Brawn: "Honda nu si-a aratat inca tot potentialul"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.02.2008

Seful echipei Honda, Ross Brawn, spune ca nu este ingrijorat de rezultatele dezamagitoare din testele cu noul monopost RA108 si este convins ca echipa poate lupta pentru victorii cel mai devreme anul viitor.

"Nu cred ca ceea ce am vazut pe pista sau ce vom vedea pe pista, la startul sezonului sau in lunile urmatoare, este adevaratul potential al echipei. Cred ca echipa are un potential foarte ridicat", a declarat Brawn in timpul unei conferinte de presa organizate la Tokyo.

Brawn crede ca noile reguli aerodinamice, combinate cu introducerea noilor tehnologii, cum ar fi Kinetic Energy Recovery Systems (KERS), vor permite unor echipe ca Honda sa micsoreze distanta fata de Ferrari si McLaren. "Anul 2009 este foarte important, pentru ca vom avea un nou regulament. Iar asta va permite echipei Honda sa porneasca de la zero", a declarat el. "Dificultatea pe parcursul fiecarui sezon este ca daca ai avut un an prost atunci trebuie sa muncesti de doua ori mai mult pentru a recupera, pentru ca toate celelalte echipe se indeparteaza de tine.

Dar in 2009 toti vom incepe cu reguli noi si este o oportunitate foarte buna pentru noi sa devenim mai competitivi. Asa ca in 2008 trebuie sa pun in balanta resursle pentru imbuinatatirile pentru 2008 contra investitiilor in 2009. Vad programul nostru desfasurandu-se pentru cel putin 3 ani: consolidare, mai multa putere si planificarea viitorului. Am in vedeere un plan pe 3 ani pentru a castiga curse si campionate".

In ceea ce priveste performantele monopostului RA108, Brawn crede ca un update aerodinamic pregatit pentru ultimele teste de la Jerez ar trebui sa ofere masinii mai multa viteze. "Vom avea cateva parti noi saptamana viitoare la Barcelona, dar pachetul principal va fi introdus la Jerez o saptamana mai tarziu", a precizat el. "Iar asta ar trebui sa fie un pas rezonabil pana la inceputul sezonului. Acum incep sa inteleg partea mecanica a masinii si avem cateva idei despre cum sa imbunatatim asta in urmatoarele luni. Deci cred ca performanta este ok. Nu este nimic special in acest moment, dar exista mult potential pe parcursul sezonului".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru