Circuitul din jurul Casei Poporului va găzdui în 2011 o cursă de monoposturi AutoGP!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 21.09.2010
Bucureştiul va găzdui în luna iulie pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului o cursă de monoposturi din competiţia AutoGP, care l-a lansat în Formula 1 pe Felipe Massa.

După o pauză de trei ani, România va reveni în 2011 pe harta sporturilor cu motor, ţara noastră urmând să găzduiască o etapă din competiţia de monoposturi AutoGP.

Evenimentul va avea loc în 25 iulie 2011 pe circuitul din jurul Palatului Parlamentului (Casa Poporului), care beneficiază de omologare din partea Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Bucureştiul se alătura astfel unor circuite selecte precum Spa-Francorchamps (Belgia), Monza (Italia), Magny Cours (Franta), Imola (San Marino), Brno (Cehia) sau Navarra (Spania), care alcătuiesc calendarul sezonului 2010.

AutoGP este o competiţie înfiinţată în 1999 sub numele de Italian Formula 3000, iar în 2001 a căpătat un caracter continental, fiind redenumită în Euro Formula 3000. Ediţia respectivă a fost câştigată de Felipe Massa, iar în urma acestei performante brazilianul a fost invitat să testeze un monopost de Formula 1 pentru Sauber, debutând în Marele Circ un an mai târziu şi devenind vicecampion mondial în 2008.

Începând din 2006, Euro Formula 3000 a devenit Euroseries 3000, iar din acest sezon a fost rebranduită în AutoGP.

Monoposturile de AutoGP sunt construite de producătorul italian Lola şi utilizează motoare Zytek V8 de 3.4 litri, care furnizează 550 de cai putere. Conform statisticilor, monoposturile de AutoGP sunt cu aproximativ 5 secunde pe tur mai rapide decât cele din competiţia Formula 2, în care romanul Mihai Marinescu a concurat pe parcursul sezonului 2010.

Via | Bucharest GP

Comentarii (3)

  • Corneliu
    Pe naiba, la noi orice inseamna progres si imbunatatirea imaginii este catalogata ca 'tampenie impardonabila' si este tratata ca atare. De ce nu s-a mai mai facut etapa de FIA GT & co, desi aia vroiau? Ca nu a dat primaria autorizatie. Pe ce motiv? Ori nu au dat aia spaga, ori ca s-au gandit ca e mai bine sa nu strice traficu' cateva zile (desi tot primaria face niste lucrari de 'asfaltare' si 'bordurare' de 3 spre 5 luni kilometrul, pe vreo 20 de artere, fiecare rupand astfel traficul).

    Cu alte cuvinte, nu cred pana nu vad steagul galben care semnalizeaza obstacol a.k.a. caine comunitar ce alearga pe pista, cot la cot cu masinile (din nou).
    7 0
  • dragos
    O noua gogoasa marca Nic Serbu! :)
    1 0
  • Macar de ar fi
    Ar fi bine dar vor fi iar plangeri ale bucurestenilor ca e galagie si nu pot sa-si faca somnicul cum trebuie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru