Force India va investi 62 de milioane de euro în infrastructură

de Daniel Popescu
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vijay Mallya a anunţat că Force India va investi 62 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii cu scopul de a înregistra progrese semnificative în următoarele sezoane.

Esential 62 de milioane de euro va investi Force India in echipamente
99 de puncte a castigat Force India in sezonul 2012
7 este pozitia in clasamentul constructorilor ocupata de Force India
Force India a anunţat în această săptămână prima investiţie majoră de la preluarea echipei de către miliardarul indian Vijay Mallya în sezonul 2008.

Consiliul de administraţie al echipei a decis să aloce 50 de milioane de lire sterline (aproximativ 62 de milioane de euro) pentru dezvoltarea infrastructurii. Printre altele, echipa va investi o mare sumă de bani în achiziţionarea unor echipamente moderne, acest lucru fiind esenţial în condiţiile în care indienii utilizează în prezent echipamente folosite de echipă pe vremea când purta numele Jordan.

Suma reprezintă însă doar aproximativ 20% din bugetul anual pe care îl are Red Bull Racing şi aproximativ o treime din bugetul unor echipe precum Mercedes sau Lotus.

Înaintea ultimei curse a sezonului de la Interlagos, Force India ocupă locul şapte în clasamentul constructorilor cu 99 de puncte.

Chiar dacă echipa a regresat faţă de anul trecut, când a ocupat locul şase în această ierarhie, Mallya insistă că performanţele din acest an sunt remarcabile tocmai în contextul echipamentelor pe care le-a avut la dispoziţie.

"Privind înapoi spre acest sezon, avem toate motivele să ne simţim mândri. Am câştigat mai multe puncte decât în oricare alt sezon şi în fiecare an am demonstrat că am progresat. Şi am făcut paşi mari înainte, nu doar paşi de bebeluş. Având în vedere echipamentele pe care le avem, care în cea mai mare parte sunt din era Jordan, ne-am descurcat excepţional", a declarat indianul.

În prezent, Mallya deţine 42.5% dintre acţiunile Force India, iar un pachet similar de acţiuni se află în posesia companiei indiene Sahara. Restul de 15% dintre acţiuni sunt în posesia familiei olandeze Mol.

Via Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru