Berger apară tactica lui Schumacher împotriva lui Barrichello

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.08.2010
Gerhard Berger spune că stilul agresiv în care Michael Schumacher s-a apărat în faţa lui Rubens Barrichello în Ungaria era o practică obişnuită în anii '80 şi '90.

Modul în care Michael Schumacher s-a apărat în faţă atacului lui Rubens Barrichello în ultimele tururi ale Marelui Premiu al Ungariei a creat numeroase polemici în Formula 1, mai ales că cei doi au avut o relaţie încordată în vremea în care au fost coechipieri la Ferrari.

Pilotul echipei Mercedes GP a primit o penalizare de 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei pentru atitudinea sa, considerată nesportivă de comisarii de cursă, însă germanul este aparat de fostul pilot Gerhard Berger.

Austriacul face o paralelă intre incidentul de la Hungaroring şi numeroasele dueluri pe care le-a avut în carieră cu coechipierul său Ayrton Senna, afirmând că astfel de tactici erau des întâlnite în anii '80 şi '90. "Noi am pilotat mai dur şi mai brutal. De trei ori pe tur ne-am împins unul pe altul în zid fără să ne plângem. Asta făcea parte din joc. Nu am fi gândit nimic despre o acţiune precum cea a lui Schumacher împotriva lui Barrichello", a declarat Berger pentru publicaţia austriacă Tiroler Tageszeitung.

În schimb, fostul pilot al echipelor Ferrari şi McLaren admite că s-a înşelat atunci când a afirmat ca Schumacher va câştiga cu uşurinţă un nou titlu mondial la revenirea în Formujla 1 după o absenţă de trei sezoane.

"Înainte de începerea sezonului aş fi răspuns cu un răsunător da.

Astăzi trebuie să spun nu. Coechipierul său Nico Rosberg este cu siguranţă în frunte. Schumacher încearcă să contracareze tinereţea lui Rosberg prin şmecherii datorită experienţei, dar nu merge. Coechipierul său este mai rapid şi trebuie să înveţe să se descurce cu asta", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Berger apară tactica lui Schumacher împotriva lui Barrichello
    Nu sunt adeptul violentei si a brutalitatii dar ce se intampla acum pe pista si in biroul comisarilor este ridicol. Incet, incet, F1 va ajuge balet, in care lebada X va insista sa depaseasca gratios lebada Y. Iar daca nu va reusi acest lucru, se va plange la comisari.... PS. Scuze iubitorilor de balet.
    15 1
  • mobius
    in privinta lui Schumacher
    ...e foarte posibil sa se insele si acum.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru