Formula 1 ar putea fi transmisă pe Digi Sport din 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.07.2010
Postul de televiziune Digi Sport ar putea prelua drepturile TV pentru Formula 1 începând din sezonul 2011 pentru o perioadă de trei ani, potrivit unor zvonuri din piaţa media.

Televiziunea Romană este pe cale să piardă drepturile de transmisie pentru Formula 1 începând de anul viitor.

Potrivit unor informaţii neoficiale citate de jurnalistul Laurenţiu Mandu, Digi Sport a achiziţionat drepturile de televizare ale Formulei 1 pentru următoarele trei sezoane pentru o sumă estimată la aproximativ 7 milioane de euro.

Reprezentaţii postului de sport au refuzat să comenteze speculaţiile, marginându-se să afirme că Digi Sport participă frecvent la licitaţiile organizate pentru toate competiţiile sportive de top.

Digi Sport este un post de televiziune aflat în proprietatea operatorului de telecomunicaţii RCS-RDS şi poate fi recepţionat numai de persoanele abonate la unul dintre serviciile de televiziune ale acestei companii: Digi TV Cablu, Digi TV Cablu Digital, Digi TV Cablu HD sau Digi TV, ultimul dintre acestea fiind un serviciu de televiziune digitală.

Postul TV transmite începând din acest sezon şi MotoGP, o alta competiţie majoră din lumea sporturilor cu motor, pe lângă numeroase campionate naţionale de fotbal.

Via | Laurentiu Mandu

Comentarii (46)

  • jondaniel
    pachet
    Sper ca stie Digi ca F1 vine la pachet cu Miki. Ala e acolo pana la moarte si dincolo de ea.

    Nu vom scapa in veci de el.
    21 2
  • @daniel
    stii ce suma a platit tvr pentru ultimile 3 sezoane?
    3 0
  • digi
    probabil digi va transmite si antrenamentele de vinerii si sambata (daca o sa mai existe). in motogp asa fac pentru toate clasele.
    7 0
  • rayn380
    Miki
    Ba eu sper ca acesta sa fie motivul pentru care TVR nu va mai transmite F1 in Ro, adica vom scapa de Miki. Sper sa-l aduca pe Daniel sau oricine altcineva care este pasionat de F1 si este atent la ceea ce se intampla in timpul unui mare premiu.
    14 2
  • @schumy1969
    Cand au castigat ei drepturile, acum multi ani, stiam ca platesc 1.050.000 dolari pe sezon. Oferta PRO TV fusese 1.000.000 dolari. E posibil ca intre timp preturile sa fi crescut, cel putin pana prin 2008.
    4 0
  • alecstm
    MotoGP
    Cursele de MotoGp au fost transmise de catre DigiTV deja de anul trecut, de undeva de la mijlocul sezonului.
    4 0
  • DOAMNE AJUTA
    Intr-adevar la Moto GP sunt comentatori plini de pasiune si cunoscatori , nu ca de alde Miki care are privilegiu sa vada F1 direct in Valencia si spune ca orasul si circuitul sunt aiurea
    NOI VA SPRIJINIM DIGI !!! Bagati , ca fani sunt destui !!!
    10 2
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Frumos, mai ales partea cu HD-ul :P Era de asteptat totusi, la ce "calitate" ofera TVR-ul...
    5 1
  • Digi Sport /Formula1!
    Soopper !!!Speram sa fie ca aqm urmarm stream-uri pe BBC..Laurenţiu Mandu e baiat fain ;).....Vrem comentatori tineri si priceputi................
    4 1
  • Veste buna
    Dupa ziua care am avut-o, e super sa aflu si astfel de vesti.
    Dar oare Miki & Co vor fi si ei "preluati"?
    Draga Miki, daca vei citi acest comentariu, iti transmit sa ne lasi naibii in pace :))
    12 1
  • F1 si digi
    Si uite asa mai castig niste timp pentru alte activitati duminica din doua in doua saptamani.... Nici nu am posibilitate sa trec la Digi si sincer nici nu sunt tentat......
    9 2
  • @NeoGalaxy
    Degeaba are Digi HD daca F1 nu e transmis HD. Tot aia e.
    7 2
  • cupitza
    nu cred ca ar fi cinstit fata de pasionatii de F1. vor fi favorizati doar cei care detin un abonament la DIGITV. eu nu sunt abonat si nici posibiliate nu am... in consecinta, nu sunt de acord cu asta, chiar daca nu il sufar pe Miki. vom vedea de la anul, dar sper sa nu se intample
    16 2
  • Update
    Am mai venit cu un update la mine pe site.
    2 1
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Anul acesta s-a tot lucrat la suportul HD pentru Formula 1, iar Fota a aprobat testele in vederea difuzarii F1 in 2011 HD. Este posibil sa fie amanat pentru 2012 totusi din cauza unui fapt pe atat ce comic pe cat de simplu: nu se stie ce vor sa transmita de fapt in HD si cum sa fie prezentata cursa :P
    0 1
  • @
    e foarte bine ca Digi vor sa cumpere drepturile de televizare pt. F1 dar problema e sa si poti transmite cursele . Anul acesta cand fotbalul si cursele de Motogp se suprapuneau mutau Motogp pe DigiSport Plus . Problema e urmatoarea : daca se suprapune o cursa de Motogp , un meci de fotbal(sa zicem un real-barca) si o cursa de f1 ce va fi ? Un lucru foarte bun la DigiSport e ca ei transmit si antrenamentele libere (daca nu sunt meciuri de fotbal , desigur) . Cat despre comentatori...imi placea foarte mult cum comentau Antal Cudinica si Vlad Haralambie (ambii eurosport , pe vremea cand Motogp era transmisa de ei ) .
    3 1
  • andrei
    Digi tv
    Nu e o veste chiar atat de buna, nu toti avem abonament la unul din serviciile oferite de RCS
    12 1
  • salutare
    mi-a fost"ascultat",unul din mailurile pe care le-am trimis sau asa vreau sa cred!!!!sunt super incantat de aceasta veste!!!
    asta inseamna mai mult ca sigur infiintarea unui nou canal DIGISPORT,special dedicat altor competitii decat fotbalul!!!imi place tare mult cum se comenteaza MotoGp,iar antrenamentele de vineri ar fi ceva nemaivazut pentru un post de televiziue din Romania,sa fie transmise!!!!!!!
    MULTUMIM DIGI SI MANDU pentru veste!!!!!!!!!!!!
    5 3
  • salutare
    cumparati"palarie"(antena satelit)de la Digi si scapi de toate problemele!
    5 8
  • DEMOnick
    Mare tampenie
    Cea mai mare prostie care se putea intampla!!! Sa vedem cati or sa vada F1 la digi, presupun ca mai putini decat cei care nu suportau comentatorii. E pacat ca sporturile cele mai frumoase sunt luate de televiziuni cu cota foarte mica de piata. F1 o sa piarda multi pasionati care nu or sa aiba alternative de vizionare.
    10 5
  • drapar
    mare prostie
    O alta mare prostie facuta de catre televiziuni in detrimentul telespectatorilor ! La fel ca si la Liga I de fotbal, se alege un canal de nisa, si astfel inca un sport televizat devine inaccesibil unui numar larg de privitori.
    8 4
  • @ all
    o farfurie la digi satelit o ei in rate pret/12, iar pe luna platesti 24 lei
    5 3
  • salutare
    vad ca pana si mentalitatea iubitorului de Formula1,este exact aceeasi cu cea a iubitorului de fotbal,manele si samanta:DACA NU E PENTRU TOATA LUMEA ATUNCI E O MARE PROSTIE!!!!!!!Sincer ma asteptam la mai multa inventivitate,din partea celor care nu au RCS-RDS!!!
    cand va invata romanul,ca acum banul dicteaza!!!!!daca RDS,vine cu o oferta DUBLA,fata de restul televiziunilor de la licitatie,atunci sigur ca ei castiga!!!!!!fie ca e Formula1,fotbal sau orice alta competitie!Nici mie nu mi-a convenit cand Liga Campionilor a fost castigata de TVR si BOOM,dar a trebuit sa ma multumesc cu cele mai slabe meciuri,aproape pana in sferturi,dar am cautat alternative si vad ca daca postati,inseamna ca aveti net si sunt aici o groaza de siteuri si streamuri,numai vointa sa ai....si fund tare!!!!!!sigur nu este la fel de confortabil sa stai in fata calculatorului si nu in pat sa te uiti la Formula1,dar daca pretinzi ca iti place acest sport,faci acest efort!!!!!Mai nou sunt postate sis streamuri in romana,asa ca deranjul este minim!!!!!!!!!
    6 8
  • salut
    sper sa nu vina la pachet cu Miki MITOMAN ALEXANDRESCU. Nu il mai suport :D
    8 0
  • Wild 1
    Hai frate ca nu are cum!

    In primul rand Digi - Migi sau cum se mai numeste, nu are banii TVR-ului, si apoi, cum o sa accepte FIA o televiziune de nisa care nici macar nu are acoperire pe toti providerii de televiziune prin cablu.

    Stirea e buna de reclama, dar cam macaie, vorba filosofului.
    6 3
  • @Wild 1
    cum a acceptat si Dorna
    3 0
  • salutare
    @wild
    uite ca aia din Premier League i-au acceptat,astfel ca incepand de anul acesta au exclusivitate pentru Premier League,pentru Spania de anul trecut si Moto GP!!!!!
    asa ca,fa-ti alte calcule!!!!!
    4 4
  • f1 - tv
    Daca nu sunteti abonati RCS nu e o problema sunt si alte posturi care transmit cursele de F1 - RTL (de), RTL Klub (hu), etc.
    Salut pe aceasta cale despartirea de miki (sper sa nu apara si la DigiSport) si sper sa nu il mai aud vreodata!
    2 4
  • NeoGalaxy
    RCS-ul doreste sa difuzeze Formula 1 nu pentru fani si nici de amorul artei ci pentru ca sunt la concurenta directa cu cei de la UPC. Dar daca nu vine la pachet cu Miki, 50 lei pe luna pentru Formula 1 la calitate foarte buna (posibil si HD din 2011) eu zic ca merita. Oricat de bune sunt acele stream-uri de care se tot aminteste mai sus, nici daca sunt la 720p (1080p) daca vrei asa de amorul artei, tot nu se compara cu calitatea oferita de Digi TV. Daca nu vine cu Miki la pachet, fanii castiga pe toate planurile. Plecam cu o situatie TVR + Miki (loose-loose) si ne indreptam spre una Digi TV - Miki (win-win), mai bine nu se poate :)
    5 3
  • schumi
    F1 la Digi
    Ce bine ar fi. Asa m-am saturat de Bonifaciu si Alexandrescu (domnul "nu inteleg nimic" si "Be eM dubluV :D)
    1 0
  • in mod normal, logic, si indubitabil, in momentul in care o competitie "celebra" ajunge sa fie transmisa de un post de televiziune cu acoperire limitata FANII PIERD !!

    nu toata lumea poate sa dea banii pe inca un abonament TV, nu toata lumea vrea . etc ..

    posibilitatea de a vedea HD cursele suna frumos ... dar sa nu uitam ca si TVR are emisie HD ( stiu, la paket cu nea Miki ... ), si emisia TVRHD este pentru toata lumea care poate sa o receptioneze ( aici ma indoiesc ca ala care are o plasma de un emtru in casa nu isi permite 50ron/luna pe un alt abonament..). Totusi argumentul principal sta in picioare - FANII PIERD cand tragem linie si adunam avantajele si dezavantajele.

    Am prieteni "microbisti" care nu au fost tocmai incantati ca trebuie sa plateasca in plus ca sa vada campionatul national ... si acum probabil o sa am prieteni care nu vor fi incantati sa plateasca in plus ca sa vada F1 . . . norocul meu ca-s abonat la RCS :)
    6 1
  • sper sa scapam de miki si viki!!!!!!!!!
    2 0
  • ctlnmihai
    sharky_raduku
    @ Antal Putinica :)
    0 0
  • una calda, alta rece...
    ...ca-n bancu ala - "La Auschwitz se anunta in megafoane: Detinuti, deseara veti avea discoteca...
    Detinutii: URAAAAAAAA!!!
    Si anuntul continua: ...va canta Hans Muller la mitraliera!"
    Deci tot cam asa si cu vestea asta - unii scapa de Miki, iar altii, MUUULT MAI MULTI "scapa" de Formula 1! Mie personal mi se pare o veste mai degraba proasta, in sensul ca prefer sa vad ca acum F1 la TV (aaalt confort, alte dimensiuni ale ecranului) pe MUTE si sa ascult comentariul celor de la BBC de pe stream, decat sa o vad imaginea cu sincope si la dimensiuni mici pe monitor...
    OK, pana la urma nu-i nimic rau / incorect in faptul ca o televiziune liciteaza si castiga drepturile de difuzare. Dar pe mine (si nu sunt singurul) n-or sa ma mai convinga niciodata cei de la RDS sa le dau bani ptr servicii slabe si indiferenta fata de client! Ca sa nu mai vb de faptul ca transmisia Ligii 1 a fost o MAARE MAGARIE - acolo sigur cineva a luat niste bani grasi - nu e corect ca Liga NATIONALA de Fotbal sa poata fi vazuta doar la o televiziune DE NISA! Adica... "Hai, da-ne noua drepturile sa ne extindem ca acoperire + vanzari si mananca sh gura lu matale ceva...". Asa ceva nu-i deloc fair, da' ce valoare mai are termenul asta la o asa "foame da bani"?!
    Asta este un motiv in plus si suficient ptr mine sa nu le mai dai nici un leu astora. Deci,.... care aveti RDS - posibil sa aveti o veste buna (desi mi-e teama ca Miki o sa fie tot acolo), care nu... las' ca ne-om descurca noi!
    6 3
  • cucubau
    calm!!!
    Cred ca depinde prea putin de noi ceea va urma ...
    2 0
  • Miki
    Nu sunt un om rau. Dar va rog din tot sufletul,,, Va implor! Fac orice! Sa-i omoare cineva pe cei 2 retardati de pe tvr1. Ei nu stiu niciodata ce se intampla, cine la ce echipa alearga, cine e la boxe...absolut nimic.
    Chiar este nevoie sa mergem in fata la Tvr sa facem scandal sa ii dea odata afara pe jegosii aia incompetenti ? Chiar asa s-a ajuns in tara asta? Se promoveaza toti mascaricii la tv? Toti incompetentii? Dar eu ma intreb, daca oamenii stiu ca nu-s doriti, de ce mama dracului nu pleaca ei din bun simt?!
    Cat despre faza cu RDS.... sa cumpere tot..sa-i ia dracu ..oricum ei mereu au o politica de monopol si cand se vad cu "1 miliard de clienti" se panicheaza ca habar nu au cum sa se poarte cu ei si au 2 angajati la 10000000 de clienti.

    Eu imi doresc sincer sa se mute F1 chiar si pe Mezzo sau pe Taraf daca vreti... numai sa dispara aia doi incompetenti... Daca se poate, de pe fata planetei.
    4 1
  • Aleluia
    Scap de comentariul lui Miki si F1 scapa de mine. Le doresc infocatilor suporteri Digi vizionare placuta. Eventual sa faca cheta sa-mi aduca un fir rcs pana la blocul meu sa am si eu ce sa bag in spate la tv sau sa imi cumpere un apartament cu pozitie pentru oala Digi. Dar astea nici pestisorul de aur nu le va indeplni ... o zi buna!
    5 2
  • @ctlnmihai
    haha... de ce ? nu iti placea cum comentau ? :)
    1 0
  • sharky_raduku
    a fost doar o corectura a numelui..Mie mi-au comentariile lui Arnold Cobilanschi si Adrian Cheltuitoru...
    2 0
  • sharky_raduku
    *mi-au placut
    1 0
  • @ctlnmihai
    da ai dreptate :) i-am si uitat numele de cand nu l-am mai auzit comentand .
    0 0
  • satul de prostie crasa
    din punctul meu de vedere, desi sunt fan inrait al F1, poate sa nu se mai dea de loc daca asta inseamna ca sunt scutit de comentariile celor doi, dar mai ales de cele ale lui Miki
    1 1
  • I_heart_F1
    BBC Stream
    @radcargt08 - cand zici BBC Stream te referi la 5-live ca si marianescu? Sau folosesti ceva proxy pentru stream video?
    0 0
  • crystyanu
    Lumina
    În sfarsit respiram usurati si va multumin pentru ce faceti pentru noi dupa atata dictatura, prostie cu MIKI marele atotstiutor dar ZERO pentru F1, cu comentarii de ......... si nesimtire maxima.Astazi am avut placerea sa savurez prima sesiune de calificari deci ii SUPER. Ce nu imi place este faptul ca nu stie prea multa lume programul si si postul ca nu sa facut reclama in rest sunteti cei mai tari atita timp cit nu aduceti PAPAGALII care au fost pina acumala Tvr 1. Va multumesc
    0 0
  • fresup
    miki
    Mie-mi placea, Miki. Cred ca v-ati obisnuit sa urati pe cineva din tot sufletul neaparat... Pacat. Viata e frumoasa...si unii sunt asa dezlantuiti. Vai, vai! Ce baieti rai!
    0 0
  • fresup
    intrebare
    Poata sa-mi spuna si mie cum pot viziona F1 fiind pe UPC? Sau...asta a fost? Sa ma multumesc cu anii in care am vazut F1?

    Daca poate cineva sa-mi spuna...Multumesc frumos!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru