Ferrari va îmbunătăţi tunelul de vânt în septembrie

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 08.05.2011
Ferrari a anunţat că va îmbunătăţi semnificativ tunelul de vânt abia în luna septembrie. Până atunci, echipa va aduce doar update-uri minore.

Ferrari a iniţializat programul de dezvoltare pentru tunelul de vânt de la Maranello, după ce inginerii au descoperit că datele obţinute de acesta nu se corelează cu cele de pe circuit.

Echipa a identificat problemele după ce a utilizat tunelul de vânt al constructorului Toyota de la Koln, care a evidenţiat exact natura problemelor, şi a început deja să efectueze modificări minore. Totuşi, un upgrade major la tunelului de vânt de la Maranello este programat doar pentru luna septembrie, potrivit declaraţiilor directorului tehnic Aldo Costa.

"A trebuit să revizuim ceva la tunel şi la arhitectura acestuia, dar nu vreau să fiu mai specific decât atât. În plus, trebuie să redesenăm câteva zone mai detaliate ale echipamentului în sine, ceea ce se va întâmpla probabil după vacanţă din august. Adică în septembrie sau octombrie, ceva de genul ăsta", a declarat italianul.

Costa a adăugat că la vremea respectivă Ferrari va fi capabilă să utilizeze un tunel de vânt ale cărui date să se coreleze cu cele obţinute pe circuit, mai ales că foloseşte şi facilitatea de la Koln.

"Am investigat problema în tunelul de vânt Toyota, aşa că avem posibilitatea să comparăm cele trei medii (n.r - cele două tuneluri plus circuitul), la care se adăugă un al patrulea, pentru că există şi CFD.

Cred că am făcut progrese bune în înţelegerea problemelor şi sper că în septembrie sau octombrie să atingem un punct foarte bun în corelarea datelor dintre tunel şi circuit", a mai precizat el.

Termenul limită auto-impus de Ferrari ar putea fi însă tardiv în lupta pentru titlu, întrucât până în septembrie se vor desfăşura 12 curse, mai mult de jumătate din totalul de 19.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • f bine
    oricum sa fin realisti deja sa stabilti treaba,sunt fan ferrari dar f slabut anul acesta cam pe locul 3-4.
    bafta in continuare
    3 2
  • Ferrari
    Anul viitor vor fi imbatabili. Newey a semnat cu Ferrari.
    5 7
  • Ferrari
    Vettel s-ar putea sa vina la pachet cu Newey, in locul lui Massa.
    4 5
  • @balan
    Ai baut cafeaua in dimineata asta????
    Cand te trezesti astep sa revii cu comentarii realiste...pana atunci "vise placute"
    6 1
  • Jaros
    Esti ofticat ca Ferrari a pus mana pe Newey?
    3 6
  • PROBE
    Omule daca tot esti asa sigur ca Newey a semnat cu ferrari, arata-ne si noua o proba, o poza cu ceva sa ne dam seama. Eu sunt fan Schumacher si vreau sa specific ca nu tin cu ferrari, mercedes sau red bull. tin cu PILOTUL indiferent de echipa unde activeaza. Succes in cursa de astazi tuturor.
    4 2
  • @balanradu
    cine-i newely?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru