar nu ne-am atins, ceea ce cred că înseamnă că i-am lăsat destul spaţiu" - SCHUMACHER

CE SPUN CEILALŢI

Majoritatea piloţilor consideră că Michael Schumacher a exagerat cu manevra sa, care la un moment dat a devenit extrem de periculoasă. "E greu să spui că e vina altcuiva în momentul în care îl arunci pe altul în zid", a spus Jenson Button, campionul mondial en-titre fiind dublat de Anthony Davidson: "Duelul dintre cei doi mi-a dat fiori pe şira spinării. Ştiu că ar trebui să fim imparţiali, însă orice pilot ştie cât de periculos a fost. Ar fi putut fi letal pentru unul dintre ei", spune fostul pilot al lui Super Aguri.

David Coulthard a fost şi mai dur, considerând că Michael Schumacher ar trebui să se gândească dacă are rost sau nu să continue în Formula 1 după această manevră.

"Ar fi putut fi un accident oribil. Nu ştie când să se dea bătut, însă acum ar trebui să se mai gândească la întoarcerea în Formula 1", spune scoţianul. Mai direct, Mike Gascoyne - directorul tehnic Lotus - a sugerat că Schumacher ar fi trebuit să primească interdicţie pentru cursa următoare. Nici Niki lauda nu l-a scutit de acuze pe Schumacher, austriacul susţinând că manevra lui Schumacher a fost complet inutilă. "Nu e necesar să pui un competitor în pericol în acest mod. Nu pot să înţeleg aceste lucruri".

Singurul care l-a apărat pe Schumacher este Ross Brawn, care a acceptat că manevra pilotului german a fost una dură, dar corectă. "Nu cred că Michael s-a gândit vreo clipă să-l arunce pe Rubens în perete, ci să-l descurajeze să îl atace pe interior, acolo unde Michael ar fi fost vulnerabil în primul viraj. Până la urmă, s-a văzut că Rubens a avut destul spaţiu pentru a trece. Putem să vorbim de o manevră la limită, dar motorsportul e dur", susţine şeful lui Schumacher de la Mercedes GP.

"Michael îşi apăra poziţia, încercând să-l încurajeze pe Rubens să atace pe exterior. Nu cred că l-a văzut pe Rubens şi şi-a spus 'acum îl voi presa de perete", a conchis Brawn.

  • "Istoria comună a celor doi piloţi nu a fost de asemenea un factor în acest duel. Michael nu a avut nimic de comentat în legătură cu acest aspect. Ştiu că Rubens a făcut-o, dar Michael nu a spus nimic. Este evident că e o problemă personală care se menţine în mintea lui Rubens" - BRAWN

 

Comentarii (71)

  • Schumi just go home, your place is not in F1 anymore!
    In viziunea lui Schumacher, da Rubens e un plangacios. Declaratia neamtului dupa cursa, ranjind a spus ca nu a vrut sa il ucida. Dar nici mult nu mai avea.A declarat in asa fel incat el sa cada in picioare, indiferent de alte comentarii din paddock sau din presa...no comment. Un mare plus pt Barrichello!! Un fan F1 si fan Schumacher, care urmareste curse inainte ca eu sa descopar acesta pasiune a zis asa, citez : " Schumacher asta e un gunoi!"
    20 32
  • Analiza
    A fost la limita, e drept. dar mutarile succesive de 3 ori ale lui Hamilton mi s-au parut mai periculoase si sigur mai in afara regulamentului. Nu stiu daca de la boxe i-au zis lui MS ca este cu 3 sec mai lent pe tur decat RB.
    20 9
  • @ally_great
    1. Nu cred ca esti in masura sa ii sugerezi lui Schumi ce sa faca.
    2. Barichello are si el la randul lui volan, frane, acceleratie, Schumacher nu a facut altceva decat sa inchida interiorul, lucru normal pentru el. A inchis fara manevre bruste si in mod evident. Barichello daca era pilot cerebral putea f bine sa nu isi riste viata. Putea depasi pe cealalta parte ... putea sa mai incerce alte manevre... etc. Pur si simplu s-a incapatanat ca un catar si in continuare crede ca a procedat bine.

    Paralela pt tine ally_great:
    Daca mergi cu masina esti in spatele meu, vrei sa ma depasesti, te incapatanezi sa intrii in depasire si astepti ca eu sa franez ca sa ai tu timp sa te inscrii sau pur si simplu nu intrii in depasire decat atunci cand stii ca este o manevra sigura pentru tine ?
    20 19
  • hebb
    Am ascultat tot forumul BBC dupa cursa, atat cat m-a ajutat si stream-ul pe care il urmaream. Cand 3 specialisti spun acelasi lucru, iar parerile in paddock sunt in majoritate impotriva lui Schumacher, am incercat sa vad toate punctele de vedere. Si nu sunt deloc subiectiva, nu sunt fana a nici unui pilot si nici nu am fost vreodata. Dar cu siguranta nu am fost de acord cu revenirea lui Schumacher in F1. Daca mai avea ceva de demonstrat a fost exact acest lucru! Manevrele mai putin sportive, atat de controversate.
    Si daca vreau sa te depasesc, o fac si intre tine si o alta masina. Imi cunosc limitele si ale masinii pe care o conduc. Numai bine!
    15 12
  • Barichello VS Schumacher
    Eu nu inteleg ce cauta Barichello pe acolo. Se vede clar ca a fost optiunea lui sa se bage intre Schumacher si zid. Putea sa depaseasca prin stanga.
    19 14
  • Corneliu
    MSC
    Msc era pe stanga, bar s-a apropiat la aspiratie, moment in care scm a dat dreapta sa blocheze, iar bar dupa el, s-a dus pe extrema dreapta a pistei (atentie ca zic a pistei, ca intre pista si zid e un spatiu betonat) si s-a infiltrat, ajungand cu eleronul fata in dreptul rotilor spate ale lui scm. Adica manevra de blocare a esuat. Acum msc venea inspre el, iar bar s-a dat mai in dreapta, adica a iesit de pe pista pe spatiul dintre pista si zid tocmai ca sa evite un contact cu msc, ca tampitul daca vede ca nu i-a reusit blocajul, tot se baga...
    Mai clar, manevra de blocare o faci cand ala este in spatele tau, cand e in dreptul tau si tu inca te bagi, cum a facut si msc, e total nesportiv si pericuols. Bar nu a gresit cu nimic, a reusit sa se infiltreze inainte sa reuseasca msc sa blocheze. Si ma bucur ca inca sunt oameni cu coloana vertebrala si care afirma ca msc nu are ce cauta in F1, mai ales dupa aceasta tampenie pe care a facut-o
    15 19
  • Schumi
    Eu cred ca toti ce il critica pe Schumacher sunt subiectivi si ipocriti cand tot ei il lauda de exemplu pe Hamilton pentru "talentul" neasemuit cand acesta face magarii mult mai mari decat a facut vreodata Schumacher. @ally_great probabil ca si Barichello stia ca masina lui poate trece prin ziduri.

    @ally_great cand e vorba de viata nu trebuie sa risti pana la limita doar pentru ca te-ai incapatanat sa o faci.
    19 9
  • @hebb
    Degeaba te chinui sa le explici unora care pana sa dea Formula 1 la TVR nici nu stiau ca exista.
    16 6
  • nu sunt fan shumacher, insa cred ca a procedat corect,iar cei care il critica la moment in frunte cu barichelo sunt invidiosi de ceea ce a realizat shumacher in f1.
    15 10
  • Vettel vs. alonso
    Nu v-ati aprins asa tare cand dupa start vettel a facut aceeasi manevra contra lui alonso cu cateva curse in urma .

    Nu mai fiti virgine ipocrite ca va faceti de ras.

    Barichello oricum este un plangacios incapabil care vede negru cand e schumacher in preajma lui .
    20 13
  • a avut loc
    Pana la urma nu a fost nici un accident,ceea ce e bine.Iar Schumi a facut spectacol cu clientii lui(alonso-monaco).A fost chiar misto.
    9 11
  • @hebb
    NU are rost sa te certi cu ei...sunt unii aici care vad intr-o singura directie si orice le-ai spune nu poti sa le schimbi parerea...sau cel putin nu au curaj sa arate ca au facut-o.
    Regulamentul, din cate stiu eu, iti da voie sa schimbi o singura data directia intr-o singura parte. MS a incercat sa inchidacat timp Barichello era in spatele sau si putea sa franeze ca sa nu riste un accident....cand acesta a ajuns in dreptul lui, MS s-a dresat lasandu-l sa depaseasca.
    Si nu sunt fan MS...chiar imi doream sa fie depasit, dar nu avea motive sa se planga..
    14 8
  • Uitasem
    Uitasem de domnul hamilton , care face pendulari pe pista stanga dreapta de cate ori are chef .

    Miscarea aia a incalcat regulamenul si bunul simt , dar iarasi , nu v-ati aprins asa .

    IPOCRIZIE
    17 5
  • wq
    Zi schumacher si tragi apa!
    10 17
  • Hamilton
    Cand "ciocolata argintie" facea lucruri mult mai grave nu am auzit pe nimeni sa spuna ca este este pilotaj periculos. Se mai spune ca Formula 1 nu are spectacol. Asta ce a fost oameni buni, nu spectacol? Daca nu va place uitati-va la curse de camile.
    13 4
  • salutare
    mi se pare INCREDIBIL,faptul ca nu vedeti manevra nesportiva!!!!!asta spune tot despre caracterul vostru si al lui Schumacher,care prefera sa faca accident decat sa piarda un punct!!!
    Schumacher ar fi trebuit pe loc sa ia steag negru,suspendat pentru urmatoarele 1-3 curse si amendat cu o suma de peste 1000000 eu!!!!Nu este la primul episod urat din cariera lui.Tin sa va amintesc doar incidentele de anul acesta cu Massa si Kubica din MP al Canadei,unde iarasi a procedat nesportiv.Cred ca numai pentru aceste manevre cumulate,ar trebui sa i se retraga licenta de pilot.ca oricum e depasit din toate puncetle de vedere!!!!!
    pe jigodia asta il comparati cu Senna????Sa va fie rusine!!!!!!!
    13 16
  • @all
    Singurul pilot pe care l-am laudat cu subiectivitate a fost Raikkonen, ceilalti mi se par amatori pe langa veleitatile finlandezului, chiar daca unii au mai multe titluri decat el in palmares. Si pt unii care cred ca au descoperit F1 odata cu TVR le doresc succes in continuare! Eu am inceput sa urmaresc curse pe ProTV, RTL si eurosport.
    @hebb stai linistit, nu mi-am pus viata in pericol la volan absolut niciodata :)
    5 13
  • @mad79
    Dar pe "ciocolata argintie" din curtea ta nu il vezi?Sa iti fie rusine si tie pentru faptul ca vorbesti fara sa vezi ce face Hamilton
    8 8
  • rayn380
    Hamilton
    este deocamdata mic copil pe langa Schumacher....Mai are de "tras" daca vrea sa-l ajunga....:P si inca foarte foarte mult. Asa ca deocamdata, fiind la inceputul carierei lui, mai are mult pana sa-l ajunga pe septuplu, la aceasta categorie(sa speram ca nu, de fapt....am fost ironic, bineinteles...)
    7 13
  • Corneliu
    Petrov
    @razvanis
    Petrov nu era in depasire, era in spatele lui Hamilton, deci putea sa se balanseze cat vroia ca nu incalca regulamentul. Ideea era sa nu ii mai taie aerul lui Petrov, care ar fi avut un plus de viteza astfel... Care-i problema?
    12 5
  • riscant
    Cu cateva secunde inainte de depasire , ceva , o presimtire (care ma bucur ca nu s-a adeverit) , m-a facut sa cred ca Rubens va pati ceva rau in clipele urmatoare .

    Ceea ce s-a intamplat , dovedeste din plin cat de frustrat este Michael , cat de mult a fost dispus sa forteze nota , numai si numai ca sa nu se lase depasit .

    Si asta pentru un amarat de punct , care oricum nu-i face mare cinste .

    Era evident ca Rubens e mai rapid si tasnind la aspiratie , pe interior , cu siguranta ca acesta nu s-a gandit ca Michael il va impinge pana in perete , de aceea a fortat depasirea .

    Manevra lui Michael a fost complet lipsita de sportivitate si merita sa fie penalizat pentru asta , la fel ca si alti piloti care au acelasi stil de a ,,lupta" pe circuit . Daca asta ar fi fost corect , si putinele depasir pe care le mai vedem , ar dsparea . Cine sa-si mai asume asemenea riscuri ? Pentru ce ?
    7 10
  • plancaciosu
    Plangaciosu nici macar nu era pe pista ! depasise breteaua care arata unde se termina pista. deci a depasit ILEGAL
    15 7
  • coman norbert
    schumi
    Eu consider că a fost superbă faza! Adevărat gladiator Schumi nu femeie! În antichitate (gladiatori) și în Evul Mediu (turnir) "sportul" sfida moartea și era practicat de bărbați! Dar bărbații lipsesc în ziua de azi. Anii '50-60 ai secolului trecut au fost superbi în F1. Cei drept se și murea în F1, dar de asta sunt plătiți, să moară ptr circ! Strămoșul F1 sunt cursele de care din Circus Maximus, curse în care moartea și Fortuna erau prezente. Vreau spectacol nu siguranță, dar așa cum spunea Spengler în "Declinul Occidentului" indo-europeanul este impotent, se sinucide, nu mai are vână. Iar dacă privesc acest sport (și mai multe aspecte) înclin să cred că filosoful și istoricul german avea dreptate.
    16 8
  • Schumy&Bari
    Am mai spus si inainte ca nu a existat contact intre ei deci teoretic Bari si-a propus sa-si asume riscul.
    Doresc sa-l felicit pe @razvanis pt. acel adevar si sa mai adaug ca prin aceleasi momente a trecut si Schumy in 2006 cand a fost facut sandwich intre parapet si Raikkonen dar nu a comentat nimic.
    12 5
  • Andrei Ghiran
    Fair play ... lipsa
    Dar nu stiu la ce se astepta lumea. Toata cariera lui a fost nesportiv cand a fost vorba de dueluri directe. Nu putea accepta ideea de a fi diferit. Cam urat caracterul. Sunt total de acord cu penalizarea
    7 12
  • vrajeala de vara
    E frumos afara, cald, chiar n-aveti treaba si aveti comentarii la comentariile unor asa-zisi jurnalisti..la cum se face astazi jurnalismul..la cate curse ati participat cei care il criticati pe Schumacher?Sau, ati fost vreodata pe un circuit de curse?Dar permis de conducere aveti?
    8 7
  • salutare
    @gabe
    daca iei comentariile mele de atunci ai fi vazut ca i-am condamnat respectiva manevra!Nu sunt in favoarea nici unui pilot care isi pune in pericol adversarii de cursa!
    @mihai
    dupa tine doar cei care au permis de conducere,care au concurat pe un circuit sau numai cei care au fost pe un circuitpot sa comenteze???daca ar fi asa ma intreb,tu de ce mai comentezi???nu vezi ca esti pe langa subiect!!!daca nu ai o opinie,atunci vezi da nu te prajesti la soare!!!!!
    4 6
  • bar sa zica mersi
    daca era senna in locul lui schumi nu mai lua virajul, era afara. toti marii piloti sunt greu de depasit atunci cand vor sa ii faca viata grea adversarului. barichello degeaba face scandal cand a intrat de buna voie pe acolo, nu la invitatia lui schumacher, daca i se parea periculos de ce nu a franat? inainte pilotii isi riscau viata in curse iar acum cand au cele mai sigure masini create vreodata se plang cand e vorba de o manevra mai riscanta,poate vor si prioritate. din cauza asta nu mai e spectacol, se alearga numai pentru bani nu si pentru glorie.
    7 4
  • teck_nick
    Gest...
    ...de mare gunoi!
    5 6
  • Go Schumy
    Mari piloti Senna , Prost, Schumy, Fangio sunt campioni din cauza ca au luptat pana la capat, au dat tot din ei, au sperat pana in ultima clipa, piloti ca Barichello etc. 20 de ani au condus in pluton ptr ca le-a lipsit ceea ce cei mai de sus au in sange (stiu ei ce)
    F1 nu e un balet, e un sport in care trebuie sa risti , daca nu risti nu castigi !
    9 4
  • Schumi
    Prin manevra asta Schumi a facut cam ceea ce facea prin 94 95 ca drept dovada ca inca mai este la fel de bun si cum o puta ca David Coulthard indrazneste sa-i spuna ca nu mai are ce cauta in F1
    3 8
  • Putea frana
    Plangagiosu putea frana si ocolea prin dreapta. Nu a vrut sau a ramas cu piciorul paralizat de frica pe acceleratie, apoi se da victima. Nu scrie nici unde ca trebuia sa treaca musai pe acolo. Schumi nu a facut nici o manevra brusca.
    Dupa incidentul dintre Massa si Alonso, chiar brazilienii scriau ca au 2 piloti ce nu stiu sa piarda - Massa si Barichelo. Aveau dreptate.
    8 3
  • rayn380
    Coulthard
    Isi poate spune parerea, intrucat a fost un pilot foarte bun in F1, in perioada in care a activat(desi nu a castigat nici un titlu), iar pe de alta parte, el face parte din echipa tehnica de comentatori ai BBC-ului, alaturi de Eddie Jordan, un alt nume sonor in F1 de demult!
    7 5
  • nemetleo
    pfff
    NU inteleg cum manevra lui Kubica asupra lui Sutil de la Montreal nu a dus la sanctiuni. Pt cine nu-si aminteste...http://www.youtube.com/watch?v=Oy7waTspgrM
    6 1
  • Babarezu
    spectaculos sau periculos
    Cred ca sunt doi piloti cu foarte multa experienta si asta s-a vazut .O manevra de depasire in formula 1 este intodeuna periculoasa. Sa nu uitam ca dorim sa vedem cat mai multe depasiri asa cum sunt ele ,devenind spectaculoase.
    5 0
  • Schumacher = Off
    Asta a fost Schumacher intotdeauna, nu stie sa piarda...
    2 9
  • Revin
    pentru ca am vazut poate cel mai misto comentariu pe Twitter. "Barrichello is a gentleman racer with balls of steel :)"
    1 7
  • Live
    Am vazut cursa de la fata locului si manevra de asemenea. Pot spune doar ca Scumi a inebunit de tot. In rest am urmarit de aproape cat am putut toti pilotii si toate masinile! Concluzii la cald: Mclaren, Ferrari, Renault groaznic de zgomotoase(fara doape nu te poti apropia mai mult de 100m). Piloti agresivi in pilotaj si spectaculosi: L Hamilton, Alonso, pot spune si Kubita. Piloti calmi si adormiti Button(ziceai caa doarme in cursa) Sakon Ymamoto era varza saracul(cred ca Beu mergea mai bine dupa 1 zi de antrenament). Schumi saracul destul de lent si fara agresivitate in viraje(doar cu barichello) etc. In rest caldura mare si lume multa iar oganizare slaba.(parcarea era in camp aprope de lanuri) vineri noaptea a ploat si fiind in panta , sambata abia mai puteau iesi de acolo. Daca doriti sa mai aflati ceva intrebati_ma si va raspund.
    6 1
  • Prea generos Schumacher
    Se pare ca Barrichello se astepta ca Schumacher sa-i lase cale libera, dar brazilianul a uitat ca in fata lui se afla septuplul campion mondial, care are atatea smecherii cat n-are el curse in F1.
    Pilotajul periculos mereu a existat, F1 e un sport periculos. E cea mai idioata penalizare din ultimul timp. Sa penalizezi pentru ca iti aperi locul. Interesanta logica acestor comisari, de fapt ne-am obisnuit cu MARILE ERORI si micile in cazul celor de la McLaren si alti favoriti.
    Un pilot poate sa depaseasca dar poate si sa mai astepte, iar Barrichello a dat dovada ca sufera la capitolul calmitate. Vazand miscarea lui Schumacher putea sa reduca viteza si mai astepta alta ocazie, in schimb i-a placut sa riste, normal ca trebuia pus la respect. A avut noroc ca era Schumacher un pilot cu foarte multa experienta, dar daca in fata lui Barrichello se afla Petrov, rusul il baga in zid sau il scotea pe iarba si nu ceda deloc... Asta e F1... Asta trebuie sa vedem la fiecare depasire, spectacol....
    A facut gura degeaba Barrichello ca a avut suficient loc pentru depasire. Iar comisarii de cursa se pare ca nu aprecieaza spectacolul... sau poate ca sunt comisari care considera spectacol depasirea SC.
    Din ce in ce mai mult rahat in F1... Prea multi idioti care pun niste reguli prostesti...
    10 1
  • Asa
    Datorita acestui caracter "infect" a reusit Schumacher sa bata toate recordurile in F1 , daca era o fetita moale si plangea pe la pituri era de nivelul Barichello / Coulthart / Irvine , niste locotenenti eterni , nedreptatiti , piloti de locul 2-20.

    Orice pilot care are stofa de campion , are si latura asta "infecta , gunoi ", dar nu vreti sa o vedeti decat pe a germanului pentru ca v-a terorizat 14 ani de zile in F1 , si inca visati urat din cauza lui.
    8 2
  • PetruA
    Nimic nou pe frontul de vest
    Asta a fost Schumacher si tot asta a si ramas.
    Altceva nu stie. Daca nu are cea mai buna masina
    mai sus de locul 5 nu va fi niciodata. Asta este nivelul lui.
    Dar acum Eclestone nu mai tine neaprat sa faca din Schumacher si din Ferrari eroii Formulei 1.
    Nimeni nu il mai sustine pe Schumacher in excrocheriile lui.
    Acum cativa ani, Schumacher nu ar fi fost penalizat pentru asta.
    Am mai vazut porcarii si mai mari decat astea nepenalizate la Schumacher.
    De exemplu ciocnirea cu Hill din Japonia, cand nu a fost penalizat cu nimic pentru ca altfel nu ar mai fi iesit campion mondial.
    In schimb in anul urmator cand a facut aceeasi manevra si in acelasi loc cu Vilneuve, a fost penalizat (ar fi batut prea tare la ochi).
    L-am mai vazut pe Schumacher trecand linia de sosire pe la boxe, pentru ca a vrut Eclestone sa fie Schumacher campion, dar atunci nu le-a mers, Hakinnen a castigat cu tot cu ajutorul pe care i l-a dat Eclestone lui Schumacher.
    Aaaaaaa, inca ceva, cand Schumacher a avut un coechipier cu coloana vertebrata (Irvine), care a luptat de la egal la egal, Schumacher a ajuns in spital. Si Irvine era sa ajunga campion mondial inaintea lui Schumacher cu Ferrari, dar nu a vrut echipa care a avut grija sa rataceasca o roata la ultimul schimb al lui Irvine.
    Macar acum il vedem pe Schumacher la adevarata valoare.
    Anul trecut nu a vrut sa mearga la Ferrari pentru ca stia ca nu are nici o sansa. Dar anul asta a crezut ca merge cu masina campioana mondiala. Ei .... se vede ca masina are o mare problema undeva intre scaun si volan.
    Il bate Niko Rosberg si in somn, de fapt nu il bate, il umileste.
    2 7
  • Un fraier
    Da e un fraier pe care l-a facut Bernie de 7 ori campion mondial .

    Frustrare maxima va numiti.
    4 5
  • PetruA
    Bravo
    Bravo !!!
    Vezi ca te-ai prins.
    1 4
  • PetruA
    Monaco 2010
    Si inca ceva.
    Facem pariu ca acum cativa ani federatia ar fi inchis ochii la depasirea lui Schumacher de la Monaco?
    Cand spun cativa ani, ma refer la perioada de glorie a lui Schumacher nu de ultimi 2 ani din cariera lui la Ferrari.
    Deja Eclestone se saturase, si-a dat seama ca a gresit sustinandu-l pe Schumacher asa de mult.
    S-a intamplat exact ca si la ciclism cu Amstrong.
    Oamenii au nevoie mereu de eroi.
    Amstrong a fost unul perfect, cica omul care a invins cancerul.
    Nu iti trebuie un campion mai bun ca asta.
    Numai ca Amstrong (ca si Schumacher) a inceput la un moment dat chiar sa creada ca este bun.
    Ei, atunci cei care i-au sustinut au inceput sa caute moduri de a scapa de ei.
    Atunci si Amstrong si Scumacher au iesit pe usa din dos.
    Anul asta si Amstrong si Schumacher au revenit, crezanduse cu adevarat buni, dar iata ce au facut amandoi.
    Poate ca acum isi dau seama de fapt ce valoare aveau ei fara sprijinul federatiilor care i-au folosit pentru imaginea sporturilor pe care le reprezinta fiecare.
    Si inca ceva. Si Ferrari a revenit la adevarat ei valoare dupa ce si-a luat Eclestone mana de pe ei.
    Asta este adevaratul Scumacher si astia sunt adevarata echipa Ferrari.
    1 7
  • Mashic
    Schumi
    De ce sunteti asa de rai ,, aia,, care il ponegriti asa pe Schumi.Daca sunteti asa de buni, de ce nu alergati in locul lui. Barrichello nu trebuia sa il atace pe stanga, cand avea destul loc pe dreapta, el a riscat. Vorbiti sa nu adormiti cu toate ca nu stiti prea multe din F1 decat ce vedeti la TV. Daca erati acolo....ce faceati?
    Stiti doar sa criticati un mare Campion. Este clar ca vremea lui a cam trecut...dar ce fac cei tineri nu se vede? poate fac greseli mai mari si sunt mai increzuti si aroganti decat Schumi.
    3 2
  • PetruA
    Alt Schumi
    Dintr-un motiv foarte simplu.
    Pentru ca el nu se compara cu mine ci se compara cu ceilalti piloti din Formula 1.
    Si aia il cam bat.
    Mare campion este ala care a luptat pentru titlu cu coechipierul sau deci nu a primit pe tava punctele atunci cand a fost necesar.
    Si nici nu l-a tinut in brate FIA.
    Este simplu sa devii camion cand ai masina cea mai buna si coechipierul tau este lingaul tau.
    Dar este foarte greu sa devii campion cand coechipierul tau lupta cu tine de la egal la egal.
    1 3
  • PT admini
    Multumesc mult adminilor care au grija sa cenzureze , dar sunt curios de ce ?
    3 0
  • IULIAN
    ally_great
    iara tu? le sti pe toate? eu cred ca tu esti un gunoi nu Scumacher ce ai vrut sa-l lase sa treaca asa usor lupta lupta daca vrei ceva nu ti se ofera nimica pe tava asa e viata
    3 1
  • PetruA
    Eu zic sa ramai la barfele de cartier, ca Formula 1 chiar nu te prinde. Si aici nu esti la fotbal ca sa incepi sa injuri si sa arunci cu insulte ieftine.
    Duceti-va in plm pe Ghencea si injurati, criticati.... Aici respectati campionii mondiali, respectati spectacolul si mai ales toti pilotii.
    Sunteti oameni de cartier... Daca as sta eu acum sa injur sau sa critic pe toti cei care imi sunt atipatici, ar trebui numai cu asta sa-mi pierd viata. In schimb sunt constient ca exista piloti buni care reusesc sa ne ofere spectacol si pentru asta ii respect: Alonso, Hamilton, Vettel, Webber, Schumacher, Barrichello, Petrov, Button, Massa si multi altii. Nu exista fani Ferrari si McLanre sau Mercedes, ci fani Formula 1. Nu va mai injurati ca chiorii si nu mai atacati doar de dragul de a raspunde ci veniti cu argumente si explicatii logice.
    Ceea ce spui tu demonstreaza ca ai dizabilitati mintale si nu esti in stare sa privesti inainte.
    Fiti naibi si voi o data oameni, oferiti respect!
    Asta e valabila pentru multi, nu esti singurul care vine pe site doar ca sa injure sau sa-si arate frustrarea, in schimb putini sunt cei care iubesc cu adevarat Formula 1.
    Cred ca adminii nu mai trebuie sa lase toti anonimii cu comentariile lor penibili si jalnice!
    Va reamintesc, AICI NU E FOTBAL SI NICI HULIGANI! Huliganii si microbistii AFARA!
    4 0
  • PetruA
    Hmmmmm
    Prietene, tu visezi?
    Unde vezi tu injuraturi?
    Sau poate tu nu te-ai gandit pana acum la ceea ce am scris eu mai sus.
    Si deja a inceput sa-ti dea de gandit.
    Ce spui, este plauzibil ceea ce am scris eu?
    Hmmmmm, nu-i asa ca iti da de gandit.
    Dar ai dreptul sa refuzi sa accepti asta. Poti sa traiesti in continuare cu super eroi care castiga tot.
    Dar sa sti ca asa ceva nu exista decat in filme si in viata reala cand se urmareste lucrul acesta.
    Daca viata merge de la sine nu o sa vezi niciodata asa eroi.
    Aaaaaa, incearca sa ne accepti si pe noi anonimii chiar daca tu esti un VIP.
    0 3
  • PetruA
    Respect
    Respect nu primesc decat cei care merita asta.
    Schumacher nu este printre ei.
    Parerea mea.
    1 6
  • Memorie scurta
    Se pare ca memoria e scurta pentru unii. Cine spune ca Schumi a castigat fiindca avea cea mai buna masina are memorie de gaina...cine i-a facut masina aia? Cand a venit la Ferrari echipa era de duzina, cu motoare care explodau in turul de incalzire. Echipa Schumi - Jean Todt a realizat totul...a fost multa munca, multe teste, multi bani cheltuiti...si rezultatele au venit in timp.
    Mai retine cineva stilul de pilotaj a lui Senna? Modul in care s-a acrosat in mod intentionat cu Prost?
    Vreti sa numaram de acum cate manevre similare se vor face in acest sezon, in cursele care au ramas? Se pare ca memoria e selectiva iar acum cei care nu au avut ce comenta pe cand Schumi era the best au prins si ei curaj acum.
    Eu cred ca sezonul asta e terminat pentru Schumi, cu o masina care nu ii convine si care nici nu se comporta cum vrea el. Insa daca se implica in dezvoltarea masinii de anul viitor nu ii vad prea bine pe cei care acum isi doresc cu disperare sa scape de Schumi din F1...va e cumva frica de ceea ce ar putea urma?:D
    5 0
  • @PetruA
    Ti-a explicat mai bine @Edi cum sta treaba in cazul lui Schumacher, iar la sfarsit a pus o intrebare foarte buna si singurul motiv pentru care il tot criticati pe Schumacher.
    Oricum... Degeaba imi pierd timpul sa-ti explic cum sta treaba cu Formula 1, ca tu esti microbist de cand te stii. Ar trebui sa te duci pe stadioane, acolo cu siguranta ai fi cel mai bun. Iti repet inca una si-am plecat... TREBUIE SA AI RESPECT PENTRU FORMULA 1, NU PENTRU UN ANUMIT PILOT/ECHIPA!
    Ce ar fi fost daca in Formula 1 alerga numai echipa McLaren(cu siguranta esti fanul lor)? Asta numesti spectacol? La spectacolul de la fiecare cursa participa 24 de piloti, cei care merita respectul nostru. Dar cum tu stii sa urli doar: mu.e Becali, steaua, dinamo, rapid sau cine vrei tu... Nu te prinde deloc Formula 1.
    4 0
  • PetruA
    Memorie lunga
    Nu, masina nu a facut-o Schumacher. Dovada este masina de anul trecut a lui Brawn si cea a celor de la Red Bull.
    Daca masina este buna nu mai conteaza asa de mult pe cine pui la volanul ei. Cica Button era un ratat inainte de a ajunge in echipa lui Brawn.
    Totusi in primul an in care a urcat in masina aia a ajuns campion mondial, ceea ce Schumacher nu a facut cand a ajuns prima data la Ferrari.
    Atunci cand pilotii nu au mai contat, au mers perfect numai masinile care erau proiectate de ingineri adevarati.
    De multe zeci de ani Ferrari nu a mai aratat nimic. Si atunci Eclestone a hotarat sa faca din ei o super echipa.
    Si i-a adus acolo pe Brawn, Todt si Schumacher.
    Timp de doi ani Ferarri nu a facut nimic chiar si in formula asta fantastica.
    De atunci a inceput Eclestone sa-i sustina pana cand au batut toate recordurile.
    Dupa aia i-a spart si tptul a revenit la normal.
    Astazi vedem un lucru foarte clar. Masina lui Brawn este mai slaba decat cea a lui Newey dar totusi Rosberg il snopeste pe Schumacher cu masina proiectata de Brawn.
    In legatura cu manevrele similare, sunt deacord sa le numaram. Sunt sigur ca asa ceva nu vom mai vedea in Formula 1, mai ales daca Schumacher s-ar retrage de la urmatoarea cursa incolo.
    MAsina nu cred ca nu ii convine. Masina a fost modificata exact dupa tipicul lui Schumacher.
    In doua curse Rosberg s-a obisnuit din nou cu ea si l-a snopit din nou pe Schumacher.
    Doua curse a iesit Schumacher in fata lui Rosberg, Primele doua dupa ce inginerii au lungit masina, asa cum a spus Schumacher, desi Rosberg s-a opus.
    Dar ma rog, Schumacher este vectorul de imagine.
    Oricat nu i-ar conveni masina nu ar putea sa iasa asa de in urma lui Rosberg. Inseamna ca oricat ar dezvolta ei masina Schumacher nu o sa-l depaseasca pe Rosberg, pentru ca se vede ca el se adapteaza imediat la orice masina.
    Deci Rosberg este mai bun ca Schumacher din nastere.
    Pe orice masina il pui pe Rosberg, in doua curse s-a adapta cu ea si il bate din nou pe Schumacher.
    2 6
  • bogdanr
    Primul vinovat este Barrichello. Nu trebuia sa incerce sa depaseasca pe partea aia in conditiile in care pe partea aceea urma linia de iesire de la boxe. Poate ca unul dintre motivele pentru care Schumacher a incercat sa il blocheze a fost chiar acesta: ca omul celalalt ar fi trebuit sa realizeze ca nu pe acolo trebuie sa treaca.
    Din nefericire, Schumacher sta prost de tot in momentul de fata. Si asta il face sa greseasca mult de tot. Are si el o mare parte din vina la incidentul asta.
    3 0
  • coman norbert
    schumi
    Anul trecut a fost o cursa de carting in Brazilia la care au participat marii piloti din mai toate sporturile cu motor. Castigator Schumi! La ROC de 6 ani domina tot Schumi. 7 titluri mondiale tot Schumi. Faptele vorbesc de la sine.
    5 1
  • @PetruA
    Tu esti fan McLaren si acum te razbuni... cat ai mai plans pe vremea cand Schumacher defila la fiecare cursa si ii ingenunchea pe adversari... cate lacrimi ati mai varsat voi atunci.
    Dar... Datorita cui a venit in F1 BMW si Mercedes? Datorita lui Rosberg? Nuuu. Schumacher i-a adus.
    Datorita cui la fiecare cursa din Germania se strang atatia fani ai F1? Datorita lui Rosberg? Nu. Datorita lui Schumacher.
    Cand spui Formula 1, primul pilot care iti vine in minte e Schumacher. Pentru ca Schumacher este sinonim cu Formula 1. Oricat ai incerca sa delirezi, Schumacher ramane nr 1 din toate timpurile. Poate Rosberg sa se dea peste cap, sa urle, sa zboare, niciodata nu-l va intrece pe Schumacher. Daca e atat de bun, ma intreb de ce naibi nu castiga curse? Titluri mondiale... Sa fii mai bun decat Schumacher inseamna sa ai 8 titluri mondiale. Rosberg N-ARE NICI UN TITLU. E mult inferior lui Schumacher. Vorbele nu fac nimic, dar trofeele o demonstreaza.
    Sunt sigur ca deja Ross Brawn a inceput sa lucreze la masina pentru 2011, care se dezvolta in jurul lui Schumacher. De ce? Pentru ca intotdeauna echipa se dezvolta in jurul celui mai bun, nu al pilotului care merge bine 1,2 curse si apoi priveste in sus.
    Hai urla... Ca oricum nimeni nu-l intrece pe Schumacher. WOW! Ce-mi place sa spun asta... Pentru ca asta e adevarul. Degeaba incerci sa scrii porcarii....
    Iar Schumacher merita respectul oricarui fan al Formulei 1(dar tu cum esti fan McLaren, nu Formula 1, normal ca nu ne asteptam la asta din partea ta). Majoritatea romanilor care se uita la acest sport il aseamana cu fotbalul. Dar aici conteaza foarte mult intelegerea, unitatea fanilor pentru a face sportul si mai frumos.
    Schumacher va domina ani buni in clasamentul celor mai buni. Poate peste 100 de ani se va mai naste unul ca Schumacher. Hamilton il poate depasi doar daca e singurul participant in F1, dar si asa... Sunt sigur ca Hamilton va iesi pe 2. De ce? E prea rapid si se va depasi cu un tur.
    1 1
  • PetruA
    Karting
    Ahaaaa, am inteles.
    Nu conteaza ca Schumacher ia bataie si pe talpi la Formula 1.
    Castiga la karting.
    Vezi, poate ar fi bine sa ramana numai cu karting-ul, ca acolo castiga si el ceva.
    In legatura cu ingenunchiatul adversarilor lui Schumacher ... am vazut cum ii ingenunchia.
    Dar Rosberg il umileste cu aceeasi masina. Aaaaa, am uitat ceva, Rosberg il umileste cu masina lui, ca masina a fost modificata dupa specificatiile lui Schumacher.
    Oricine iese acum campion mondial iese pe drept.
    A trecut epoca eroilor sustinuti de FIA.
    FIA s-a ars o data cu Schumacher, nu cred ca va mai favoriza pe cineva.
    Aaaaa, a incercat sa-l favorizeze pe Hamilto in primul n pentru ca dadea bine la imagina ca sa castige campionatul un rookie la prima prezenta in formua 1 si pe deasupra si de culoare.
    Dar acolo nu a mers, pentru ca in echipa aia mai era si un Alonso. Daca era un Barichelo sigur Hamilton devenea campion mondial la prima aparitie in Formula 1.
    Schumacher va da bine in clasamente pentru generatiile care nu l-au vazut in acea perioada. Va ramane doar numarul de campionate castigate nu si modul in care le-a castigat.
    Dar pana atunci ...
    0 5
  • PetruA
    Karting 2
    In legatura cu cursa aia de karting, spune-mi te rog ceva.
    L-ai vazut vreodata la curse de genul asta pe Alonso, Raikonen, Hakinen, Hill, Hamilton, Buton?
    Sti de ce nu i-ai vazut?
    Pentru ca ei nu merg acolo ca sa-i bata pe saracii aia.
    Ei se pun doar cu cei de teapa lor.
    Si inca ceva, eu stiu ca cursa aia din Brazilia a fost castigata de Barichelo.
    0 4
  • PetruA
    Rectificare Karting 2
    Scuze, cursa aia a fost castigata de Massa.
    Dar si Massa a fost tot un fel de Barichelo cand era cu Schumacher in echipa. De aceea i-am confundat.
    0 2
  • coman norbert
    karting
    Cursa a fost castigata de Schumi. Au fost 2 etape, prima Schumi loc 1, Massa 6, a doua Massa 1, Schumi 2. Pe general Schumi a castigat.
    Iar la cursă au participat nume grele, te rog să verifici.
    2 0
  • PetruA
    karting
    Inseamna ca am vazut doar a doua cursa.
    Te rog sa numesti tu un nule greu.
    Ma refer la nume care activeaza in Formula 1 acum.
    0 2
  • coman norbert
    Karting
    Din F1 nu au fost nume mari, doar Massa și Schumi, dar au fost Jeff Gordon și Dale Earnhardt Jr. din Nascar, Bruno Junqueira din Cart, Helio Castroneves din IRC, si mulți alții, nume sonore din sporturile cu motor, doar era revenirea lui Massa pe pistă după accidentul din Ungaria, astfel au răspuns mulți invitațiilor.
    3 0
  • barichello
    barri nu este un incapabil plangacios pentru simplul motiv ca vine cu o masina de mana a doua si depaseste piloti ale echipelor de top. williams foloseste motoare cosworth si totusi barri merge fara sa-i crape motorul si a luat deja destule puncte. e drept ca nu e foarte stabil psihic si de asta nu a ajuns campion dar totusi e destul de capabil. in al doilea rand rubens are la activ mai multe curse decat schumi deci stie si el toate smecheriile
    1 0
  • PetruA
    Nume grele karting
    Vezi, asta am spus si eu. Ca nu vezi nume grele din Formula 1 la astfel de competitii.
    Numai din astia din Nascar, Cart sau legende.
    Mai sunt si din Superbike.
    Pot sa fie si din Formula 1, dar piloti de genul: Kartihean, Alguersuari, poate Petrov ...
    Massa cred ca a fost prezent pentru ca se desfasura in Brazilia si pe deasupra el a si stat pe bara mult inainte de cursa asta. Era o ocazie pentru el sa mai conduca putin.
    Ca in rest eu nu l-am vazut nici pe Massa la curse din astea.
    Nici macar la Paris-Berci nu i-am vazut. Numai pe Schumacher l-am vazut. Nu sunt sigur daca nu cumva a fost o data si Raikonen la Paris-Berci.
    1 2
  • PetruA
    Barichelo
    Oricum, cu manevra aia Barichelo l-a umilit pe Schumacher.
    A inceput Schumacher sa spuna ca Barichelo avea cauciucuri mai bune decat el, bla, bla, bla ...
    Dar cand el avea masina cea mai buna era normal, nu?
    Ei Barichelo avea cauciucuri mai bune, dar nu avea masina campioana mondiala, asa ca ...
    Si inca ceva, cum vine asta, daca vrea cineva sa ma depaseasca trebuie sa lupte. Extraordinar !
    El chiar se crede cineva in Formula 1 incat trebuie toti sa lupte din greu daca vor sa-l depaseasca !
    Daca nu mai incearca el sa-i omoare il depasesc aia fara nici o problema.
    Ca de depasit se vede treaba ca este floare la ureche sa-l depaseasca.
    Poate el crede ca i-a speriat acum pe toti si nu mai incearca nimeni sa-l depaseasca.
    Hahahahahahahaha !
    1 3
  • PetruA
    Black flag
    Extraordinar !
    Acum am citit un articol in care scrie ca Derek Warwick, seful comisarilor la cursa din Ungaria, i-a trimis pe comisari sa ii arate steagul negru lui Schumacher, dar nu au mai apucat pentru ca se termina deja cursa.
    Bine ca s-a intors Schumacher in Formula 1, asa isi aduce cariera exact la nivelul real nu la nivelul pe care l-a umflat Eclestone.
    De cand s-a intors a mers din rau in mai rau cu imaginea sa de mare erou.
    Dupa cum scriam intr-un post mai sus: asta este adevaratul Schumacher.
    1 3
  • PetruA
    Declaratie Schumacher
    Ia uite ce declaratie a facut Schumacher pe site-ul sau:

    “After I watched the incident with Rubens again, I must say that the stewards were right with their assessment; the manoeuvre against him was too hard. I wanted to make it hard for him to pass … I wasn’t trying to endanger him with my move. If he felt I was, then I’m sorry. This was not my intention.”

    Aha,si-a dat seama ca si-a facut praf imaginea de erou cu declaratia aia de om dur, cum ca cine vrea sa-l depaseasca pe el, regele Formulei 1, trebuie neaparat sa lupte pana la moarte.
    Ce caracter infect !!!
    Asta chiar este neamt?
    1 3
  • @gabe
    Eu urmaresc F1 de prin 1990,si era pe TVR1,dupa aia a trecut la Pro,dar tu probabil ca te uitai de prin 1980,pe la rusi,bulgari sau sarbi.
    Cat despre Schumacher,un caracter infect(sunt exact si vorbele mele,domnule de mai sus) si un Jeg uman,nimic nou sub soare,nu ma mira nimic la el.Trebuia dat afara din F1 cu multi ani in urma,Intrebati pe Jack Villeneuve sau pe Damon Hill ce parere au despre manevra lui schumi,ei o cunosc foarte bine.
    1 1
  • Pentru Barrichello si cei ca el...
    In aceasta situatie, cel mai bine ar fi sa se construiasca cate o pista pentru fiecare pilot, care sa-i asigure siguranta reclamata. Cu alte cuvinte: fiecare pilot gen Barrichello sa-si aiba propri pista, sa alerge de unul singur si ... sa iasa pe cel loc vrea!!!
    0 1
  • Barichello=frustrat
    Atata tam tam... Mai vizionati curse mai vechi, cu Senna, Prost, Mansell si alti piloti adevarati, nu faceau pe ei la asa o manevra!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru