Ecclestone: "Calendarul Formulei 1 va avea maxim 20 de curse"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 21.09.2010
Bernie Ecclestone a dezvăluit că 20 este numărul maxim de curse pe care îl va avea calendarul Formulei 1 în viitor.

Sezonul 2011 va fi cel mai bogat din istoria competiţiei în ceea ce priveşte numărul de curse, adăugarea Indiei crescând numărul total de Mari Premii la 20.

Anterior, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, a sugerat că Formula 1 s-ar putea descurca chiar şi cu 25 de curse anual, însă britanicul în vârstă de 79 de ani a revenit asupra deciziei şi susţine că numărul maxim de curse pe sezon va fi menţinut la 20.

"Sincer să fiu, ar trebui să avem doar 16 curse. 20 sunt o mulţime şi aceasta este limita. Nu mai mult. Am fost capabil să storc 20 de curse, dar nu vreau să cresc şi mai mult (n.r - numărul lor)", a declarat el pentru publicaţia Times of India.

Declaraţiile sale vin în contextul în care mai multe personalităţi din lumea Formulei 1 şi-au exprimat îngrijorarea privind creşterea accelerată a numărului de curse. Ross Brawn a avertizat recent ca angajaţii echipelor vor fi puşi într-o situaţie delicată, iar Lewis Hamilton crede că obligaţiile piloţilor în afara curselor complica şi mai mult lucrurile.

"Un sezon de 19 curse este prea solicitant din punct de vedere al sponsorilor.

Avem evenimente promoţionale, antrenamente, teste şi upgrade-uri. Aşa că acestea reprezintă o presiune suplimentară şi trebuie să gestionăm timpul mai eficient", a declarat pilotul echipei McLaren.

Pe lângă cele 20 de curse programate pentru 2011, Statele Unite ale Americii va reveni în calendar în 2012, Roma speră să găzduiască un Mare Premiu în 2013, iar Rusia ar putea debuta în 2014. Acest lucru va duce inevitabil la eliminarea din calendar a unor curse deja existente, dacă Ecclestone îşi va respecta cuvântul de a nu depăşi limita de 20 de curse.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru