Ferrari ar putea solicita imbunatatirea motorului

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.04.2010
Ferrari analizeaza posibilitatea de a solicita imbunatatirea motorului din motive de fiabilitate, dupa ce echipa a descoperit cauzele problemelor la unitatile pierdute de Fernando Alonso.

Publicatia germana Auto Motor und Sport sustine ca Ferrari a descoperit motivele pentru care a intampinat numeroase probleme de fiabilitate la motoarele utilizate in acest sezon.

Astfel, defectiunea tehnica este legata de valvele pneumatice, care cauzeaza o pierdere de aer in timpul curselor. Remedierea defectiunii ar fi insa echivalenta cu modificarea regulamentului, lucru interzis de regulamentul sportiv ca urmare a programului de inghetare a unitatilor.

Totusi, in cazul in care va fi capabila sa demonstreze ca motorul are probleme de fiabilitate, Ferrari ar putea primi acceptul FIA de a modifica unitatea, iar Scuderia ar putea profita de situatie pentru a imbunatati si alti parametri ai acesteia.

De altfel, Renault a primit recent acordul FIA de a imbunatati motorul din punct de vedere al fiabilitatii, dupa o solicitare a constructorului francez in acest sens.

Via | Auto Motor und Sport

Taguri: Ferrari, motor

Comentarii (12)

  • ctlnmihai
    Ferrari ar putea solicita imbunatatirea motorului
    In cazul in e acceptata cererea Ferrari ,Mercedes ar trebui sa solicite si ei acelasi lucru,,
    10 12
  • dar nu...
    dar nu..noi nu avem probleme la motoare. Doar le facem rodaj.
    10 10
  • rayn380
    strange
    ciudat este ca Ferrari au utilizat acest motor si anu trecut si cred ca multi ani in urma, cand s-a decis inghetarea motoarelor, nu stiu anu exact, si pana anu asta nu-mi aduc aminte sa fi avut probleme de fiabilitate cu motorul. Desi anul trecut au fost slabi la capitolul performanta, de altfel ca si McLaren, nu-mi amintesc sa le fi bubuit motoarele, deci erau fiabile. Recunosc ca anul asta vor sa traga mai tare si sunt ceva diferente la cap aerodinamica, care nus in ce masura poate influenta motorul, dar totusi, este bizar rau. Stiu ca o sa-mi iau la voturi negative din plini de la ferraristi, asta e opinia mea si mi se pare chiar ciudat sa ceara lucrul asta. Exemplu motorul Renault, care inca de anul trecut a avut probleme, vezi probl de fiabilitate ale lui Red Bull, care au ratat titlurile din cauza unitatilor Renault, tot din cauza asta au ratat si in primele doua curse ale acestui sezon, in cazul Renault, chiar a fost ceva ce s-a perpetuat de la an la an, a fost pe bune. Eu cred ca vor sa ii mai puna ceva caluti "cabrati" in plus, ca altfel nu-i pot prinde pe cei de la Red Bull si McLaren. Dracusorul ala "rosu"....cine stie ce are in cap.....pana atunci noi astia "nestiutorii" doar ne dam cu parerea. Solicit aprobare pt aceasta de la fanii Ferrari, daca se poate :P
    22 8
  • Mama Natura
    O sa-ti iei voturi negative nu de la fanii Ferrari ci de la cei care nu sunt de acord cu parerea ta si in loc sa rada de prostiile spuse de tine, vor prefera sa-ti dea un vot negativ. Este mai simplu asa.
    3 11
  • rayn380
    ....
    Cum spuneam....deja s-au atacat..... :))
    11 8
  • rayn380
    ....
    Am impresia ca toti astia din tabara adversa, pe langa faptul ca sunteti cei mai destepti si cunoscatori in materie de F1, sunteti rosii pana si in cerul gurii(aka negru-n gura la cainii rai), altfel nu-mi explic caracterul vostru recalcitrant, tot timpul va atacati, sunteti frustrati si iritati de fiecare parere contra, in defavoare echipei voastre mult iubite: Ferrari....
    11 11
  • @rayn380
    In 2008 atat Felipe cat si Kimi am abandonat curse din cauza motorului. Imi pare ca Kimi chiar de doua ori, daca nu gresesc...
    11 0
  • Mama Matura
    Nu te ataca nimeni. Mi se pare comic ca nu stii nici cand s-a "inghetat" dezvoltarea motoarelor, nici cand s-a schimbat numarul de cilindrii si asa mai departe, dar iti dai cu parerea. Probabil, in loc sa te simti atacat, cred ca te simti un pic ingnorant. Asa ca nu stiu cat se ataca unii, "aia rosii" dar se pare ca tu ai atacat primul. Si pana la urma... orice actiune are o reactiune... la ce te asteptati? Sa-ti faca userii de aici statuie pentru "ceea ce debitezi"?
    8 4
  • rayn380
    @mama
    Mama, tata, eu nu am zis niciunde ca m-a atacat cineva, am zis doar ca "v-ati atacat", incearca cat de cat sa intelegi sensul expresiei....evident, daca poti.....Legat de tinutul minte a nus ce amanunte, incerc sa tin minte lucruri mult mai importante, iar in momentul de fata ma preocupa lucruri chiar importante din viata mea curenta. Chiar nu vreau sa-mi incarc memoria cu numere si ani. Am destule cunostinte care din lipsa de ocupatie, fani de fotbal, care tin minte faze de meciuri, ani si nr de goluri de la etape si meciuri petrecute cu zeci de ani in urma, chiar nu vreau sa ajung asa, imi ajunge minimul pe care il stiu. Incerc sa traiesc in prezent si in viitor. Sper ca ai inteles cat de cat.....
    5 5
  • rayn380
    motoare ferrari
    Cu toate ca nu-mi aduc aminte multe amanunte, sunt sigur ca Ferrari au utilizat acest motor de anul acesta, inca de anul trecut. Asta chiar nu poti contesta.......Imi ajunge ca stiu aceste minime detalii
    6 6
  • ctlnmihai
    Ferrari ar putea solicita imbunatatirea motorului
    * in care
    2 4
  • Oare mai vedem rataciti de pe sport.ro ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru