FIA lansează o academie pentru tinerii piloţi

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 25.09.2010
FIA a lansat un program academic pentru dezvoltarea tinerelor talente din sporturile cu motor din întreaga lume.

Federaţia Internaţională de Automobilism a prezentat în această săptămână primele informaţii despre academia de piloţi pe care o va fonda cu scopul de a ajuta tinerele talente să pătrundă în cele mai importante competiţii din lumea sporturilor cu motor.

Prin intermediul asociaţiilor sportive naţionale, FIA va selecta în prima fază a proiectului 20 piloţi cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani din toată lumea, cel puţin un loc urmând să revină Europei Centrale şi de Est, din care face parte şi România.

Piloţii selectaţi în acest program vor participa la o sesiune de evaluare în Europa, care va include atât evidenţierea calităţilor personale în diverse monoposturi, cât şi nivelul pregătirii fizice, urmând să beneficieze de instructori specializaţi.

La capătul a trei zile de concurs, cei mai buni 10 piloţi vor fi selectaţi şi vor beneficia de un program de îmbunătăţire a condiţiei fizice şi a performantelor generale.

Prin acest program, FIA speră ca cei 10 piloţi declaraţi câştigători să reuşească să ajungă mai repede în competiţii de anvergură.

Programul este finanţat de FIA prin intermediul propriei fundaţii şi este gestionat de Institutul FIA prin intermediul a doi foşti piloţi: Alex Wurz, fost pilot de Formula 1, şi Robert Reid, fost campion mondial de raliuri.

Via | Formula1.com

Comentarii (2)

  • academia de pilotii
    cum ma pot inscrie si eu in academia de pilotii? ? ?
    0 0
  • pvnybcolwa
    LpZQQmBQEADLQ
    L6QFLI , [url=http://erucwkejwqag.com/]erucwkejwqag[/url], [link=http://oagawymeagrp.com/]oagawymeagrp[/link], http://crulxmtvfrcv.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru