Circuitul Paul Ricard ar putea găzdui Marele Premiu al Franţei din 2013

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.06.2011
Franţa speră să revină în calendarul Formulei 1 în sezonul 2013 prin revitalizarea circuitului de la Paul Ricard.

După excluderea cursei de la Magny Cours din calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2009 ca urmare a problemelor financiare, Franţa a încercat permanent să caute alternative, însă toate au fost abandonate în scurt timp.

Ultima propunere în acest sens vine însă chiar din partea lui Francois Fillon, prim-ministrul Franţei, care a creat un grup menit să caute soluţii pentru organizarea unui Mare Premiu al Franţei.

Unul dintre membrii grupului este Gerard Neveu, directorului circuitului de la Paul Ricard, element ce sugerează direct că aceasta este pista care ar urma să găzduiască un astfel de eveniment, iar în cadrul proiectului este implicat şi Eric Boullier, şeful echipei Renault. "Este adevărat, am realizat o echipă cu scopul de a crea o propunere care să permită organizarea unui nou Mare Premiu al Franţei", a precizat Fillon pentru publicaţia franceză Var-Martin.

Circuitul de la Paul Ricard, construit de un miliardar cu acelaşi nume, a găzduit Formula 1 între 1971-1990.

După moartea lui Ricard, circuitul a intrat în proprietatea companiei Excelis deţinută de Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale F1. De altfel, acest aspect ar putea contribui decisiv la revenirea circuitului în calendar începând din sezonul 2013, în cazul în care se vor găsi fondurile necesare.

O altă variantă este ca Paul Ricard să găzduiască curse de F1 în alternanţă cu circuitul de la Spa-Francorchamps, întrucât organizatorii Marelui Premiu al Belgiei au la rândul lor numeroase probleme de natură financiară.

Via | Var-Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru