Citroen, interesată să concureze cu Kubica în sezonul 2013 din WRC

de Daniel Popescu
Luni, 03.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a dezvăluit că Robert Kubica ar putea concura în câteva etape de WRC de anul viitor la volanul unui DS3 WRC, dacă polonezul va găsi surse de finanţare.

Şansele lui Robert Kubica de a reveni în Formula 1 sunt din ce în ce mai scăzute din cauza mobilităţii reduse a braţului drept, însă polonezul este foarte aproape de o participare în raliuri la cel mai înalt nivel.

Citroen a confirmat oficial prin vocea şefului Yves Matton că este interesată să-i ofere lui Kubica un DS3 WRC pentru unele etape din sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri, însă parafarea înţelegerii depinde de abilitatea pilotului de a găsi finanţare.

"Suntem interesaţi să facem ceva mai mult cu Kubica şi poate fi posibil să facem ceva cu DS3 WRC în sezonul următor. Uneori vom utiliza trei maşini, dar în acest an am avut şi cinci maşini, aşa că ar fi posibil pentru noi să avem o maşină pe care să o folosească el. Ce trebuie să găsim este bugetul, pentru că sigur nu putem doar să-i oferim maşina, dar cred că este posibil să găsească un partener", a declarat el.

Urmareste Automarket
Kubica a concurat în luna noiembrie în două raliuri cu Citroen DS3 WRC, însă a abandonat în Rallye du Var, iar maşina sa a luat foc, devenind inutilizabilă pe viitor.
Matton afirmă însă că accidentul s-a produs din cauza unei greşeli comise de copilotul lui Kubica.

"Am fost impresionat de Kubica. Cu siguranţă a fost rapid şi am fost cu toţii foarte surprinşi de timpii pe care îi făcea. Îşi învingea rivalii pe fiecare probă specială şi tot timpul a fost motivat. În cele din urmă, a abandonat din cauza unei greşeli în notiţe. Mergea cu 40 km/h mai mult şi a fost imposibil să ia virajul. Din păcate, maşina este distrusă pentru că a luat foc", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru