Force India acuză Caterham de copierea pachetului aerodinamic

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.03.2012
Force India susţine că rivalii de la Caterham au devenit rapid cea mai bună dintre cele trei noi echipe din Formula 1 datorită faptului că au copiat anumite elemente aerodinamice ale indienilor.

Conflictul dintre Force India şi Caterham pe tema drepturilor intelectuale deţinute de prima dintre echipe şi utilizate fără drept de cea de-a doua echipă este departe de a se încheia.

După ce justiţia britanică a dat un verdict favorabil pentru Caterham, Force India susţine în continuare că rivalii care au debutat în Formula 1 în 2010 au utilizat în mod ilegal tehnologia echipei pentru dezvoltarea monopostului din urmă cu doi ani. Bob Fernley, şeful executiv al echipei Force India, explică în acest mod şi faptul că actuala echipă Caterham are performanţe mult mai bune decât celelalte două echipe care au debutat în competiţie în 2010, Marussia şi HRT.

"Pentru a ajunge la acest nivel, Formula 1 reprezintă o investiţie uriaşă de timp şi bani. Caterham a preluat platforma aerodinamică a celor de la Force India pentru a ajunge la un anumit nivel care este peste cel al rivalilor de la HRT şi Marussia. În primul rând, salvezi multe milioane de lire sterline, iar în al doilea rând ajungi direct în această poziţie.

Dar nici după trei ani nu au reuşit să progreseze din acea poziţie", a declarat el.

În mijlocul disputei să află compania Aerolab, care a construit monopostul Force India, însă ulterior a semnat un contract similar cu Caterham. În plus, Mike Gascoyne a fost directorul tehnic al echipei Force India înainte de a pleca la Caterham spre finalul anului 2009. În acest caz s-a implicat în weekend şi Marussia, care solicită un punct de vedere oficial din partea FIA pe acest subiect.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru