Button refuză semnarea unui contract pe termen lung cu McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.06.2011
Jenson Button a dezvăluit că nu va semna un contract pe termen lung cu McLaren pentru ca 'nu ar avea niciun sens'.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei F1 Racing, Jenson Button a afirmat că îşi va încheia cariera la McLaren, iar presa internaţională a speculat că britanicii sunt pregătiţi să-i ofere un nou contract până în 2017.

Cu toate acestea, campionul mondial din sezonul 2009 susţine că nu ar avea niciun sens să semneze un contract pe termen lung cu McLaren, întrucât preferă să aibă permanent libertatea de a alege.

"Pentru mine nu are sens să semnez un contract pe termen lung. Nu ştiu cum mă voi simţi peste câţiva ani. Nu mă pot imagina pilotând la 40 de ani, vreau doar să pilotez atât de mult cât pot câştiga. Nu am avut nicio discuţie despre viitorul meu. McLaren are o opţiune pentru mine pentru anul viitor, asta e tot ce ştiu. Mulţi dintre colegii mei nu ezită să-şi asigure viitorul pe termen lung, dar îmi place că viitorul meu să fie deschis", a declarat britanicul.

Button face referire la Sebastian Vettel, care şi-a prelungit contractul cu Red Bull până în 2014, dar şi la Fernando Alonso, care va rămâne la Ferrari până în 2016.

Pe de altă parte, Button consideră că şi-a îndeplinit principala misiune în lumea Formulei 1 după ce şi-a adjudecat titlul mondial în 2009.

"Pare că a fost ieri. Dacă nu aş mai câştiga niciun titlu cu siguranţă nu aş părăsi Formula 1 gândindu-mă că am ratat ceva. Dar foamea pentru victorie nu dispare atât de uşor. Mă voi opri când voi fi plictisit să merg în curcuri sau dacă nu sunt suficient de rapid", a mai precizat el.

Via | The Guardian

Taguri: Button, McLaren

Comentarii (6)

  • ctlnmihai
    Button refuză semnarea unui contract pe termen lung cu McLaren
    Button se contrazice pe el singur..Când Martin Whitmarsh le-a oferit acum ceva timp cei drept la nivel declarativ o ofertă destul de bună .celor 2 piloți ,Button era destul de încântat și părea să și accepte oferta respectiva
    5 8
  • nici nu avem nevoie de el b1db
    Deoarece cu siguranta Lewis nu va merge la Red Bull ci va prelungi cu Mclaren pentru inca 5 ani. Nu ne trebuie butoni si alte mari vedete cata vreme il avem pe Lewis Hamilton. Este nevoie doar de un locotenent docil ca si Kova si Lewis sa puncteze lejer la titlu because: "he is the fastest man on the track" :) Go Go Lewis.
    10 42
  • McLaren Mircea - despre Button
    Sunteti nebuni unii dintre voi... Nici macar pilotii propriei echipe nu ii apreciati in contextul in care e si campion mondial, a obtinut o victorie de vis in Canada si pe deasupra e si cel mai apropiat contra-candidat al lui Vettel. Eu sunt Fan Schumacher, am tinut cu Benetton si Ferrari in trecut, echipele unde Schumacher a concurat, fiind fan Senna cand eram mic. Dar niciodata n-am considerat coechipierul lui Schumacher demn sa paraseasca echipa, in contextul in care a confirmat pe pista cum face Button acum. Nu l-am putut contesta nici macar pe Rosberg care a avut dublul punctelor lui Schumacher anul trecut, pentru ca voi uitati un detaliu... doua minti sclipitoare, cu feedback catre ingineri sunt mult mai valoaroase decat o minte sclipitoare si-o maimuta in cockpit. McLaren este unde este pentru ca are doi piloti foarte buni, la fel si RedBull si Ferrari... de Mercedes nu spun nimic, pentru ca rezultatele lor nu se ridica inca la nivelul asteptarilor fanilor.
    23 2
  • @ctlnmihai
    ctlnmihai, nu neaparat se contrazice singur, cred ca prima reactie cand li s-a facut oferta a fost o reactie pozitiva a lui Button, ca raspuns la fapul ca echipa apreciaza aportul sau in echipa si vrea sa continue colaborarea cu el.
    Insa 2017 este un termen lung si foarte multe lucruri se pot schimba intr-un timp scurt, vezi exemplul lui Kubica, Massa sau Kimi.
    10 0
  • ctlnmihai
    Cyrus
    Ai dreptate și tu.
    8 3
  • janick
    Mai presus de toate...
    ...este omul caruia-i place sa fie LIBER! Un contract, obliga!!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru