FEATURE: Căştile piloţilor de Formula 1 pentru sezonul 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.03.2012
Automarket vă prezintă căştile pe care le vor utiliza cei 24 de piloţi de Formula 1 pe parcursul sezonului 2012.

Până în urmă cu doi ani, misiunea de a recunoaşte piloţii în timpul curselor ne revenea în mare măsură nouă, fanilor Formulei 1, întrucât comentatorii televiziunii publice aveau reale dificultăţi în a realiza cine este pilotul de la volanul unui monopost Ferrari sau McLaren, existând inclusiv situaţii în care erau confundaţi piloţi de la echipe diferite.

Oricât de amuzantă era situaţia creată, urmărirea unei curse de Formula 1 se transforma dintr-o plăcere într-o încercare de a identifica piloţii aflaţi în acţiune. Situaţia s-a remediat anul trecut, după ce DigiSport a preluat drepturile TV pentru Formula 1 pe o perioadă de trei ani, însă nimic nu se compară cu satisfacţia de a şti ce piloţi apar în prim-plan înainte ca informaţia să fie furnizată de comentatori.

De aceea, Automarket îţi prezintă în acest feature căştile tuturor celor 24 de piloţi care vor aborda sezonul 2012, atât din faţă, cât şi din lateral.

SEBASTIAN VETTEL

Nu putem garanta că Vettel va utiliza această cască pe tot parcursul sezonului, întrucât anul trecut s-a obişnuit să o înlocuiască după fiecare victorie. Adică, în medie, o dată la două curse. Cert este că albastrul rămâne culoarea preferată a pilotului Red Bull, într-o nuanţă uşor mai deschisă decât anul trecut.

MARK WEBBER

Mark Webber preferă să rămână conservator şi va utiliza o cască asemănătoare cu cea de anul trecut, vopsită în albastru, roşu şi galben. Sperăm însă ca australianul să-şi îmbunătăţească rezultatele comparativ cu 2011.

JENSON BUTTON

Un alt pilot de top care mizează pe tradiţie este Jenson Button. Albul şi albastru, culori regăsite şi pe steagul Marii Britanii, rămân centrale, chiar dacă nu lipseşte nici roşul specific Angliei.

 

LEWIS HAMILTON

Criticat de o parte dintre fanii Formulei 1 pentru "copierea" culorilor căştii regretatului Ayrton Senna, Lewis Hamilton mizează în continuare pe o cască galbenă cu unele nuanţe de verde şi roşu.

Dacă şi performanţele pilotului Mclaren vor rămâne aceleaşi ca anul trecut rămâne de văzut.

FERNANDO ALONSO

După rezultatele mai puţin bune de anul trecut, ultima grijă a lui Fernando Alonso a fost casca pe care o va purta în 2012. De aceea, spaniolul mizează la rândul său pe consecvenţă şi utilizează o cască foarte asemănătoare cu cea de anul trecut.

FELIPE MASSA

Aflat în faţa unui sezon crucial pentru cariera sa la Ferrari, Felipe Massa mizează pe o combinaţie de galben şi verde, cele două culori fiind "amestecate" în numeroase zone ale căştii.

MICHAEL SCHUMACHER

Probabil pilotul cel mai uşor de identificat pe circuit în 2012 va fi Michael Schumacher, datorită roşului strident ales pentru întreaga suprafaţă a căştii, cu excepţia unei bande alocate sponsorului Monster. Să vedem dacă pilotul echipei Mercedes va fi un "monstru" pe circuit în 2012...

NICO ROSBERG

Deloc surprinzător, coechipierul său Nico Rosberg abordează aceeaşi configuraţie pentru cască, cu deosebirea că acesta mizează pe galben în loc de roşu.

KIMI RAIKKONEN

La revenirea în Formula 1 după o absenţă de două sezoane, Kimi Raikkonen a optat pentru un design relativ sec, cu alb şi negru în centrul atenţiei, însă numărul 9 este inscripţionat foarte dinamic pe partea laterală.

ROMAIN GROSJEAN

În schimb, Romain Grosjean a optat pentru ceva mai agresiv, culorile alese fiind mai puternice.

PAUL DI RESTA

La cel de-a doilea său sezon în Formula 1, pilotul echipei Force India mizează pe o paletă diversificată de culori, în care galbenul se îmbină cu albastrul şi roşul.

NICO HULKENBERG

Coechipierul său Nico Hulkenberg nu a fost la fel de radical în opţiuni şi are o cască mai degrabă banală, însă are potenţialul de a scoate "scântei" pe circuit dacă va repeta prestaţiile din 2010.

KAMUI KOBAYASHI

Unul dintre cele mai interesante designuri de căşti îi aparţine lui Kamui Kobayashi, în special pentru steluţele poziţionate pe partea laterală a căştii.

SERGIO PEREZ

În schimb, Sergio Perez a optat pentru o selecţie de culori aparent mai puţin fericită, în special pentru partea frontală.

Îl iertăm, deoarece culorile au depins şi de sponsori.

DANIEL RICCIARDO

Ricciardo este unul dintre puţinii piloţi care şi-a inscripţionat numele pe cască, chiar dacă nu este la fel de proeminent ca logo-ul Red Bull.

 

JEAN-ERIC VERGNE

Pentru sezonul său de debut, francezul Jean-Eric Vergne a mizat pe un design mai sobru, logo-ul Red Bull apărând pe un background de nuanţa gri.

PASTOR MALDONADO

Pilotul echipei Williams s-a jucat destul de mult cu pensulele virtuale înainte de a definitiva paleta de culori pentru acest sezon. Rezultatul este însă destul de dinamic şi interesant.

BRUNO SENNA

Galbenul şi verdele nu puteau lipsi de pe casca brazilianului Bruno Senna, însă acesta a evitat să replice şi casca unchiului său Ayrton, mizând inclusiv pentru albastru în partea de sus.

HEIKKI KOVALAINEN

Heikki Kovalainen nu impresionează prin cască, optând pentru un verde pe un fundal alb care nu iese neapărat în evidenţă.

VITALY PETROV

Probabil că Petrov nu a avut prea mult timp la dispoziţie să aleagă o paletă de culori pentru cască, mai ales că a semnat foarte târziu contractul cu Caterham. Altfel nu se explică alegerile nu tocmai inspirate de albastru, roşu şi alb.

PEDRO DE LA ROSA ŞI NARAIN KARTHIKEYAN

Pedro de la Rosa nu a ezitat să-şi scrie iniţialele pe cască galben-roşie, în timp ce coechipierul său Narain Karthikeyan a optat pentru o semnătură alături de numele sau întreg şi pentru o paletă de ciulori diversificată.

TIMO GLOCK ŞI CHARLES PIC

Steagul Germaniei este inscripţionat pe latarala căştii lui Timo Glock, în timp ce Charles Pic sărbătoreşte debutul în Formula 1 prin scrierea de mână a numelui său.

Comentarii (11)

  • BackonYou
    RG.
    Imi place casca lui ROMAIN GROSJEAN.
    0 1
  • Si pozele frontale la castile pilotilor Ferrari unde sint ?
    0 0
  • renault
    RENAULT apare de cele mai multe ori , de 8 ori
    0 0
  • Ca estetic, casca lui Raikkonen si apoi cea a lui Grosjean.
    4 1
  • @
    foarte frumoasa cea a lui ROMAIN GROSJEAN
    0 2
  • petrov
    nu are legatura cu steagul rusiei?
    9 0
  • a lui Heikki imi place cel mai mult.
    3 0
  • ally_great
    Casti
    Imi plac ale lui Kovalainen, Button si Bruno Senna
    0 1
  • Casti
    imi plac ale lui Kovalainen, Button si Bruno Senna. Iar pentru Vettel e numai inceputul, pentru ca pot paria ca el va avea minim 10 modele in acest sezon :)
    1 1
  • Feature
    Sincer, acest feature ar fi fost mai reusit fara comentariile autorului. din pacate nu sunt nici obiective si nici consecvente.
    2 0
  • ...un design relativ sec...
    ...sobru dar placut! Ca orice lucru de valoare: nu fite si gablonturi!!
    Si eu votez sec, casca lui Kimi!!!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru