Ferrari propune scurtarea curselor de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.06.2010
Luca di Montezemolo este în favoarea scurtării curselor de Formula 1 şi a modificării radicale a orelor de desfăşurare a acestora.

Ferrari a dezvăluit miercuri un nou set de propuneri pentru îmbunătăţirea spectacolului în Formula 1. În cadrul unui interviu acordat publicaţiei britanice Autocar, Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a făcut un apel pentru scurtarea curselor de Formula 1 şi pentru modificarea orei de start.

În plus, italianul vrea ca Formula 1 să copieze sistemul de desfăşurare din celelalte competiţii din sporturile cu motor, care prevede câte două curse pe Grand Prix.

"Trebuie să concurăm la ora 14:00 când toată lumea este la plajă? Am putea avea două curse pe Grand Prix? Cursele trebuie să dureze atât de mult timp? Formula 1 nu este o cursă de anduranţa. Cursele trebuie să fie scurte şi intense", a declarat italianul.

Montezemolo a reiterat şi propunerile anterioare privind reintroducerea testelor în Formula 1 şi posibilitatea ca echipele de top să utilizeze un al treilea monopost care să fie pilotat de staruri precum Valentino Rossi. În plus, şeful Ferrari nu a ezitat să lanseze un alt atac la adresa noilor echipe, despre care afirmă că strică reputaţia Formulei 1.

"Avem nevoie de echipe competitive.

Formula 1 este ca fotbalul, are nevoie de eroi şi de echipe mari. Nu poţi egaliza totul, trebuie să evităm să avem prea multe echipe mici, pentru că asta înseamnă prea multe compromisuri", a mai precizat el.

Via | Autocar

Comentarii (7)

  • ctlnmihai
    Ferrari propune scurtarea curselor de Formula 1
    Poate vor reusi si cei de la Ferrari sa castige curse..Voi n-ati observat ca Montezemelo in perioada cand Ferrari este intr-un con de umbra vine cu tot felul de propuneri care mai de care e fanteziste.. asa s-a intamplat si in anul 2009 (cand Mosley era vinovatul ca nu i-a ajutat sa ,,fixeze'' rezultatul deciziei de a interzice deflectorul Brawn), asa se intampla si acum
    8 10
  • ctlnmihai
    Ferrari propune scurtarea curselor de Formula 1
    * in perioada in care*
    7 7
  • mda
    Adevarul e ca zice el ceva. Uitati-va la show-ul din campionatul de turisme. Curse scurte si aprinse.
    Acuma undeva trebuie sa se gaseasca un echilibru, dar genul de curse ce se intampla acum - cu piloti ce la inceputul cursei nu ataca fiind plini de benzina si de la jumatate incolo nu ataca pentru ca s-ar putea sa ramana fara e absolut retard.
    4 2
  • rayn380
    Monte
    Tot timpul apare monte cu cate o nascoceala, cred ca i-a luat locul lui Max sau incepe sa devina cam frustrat(i). Sper sa nu devina intr-un final un Mosley 2
    3 3
  • ctlnmihai
    Ursu
    Nu sefii echipelor sunt de vina ptr. lipsa spectacolului..Cei care fac regulamentele sunt
    2 1
  • are dreptate
    Cursele de F1 au devenit plictisitoare. Daca vrei sa vezi spectacol te uiti pe Eurosport, parca transmit din direct GP2(unde este si Marinescu), intr-adevar captivante. Depasiri, iesiri in decor, tot ce vrei. In F1 daca vedem 2-3 depasiri pe cursa a fost "spectacol", ce mai suspans. KKO.
    2 0
  • Al treilea monopost
    Propunerea cu cel de-al treilea monopost mi se pare o idee superba. As vrea sa-l vad pe Rossi, Ken Block sau pe Sebastien Loeb pilotand un monopost de F1. Cred ca ar fi un adevarat spectacol.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru