Ferrari a dezvoltat deja un mecanism de ajustare al gărzii la sol

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.01.2012
Ferrari a reuşit deja să dezvolte un sistem de ajustare al gărzii la sol asemănător cu cel al rivalilor de la Lotus, potrivit mai multor surse din cadrul echipei.

La numai câteva zile după ce presa internaţională a dezvăluit că Lotus pregăteşte lansarea unui dispozitiv care să permită menţinerea gărzii la sol inclusiv în momentul frânarii, mai multe surse din cadrul Ferrari au confirmat că Scuderia beneficiază la rândul ei de un asemenea sistem.

Sursele afirmă că Ferrari a înaintat deja planurile acestui sistem către reprezentaţii FIA, iar acum aşteaptă un răspuns din partea forului mondial pentru a afla dacă mecanismul este legal şi, implicit, dacă poate fi implementat pe monopostul din 2012.

De altfel, această informaţie a fost confirmată miercuri şi de şeful Stefano Doemnicali, însă la vremea respectivă jurnaliştii au crezut că italianul vorbea despre sistemul celor de la Lotus.

"Lucrul despre care vorbiţi este legat mai degrabă de stabilitatea în momentul frânării. Este un sistem despre care ştiu că au existat câteva documente scrise intre FIA şi echipe. Aşteptăm confirmarea finală dacă astfel de dispozitive sunt legale sau nu.

Dar cu siguranţă analizam astfel de dispozitive pentru a vedea cum pot contribui la performanţă. Dar trebuie să aşteptăm reacţia FIA în această privinţă", a precizat el.

Se anticipează că FIA va da un răspuns oficial celor de la Ferrari înainte de începerea primei sesiuni de teste din această iarnă, care va avea loc pe circuitul de la Jerez în perioada 7-10 februarie.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Oare cand apare jocul gratis online al celor de la Codemaster
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru