Ferrari: "Massa s-a lăsat depăşit de Alonso pentru că era supărat"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.09.2010
Ferrari susţine că Felipe Massa l-a lăsat de bună voie pe Fernando Alonso să-l depăşească în Germania pentru că era supărat după ce i s-a spus că era mai lent.

Ferrari a scăpat miercuri de orice fel de pedeapsă după ordinele de echipa prin care Felipe Massa i-a cedat victoria coechipierului său Fernando Alonso, iar joi au apărut şi primele detalii legate despre modul în care Ferrari s-a apărat în faţa Consiliului Mondial al FIA.

Astfel, potrivit mărturiilor lui Carlos Gracia, preşedintele Federaţiei Spaniole de Motorsport, care a fost prezent în sala de judecată, Ferrari a argumentat că Massa l-a lăsat de bună voie pe Alonso să treacă în frunte şi că spaniolul nu a ştiut nimic despre implementarea unor ordine de echipă.

"Lui Massa i s-a spus că este mai lent decât Alonso pentru a-l motiva. Supărat din cauza mesajului, Massa a decis să încetinească, iar acest lucru a condus la suspiciuni. Alonso nu ştie nimic despre ordinele de echipa", a declarat Garcia pentru postul spaniol de radio Cadena SER.

La rândul său, Jean Todt, preşedintele FIA, susţine că Ferrari nu a putut fi pedepsită pentru că nu au existat suficient de multe dovezi în sprijinul acuzaţiei că echipa a instituit ordine de echipă. "Înainte să spui că eşti vinovat, trebuie să dovedeşti că eşti vinovat.

Toată lumea a negat că a fost un ordin de echipă", a declarat francezul pentru postul de televiziune BBC.

Cu toate acestea, fostul şef al Scuderiei a admis că este de acord cu opinia generală care susţine că Ferrari a utilizat ordine de echipa în Germania. "Tind să fiu şi eu de acord cu acest lucru", a precizat el.

FIA va publica joi un amplu raport privind motivele pentru care nu a pedepsit Ferrari pentru ordinele de echipa din Marele Premiu al Germaniei.

Via | GMM | Autosport

Comentarii (22)

  • ferrari
    e incredibil tupeul de care dau dovada italienii.ne cred idioti pe toti. massa s-a suparat,si-a luat jucariile si a plecat.da...sigur. alonso saracul nu stie nimic.asa cum nu stia nici in singapore 2008. nu cumva alonso spunea echipei ca e "ridicol,sunt mai rapid ca massa"? totul este pe fata si numai cine nu vrea nu vede faptele. se alege praful de sportul asta
    28 25
  • Marinca (deontologu de servici
    Incredibil..
    Curios, si anul trecut erau specialisti in F1 care spuneau ca se alege praful:)..ca nu mergea caruta argintie, dar acum in 2010 cand brunetelul a fost facut scapat de comisari nu se alegea praful...nu-i asa, dragi compatrioti iubitori de cacao?
    25 20
  • fun
    mai Marinica, F1-zone sau cum te mai cheanma
    tu parca erai la Red Bull. Ai prins aripi si ai aterizat iarasi la Ferarri. Pana la urma pot sa am respect pentru un fan adevarat, consecvent. Dar pentru un sobolan care paraseste permanent corabia care pare ca ia apa - niciodata.
    17 19
  • @marinca
    nu e normal ca o regula sa fie incalcata, sa nu existe o penalizare ,ba mai mult schimba regulamentul ca sa stea si mai linistiti ferrari. asa cum nu e normal ca jt sa fie in fruntea federatiei.ma uit la sportul asta din 1995,nu ma consider expert dar consider ca am o oarecare experianta,iar felul in care au fost ajutati de-alungul timpului ferrari e dezgustator.
    si in plus,nu exista doar ferrari si mclaren in sportul asta,sau red bull mai nou. sunt fan williams si asa voi ramane.nu ca majoritatea romanilor care ,in orice sport,tin cu cel care castiga.
    17 17
  • Fraieri
    Am impresia ca ne cred fraieri!!!!! Sa fie chiar asa cum zice Ferrari? Eu unul nu cred.
    14 17
  • ctlnmihai
    Massa
    Massa era suparat că în Ro crescuse TVA-ul....şi s-a gândit să facă o faptă bună..
    13 15
  • marian0904
    Todt
    In articolul postat mai devreme era vorba ca JT nu s-a bagat. Declaratia sa (faptul ca a argumentat o decizie luata, formal, de altii) arata exact contrariul. E clar ca JT a "lucrat" ca ferrari sa scape.
    8 17
  • ctlnmihai
    marian0904
    Todt a introdus ordinele de echipă la Ferrari.Şi ca să nu pară ipocrit a decis ca Ferrari să nu fie pedepsită..eu sunt curios dacă Alonso va avea bunul simţ să nu facă niciun comment la această decizie..
    12 17
  • incredibil
    Da , in virtutea verdictului primit , au tupeul justificat sa dea cu flit si sa ia de fraieri pe toti care dau atentie acestui incident si bine fac.

    Asa cum a facut si McLaren si Renault si Williams de-a lungul timpului , dar cred ca acest rosu atrage mai mult privirile de asta va inflamati asa .

    Din moment ce nu au incalcat regulamentul au tot dreptul sa va ia de fraieri pentru ca sinceri sa fim cam asta sunteti daca tot bateti apa in piua pe tema asta .
    9 23
  • Fan ferrari...[Alonso]
    deja imi e rusine cu ei...asta e prea de tot:|....asta a fost ce`a mai prosteasca explicatie...asta e...
    10 17
  • Ferrari
    "Lui Massa i s-a spus că este mai lent decât Alonso pentru a-l motiva. Supărat din cauza mesajului, Massa a decis să încetinească, iar acest lucru a condus la suspiciuni. Alonso nu ştie nimic despre ordinele de echipa"

    niste idioti. Vorba aia: "si marmota invelea ciocolata" Inca ne mai fac prosti in fata cu astfel de declaratii....
    14 15
  • salut
    INCREDIBIL!!!!!!!!
    astia se lupta cu morile de vant,desi FIA,le-a luat rahatul de la gura!!!Sunt penibili!!!!!!!
    11 15
  • Rusine!
    Sint fan Mclaren si nu pot fi de acord.Ma enerveaza cand Ferraristii scapa, ias vrea loviti si trazniti in capatini!Doar la noi sint ordine de echipa legale!Vreau doar ca Mclaren sa castige indiferent de conditii.Ferrari trebuiau penalizati si punctele lor sa ajunga la noi!!Ce naiba!
    18 5
  • Schumy fan 4 ever
    Hai mai baieti (si fete), nu fiti tristi, pana va fi schimbat regulamentul toate echipele pot face asta. NU ASTA ESTE FORMULA1 PE CARE VRETI SA O VEDETI?
    6 2
  • ferarist
    suparare, suparare
    ce face omu' la suparare .... !
    6 0
  • Hotul_Neprins
    Ce se intampla este dovada ca nu poti face reguli ce nu pot fi aplicate.
    Regula ordinelor de echipa este o astfel de regula, care suna bine (aici e discutabil pentru ca depinde ce urmaresti), dar este o regula proasta pentru ca NU POATE FI APLICATA.
    De ce nu poate fi aplicata !? Nu poate fi aplicata pentru ca este imposibil de demonstrat cand este incalcata. Nu te poti astepta ca cei implicati sa recunoasca vreodata ca au incalcat o regula.
    Pentru ca nu poate fi demonstrata incalcarea ei, Massa poate declara orice motiv, chiar si ca i-a sugerat "Mama Omida" sa se lase depasit.
    3 2
  • sunt fan ferrari dar nu si alonso
    astia de la ferrari ar trebui sa faca politica in romania, alonso fiind pe post de basescu...
    4 1
  • :)))
    O sa va certati mult si de acum inainte....E clar ca au fost ordine de echipa, dar voi chiar nu ganditi cand scrieti?...Doar nu credeati ca oficialii Ferrari or sa iasa in fata si or sa spuna "Da! Au fost ordine de echipe!" Si au spus ca Alonso nu a stiut nimic pt ca, in caz ca FIA ii depuncteaza, Sa nu se poate atinge de cele 25 de puncte obtinute de el.
    Nici eu nu am suportat ordinele de echipa si sunt sigur ca in cursa aia Alonso il putea depasi pe Massa.
    3 5
  • penibil...
    ...chiar jenant, ce sa mai zic! M-a umflat rasul, efectiv, de cand am citit titlul articolului. JENIBIL!
    7 2
  • Ferrari 4 EVER
    Haha, Genial, cred ca deja o fac din distractie. Criticii Scuderiei isi smulg si ultimul fir de par din cap.

    Voi ramane fan Ferrari pana la moarte chiar daca cateodata sun ridicoli ca pana la urma conducerea asta de rahat o sa se schimbe dar Ferrari ramane, si asta inseamna sa fi un fan adevarat.
    Si eu sunt dezamagit de conducerea Ferrari dar mai ales de tacticienii si inginerii care de cand nu mai este Schumacher parca au devenit retardati. Dar asta , sper la mai bine in viitor.
    3 3
  • ctlnmihai
    Icemanflavi
    Nu e nimic genial ..sunt penibili..cât despre smulsul firelod de păr din cap eu nu sunt afectat deloc pentru că sunt chel de la mama natură
    6 1
  • ctlnmihai
    Icemanflavi
    * firelor
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru