FIA vrea să modifice regula interzicerii ordinelor de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.09.2010
FIA a confirmat oficial că Ferrari nu va primi niciun fel de pedeapsă pentru controversele din Germania şi vrea să revizuiască regulamentul care interzice ordinele de echipă.

Federaţia Internaţională de Automobilism a confirmat miercuri noapte că Scuderia Ferrari nu va primi nicio sancţiune pentru ordinele de echipă în urma cărora Felipe Massa i-a cedat victoria coechipierului său Fernando Alonso.

Reunit în şedinţă la Paris, Consiliul Mondial al FIA a menţinut amenda de 100.000 de dolari dictată de comisarii de cursă de la Hockenheim, la care se adaugă şi cheltuielile de judecată.

"În 25 iulie, la Marele Premiu al Germaniei, comisarii de cursă au descoperit o încălcare de regulament comisă de Scuderia Ferrari prinvind interzicerea ordinelor de echipă care influenţează rezultatul cursei şi au decis să impună o amendă de 100.000 de dolari şi să înainteze dosarul Consiliului Mondial al FIA. Consiliul Mondial a ţinut o întâlnire extraordinară la Paris în 8 septembrie pentru a examina această problemă".

"După o analiză în profunzime a tuturor rapoartelor, declaraţiilor şi documentelor oferite, Consiliul Mondial a decis să confirme decizia comisarilor pentru amendă de 100.000 de dolari pentru încălcarea articolului 39.1 din Regulamentul Sportiv şi să impună plata costurilor FIA", se precizează într-un comunicat de presă de FIA.

Articolul 39.1 din Regulamentul Sportiv al Formulei 1 stipulează clar că "ordinele de echipă care influenţează rezultatul cursei sunt interzise", ceea ce înseamnă că FIA a confirmat că Ferrari a apelat la ordine de echipă în Marele Premiu al Germaniei.

De altfel, FIA a dezvăluit că va înainta o propunere către Sporting Working Group pentru a modifica regulamentul care interzice ordinele de echipă.

"Consiliul Mondial a luat la cunoştinţă că articolul 39.1 din Regulamentul Sportiv ar trebui revizuit şi a decis să înainteze această problemă către Sporting Working Group", se mai precizează în comunicatul de presă al FIA.

În plus, FIA a subliniat faptul că Jean Todt, preşedintele FIA, nu a fost implicat în niciun fel în decizia luată de Consiliul Mondial, ştiut fiind faptul că francezul a contribuit decisiv la titlurile mondiale cucerite de Ferrari la începutul acestui deceniu. FIA va explica motivele pentru care a luat decizia menţinerii amenzii pentru Ferrari în cursul zilei de joi.

Via | FIA

Comentarii (8)

  • Comment
    Niste magari.
    O tin in brate pe Ferrari de 10 ani.
    Rusine FIA !
    15 20
  • Ferrari si FIA...
    Ai dreptate ! ca sa ajungi sa modifici regulamentul F1 dupa gestul unor retardati, fie ei si Ferrari, in conditiile in care, sa nu uitam, in ce mod autoritar au aplicat in trecut acelasi regulament (cu unele modif. aparute pe parcurs), altor echipe, in special McLaren Mercedes, mi se pare o fatarnicie fara precedent in istoria FIA, si a sporturilor cu motor in general, favorizare pe fata a acestei echipe...Spuneti-mi si mie, un singur moment in care Ferrari au fost sanctionati exemplar de acest organism international vreodata ! Sa nu imi spuneti in schimb ca au fost intotdeauna curati ca lacrima si nu au avut de ce sa fie pedepsiti ca nu o sa va cred...!
    10 17
  • FIA
    Jean Todt neimplicat .... si marmota ...
    6 16
  • Ferrari + FIA = Prieteni
    Bine ca in sezonul 2008 McLaren a fost amendata cu 10 milioane de dolari pentru ca s-a descoperit la un inginer venit la McLaren de la Ferrari o mapa sau un dosar cu calutul cabrat pe el. Mai mult echipa a fost depunctata. Astazi, in 2010 Ferrari incalca un regulament cat se poate de clar, primeste o amenda mica de 100.000 Euro parca si atat. Nimic mai mult, nici o depunctare. Rusine FIA. M-am lamurit deja si cu FIA asta. Pacat, acum inteleg de ce unii piloti printre care si Kimi Raikkonen nu prefera Formula 1. Poate nici nu o sa mai urmaresc cursele de Formula 1
    5 9
  • marian0904
    ferrari + fia
    Rusine! Nu au avut curajul sa le mai dea macar o amenda in plus.
    5 6
  • gabriel
    Bravo Fia !!!!!!!! ce aveti mai baietasi de va agitati in halul ista si degeaba va faceti tensiune degeaba in F1 FERRARI inseamna Fia si atata bine ca se descurca scuderia asa e peste tot ai bani ai tot mai ales in sportul ista e ceva normal si sa nu vad posturi aici posturi de genul ca nu a fost corect sau alte tampeni pentru ca voi romani va furati calea ferata si o vindeti la fier vechi si mor oameni din aceasta saracie mentala pe care o aveti pace voua
    9 2
  • gabriele
    moralist, ha
    calea ferata o fura aia ce ti-au inspirat si tie mentalitatea asta de toareg. Lasa critica in seama celor nepatati. Du-te de mai impinge o spaga ceva sa nu mori de foame si sa crape dusmanu' de necaz...
    2 4
  • gabriele
    @nelule98898989
    trezirrrea !
    Abia a inceput minicampionatul. Nu sarbatorii. Nici acum nici alta data. Nu ai de ce.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru