Barrichello va primi daune morale din partea Google

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.11.2009
Rubens Barrichello va primi peste 500.000 de dolari din partea Google, dupa ce brazilianul a castigat un proces impotriva gigantului american.

Printre numeroasele servicii de internet pe care le ofera, Google detine si site-ul de socializare Orkut. Chiar daca este cvasi-necunoscut in Europa si America de Nord, Orkut este foarte popular in tarile din America de Sud si, mai ales, in Brazilia.

Popularitatea de care se bucura Rubens Barrichello in Formula 1 i-a determinat pe utilizatorii retelei de socializare sa creeze cateva sute de profile false, multe dintre acestea aducand prejudicii de imagine pilotului brazilian. In incercarea de a rezolva aceasta problema, Barrichello le-a solicitat celor de la Google sa stearga profilele false, insa americanii au refuzat sa onoreze cererea.

Noul pilot al echipei Williams a decis sa isi apere imaginea si reputatia in fata justitiei, astfel ca a dat in judecata gigantul american. Dupa mai bine de trei ani de procese, Barrichello a avut castig de cauza, iar judecatorii din Brazilia au decis ca pilotul trebuie sa primeasca 500.000 de dolari drept daune morale, la care se adauga cate 590 de dolari pentru fiecare zi in care profilele respective continua sa fie prezente pe reteaua sociala.

Suma obtinuta ar urma insa sa fie donata organizatiei de caritate Instituto Barrichello Kanaan.

Via | AutoMoto365

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    @Useri
    La cate prostii spun si userii cu nume ale unor piloti sau echipe, imi parere rau ca nu urmaresc acele echipe si piloti postarille de aici. Sa-l urmareasca o saptamana si sigur ar cere stergerea useriilor cu acele nume. Mircea este in poleposition cu siguranta.
    0 0
  • NeoGalaxy
    Nu inteleg ce ai cu Mircea, el nu poarta vreun nume din F1. Si mai zici ca tu nu ai treaba cu nimeni.....
    0 0
  • neo esti bolnav....
    Unde dai si unde crapa.Esti bolnav baiete,cauta-te.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru