Ecclestone nu renunţă la sistemul de punctare pe medalii

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.09.2010
Bernie Ecclestone susţine că sezonul 2010 ar fi fost mai interesant dacă ar fi beneficiat de sistemul de punctare bazat pe medalii.

Sezonul 2010 se bucură de una dintre cele mai echilibrate lupte pentru titlu din ultimi ani, nu mai puţin de cinci piloţi putând ocupa prima poziţie în clasament la sfârşitul cursei din Singapore, în condiţiile în care mai sunt doar cinci etape până la final.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comericale ale Formulei 1, susţine că situaţia actuală ar fi fost identică şi cu vechiul sistem de punctare, motiv pentru care consideră că noul regulament nu este superior.

Mai mult decât atât, britanicul în vârstă de 79 de ani apreciază că lupta pentru titlu ar fi fost mai dramatică şi s-ar fi încheiat în ultima etapă dacă ar fi fost implementat sistemul pe bază de medalii, prin care pilotul cu cele mai multe victorii este declarat campion, indiferent de celelalte rezultate.

"Dacă ne uitam la sistemul de punctare, acesta nu a făcut absolut nicio diferenţă. Dacă am fi avut vechiul sistem de punctare ar fi fost exact la fel ca acum.

Ceea ce este ciudat. Poate că se vor trezi şi se vor gândi acum la sistemul meu pe baza medaliilor de aur. Pentru că Mark Webber ar fi avut patru medalii de aur, iar alţi doi băieţi câte trei, aşa că titlul s-a fi decis în ultima cursa", a declarat el în Singapore.

În cazul în care sistemul pe bază de medalii ar fi fost utilizat în acest an, Mark Webber ar fi fost lider cu patru victorii şi ar fi fost urmat de Fernando Alonso şi Lewis Hamilton cu câte trei. Jenson Button şi Sebastian Vettel ar fi ocupat locurile patru şi cinci cu câte două victorii.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Omul asta e tampit. De cand lumea si pamantul clasamentul s-a facut pe baza puctelor adunate.Cu alte cuvinte nu poti deveni campion cu prestatii ORI LA BAL ORI LA SPITAL, ai nevoie de constanta.Bernie distruge Formula 1
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru