EXCLUSIV | Marinescu: "În 2012 vreau să concurez în GP2 sau World Series"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.09.2011
Mihai Marinescu a dezvăluit în exclusivitate pentru Automarket ambiţiile pe care le are pentru finalul sezonului de Formula 2 şi planurile pentru anul viitor.

Mihai Marinescu a revenit cu zâmbetul pe buze în România după cele două podiumuri obţinute pe circuitul Red Bull Ring din Austria în etapa a şasea a sezonului 2011 de Formula 2.

După un scurt periplu în Italia unde a participat la competiţia Formula Student alături de colegii săi de facultate de la Universitatea Transilvania, braşoveanul în vârstă de 22 de ani a dezvăluit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Automarket secretul care a stat la baza performanţei sale din Austria.

"A fost o altă abordare, mult mai relaxată, pentru acest weekend. M-am dus din timp şi totul a venit natural, aşa cum a fost şi locul 2 în calificări de la Nurburburgring şi celelalte poziţii. A contat timpul petrecut la Formula Medicine (n.r - pentru pregătire fizică), am fost mult mai bine pregătit fizic. Dar a fost mai mult o pregătire psihică. Mie îmi pare rău că (n.r - podiumul) a venit un pic cam târziu în campionat şi sunt în urmă, asta chiar nu-mi place", a precizat el.

El priveşte cu încredere spre etapa următoare de la Monza, acolo unde "a început nebunia" cu sporturile cu motor în urmă cu exact 12 ani, însă admite că până în acest moment nu şi-a asigurat bugetul pentru a participa.

"Cu bugetul pentru Monza stau rău.

Nu există buget. Dar aşa a fost la fiecare cursă. Să nu crezi că Monza e diferit faţă de cum a fost în Austria, la Brands Hatch sau Nurburgring", a adăugat el.

Pentru sezonul 2012, ambiţia sa este să concureze în GP2 Series, acolo unde are nevoie de un buget semnificativ mai mare. Varianta de rezervă este o revenire în World Series by Renault, în timp ce un al treilea sezon în Formula 2 este exclus din start.

"Anul viitor ar fi foarte bine să concurez în GP2. În Formula 2 nu mai pot să progresez, iar World Series este o opţiune bună, pentru că vor introduce un monopost nou care egalează valorile campionatului. Prima opţiune pentru anul viitor ar fi GP2, a doua opţiune este World Series, iar a treia opţiune nu există", a explicat el.

Marinescu a încheiat anul de studiu la Universitatea din Delft prin programul Erasmus, iar în toamnă va începe ultimul an de studiu la Universitatea Transilvania din Braşov şi se va pregăti pentru licenţă. După facultate intenţionează să facă un master la Delft sau în Marea Britanie cu scopul de a deveni inginer.

"Voi face un master în racing, compozite sau dinamică, dar deocamdată nu ştiu care s-ar potrivi mai bine.

Totul depinde de ce fac cu cariera de pilot. Tot timpul ideea a fost ca, dacă nu reuşesc în cariera de pilot, să ajung inginer în Formula 1", a mai spus el.

Marinescu are două zile libere înainte de a începe pregătirea fizică pentru etapa de la Monza, care va avea loc în weekendul 30 septembrie - 2 octombrie. Sezonul 2011 al Formulei 2 se va încheia cu etapa de la Barcelona programată în perioada 28-30 octombrie.

Comentarii (2)

  • Care sunt bugetele?
    GP2 parca era 750k E daca tin bine minte ce ziceau comentatorii. Bafta oricum
    3 0
  • carcotasul
    ne madrim cu tine
    BAFTA MARE MAI DEPARTE !!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru