Ferrari: "Filosofia noastră este să avem un pilot numărul 2"

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali a sugerat că Jenson Button şi Kimi Raikkonen nu sunt potriviţi să-l înlocuiască pe Felipe Massa, întrucât Ferrari are nevoie de un pilot numărul doi.

Esential 25 de puncte a castigat Massa in primele 11 curse ale sezonului
Kimi Raikkonen este ultimul canditat pe lunga listă a posibililor înlocuitori pentru Felipe Massa la Ferrari în sezonul 2013, iar în ultimele zile inclusiv numele lui Jenson Button a fost pronunţat, chiar dacă britanicul are contract cu McLaren până la finalul anului 2014. Stefano Doemnicali, şeful Scuderiei, a lăsat însă să se înţeleagă că cei doi nu pot fi luaţi în discuţie de Ferrari, întrucât echipa are nevoie doar de un pilot bun care să poată ţine pasul cu Fernando Alonso.

"Kimi a fost campion mondial cu noi şi am auzit zvonurile, dar nu este nimic mai mult. Filosofia Ferrari a fost întotdeauna să aibă un mare campion şi un pilot foarte bun care să stea aproape de el. Oricum, cred că aceşti piloţi au contracte cu alte echipe şi nu ne grăbim (n.r - să luăm o decizie)", a declarat italianul pentru postul german de televiziune Sky.

Urmareste Automarket
În plus, Domenicali insistă că Massa se bucură în continuare de sprijinul Scuderiei Ferrari, în special datorită faptului că rezultatele sale sunt importante în lupta pentru titlul mondial al constructorilor.
"Suntem alături de Felipe şi vrem să-l protejăm. Este important pentru campionat", a mai precizat el.

Via GMM

Comentarii (12)

  • Probabil iau in calcul vorba aia "doi se bat si al 3-lea castiga". In cazul lor ar fi "doi campioni Ferrari se bat umar la umar, iar altul Red Bull sau McLaren castiga".
    7 3
  • pentru binele sportului si implicit al spectacolului sa speram ca vom mai vedea vrodata un cuplu alonso-hamilton intr-o echipa competitiva (sau macar alonso-vettel ori hamilton-vettel)... desi tare ma tem ca alonso va avea pe vecie o clauza in contract ca nu-l vrea coechipier pe hamilton iar vettel daca merge la ferrari risca sa pateasca la fel ca raikkonen! iar red bull nu-l vrea pe lewis pt ca ar fi un hazard coabitarea cu sebastian!!!
    13 4
  • cosmin
    nu pleaca massa de la ferrari el este pilot de teste in timpul curselor lucru pe care lasm observat mai nou la buton si webber
    5 6
  • bb brunes
    Cred ca daca ar aduce un pilot cu pretentii la titlu la fel de mari ca ale lui Alonso, echi[pa ar avea de pierdut intr-o oarecare masura..alonso-hamilton a fost un dezastru, avand in vedere vremurile in care se luptau amandoi sa intre la boxe sau se scoteau reciproc din cursa, echipa avand in pierdut..Ferrari merge pe o astfel de strategie, avand un al doilea pilot tanar, care sa il urmareasca indeaproape pe alonso, sa invete de la el si, de ce nu, sa ii ia locul cand acesta va pleca..
    9 4
  • Alonso a fost preferatul echipei din prima zi in care a venit la Ferrari deoarece el a venit cu un buget enorm,bani de care Ferrari sau bucurat foarte mult,dar tinind cont de faptul a banca spaniola Santander vrea sa se retraga din 2013 din cauza crizei in care au intrat bancile spaniole credca Alonso va avea foarte mult de perdut,se va cere mult mai mult de la el si nu va mai fi Rasfatatul si Adoratul echipei
    4 8
  • dar ce tine de Felipe as dori din toata inima sa plece inapoi la Sauber daca ar fi posibil...cu toate ca am fost mereu fan Ferrari si Felipe a fost si este preferatul meu,cred ca ar fi mult mai bine pentru el sa se intoarca la Sauber pentru a i se permite sa conduca un monopost asa cum stie el si sa aduca rezultatele pe care le poate aduce dar nu sa fie pilot de teste in timpul curselor....dar dupa parerea mea nici Force India si nici WillIiams nu ar fi niste optiuni rele dar totusi Sauber l-au promovat si cred ca ar fi mai bine sa se intoarca aolo
    3 2
  • pacat ca asa o echipa are asemenea declaratii, sunt fan ferrari dar ma dezamagesc asemenea declarati. orcine vine la ferrari in locul lui massa ii sunt taiate din start aripioarele,competitie neegala declarata de simbolul formulei 1 mare pacat incepe sa imi fie scarba de ferrari
    9 2
  • @ionut, hai sictir, pana aici a venit mirosul de rival Ferrari ce incearca sa se mascheze pentru ca altii sa-l voteze "pro" pentru ceea ce afirma despre Ferrari. E egala competitia bai omule, ambii piloti avand monoposturi cu aceleasi performante dar desigur cu setari diferite, fiecare pilot avand propiul sau stil de pilotaj. Singura diferenta intre cei doi este aceeea ca pilotul nr-ul 2 sa nu aduca dezavantaje coechipierului. Sper c-ai urmarit bine lupta din cursa anterioara dintre Raikkonen si coechipierul sau cand cei doi erau la un pas sa se loveasca si sa iasa in decor.A fost frumoasa lupta si maestrul si-a spus cuvantul, dar a fost mare pericol, pericol pe care cei de la Ferrari vor sa nu-l intalneasca. Ma refer la acel pericol mentionat mai sus: doi se bat (piloti Ferrari) si al 3-lea castiga (un pilot Red Bull sau McLaren).
    3 5
  • ayrton4ever
    @andrei_11 Avand in vedere poza pe care o ai la profil, eu in locul tau m-as abtine. Schumacher tau prin definitie si-a ales tot timpul coechipierii la Ferrari si stim cu totii ca aveau prevazut in contract sa fie locotenenti, nu e niciun secret. Ce face fanatismul si subiectivismul din om... Si degeaba te minti singur, Alonso nu a venit la Ferrari din cauza bugetului enorm ca asa vrei tu si altii care se mint singuri... Alonso a venit la Ferrari pentru ca e considerat unul dintre cei mai buni. Cei de la Ferrari au pierdut bani cand l-au adus pentru ca i-au platit lui Raikkonen bani grei, deci aberatiile de genul asta nu-si au locul.
    2 2
  • locu doi ...
    probabil de aceea Massa nu da rezultate stralucitoare. Nu vede sensul...
    1 1
  • ayrton4ever cam trebuie de gindit asupra afirmatiilor tale...poate ai dreptale in privinta ca Shumacher isi alegea coechiperii si ei aveau inclus in contrat o conditie in care erau de acord sa fie pilot nr 2 in echipa dar daca te uiti mai bine in urma ai vedea ca pe cind Massa era impreuna cu Shumacher nu sa intimplat numai o singura data sa fie impreuna pe podium,aduceau puncte impreuna pentru echipa nu era folosit doar ca pilot de teste,sigur ca Felipe avea obligatiuni fata de Michael dar nu in asa masura cum i se cere sa o aiba fata de Alonso
    1 0
  • da Alonso este un pilot bun da si banii pe care ia adus la Ferrari a fost un factor care ia favorizat venirea la Scuderie si la citi bani a adus el pentru italieni nu a fost o problema sai plateasca si lui Kimi salariu.....deci nu este FANATISM sau Subiectivism cum zici tu dar este adevar pe care unii ar prefera sal ocoleasca decit sal priveasca direct
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru