Franţa plăteşte 30 milioane de euro pentru a reveni în F1 în septembrie 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.01.2012
Franţa este foarte aproape să confirme revenirea în Formula 1, prima cursă urmând să aibă loc în 1 septembrie 2013. Bugetul anual al organizatorilor se ridică la 30 de milioane de euro.

Guvernul francez are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a confirma revenirea în calendarul competiţional al Formulei 1 începând din sezonul 2013.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Le Figaro, Franţa va reveni în Formula 1 cu o cursă care va avea loc în 1 septembrie 2013 pe circuitul de la Paul Ricard, aflat în proprietatea lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

"Cazul este pe biroul lui Francois Fillon (n.r - prim-ministrul Franţei). Trebuie doar să dea undă verde ministrul sportului David Douillet şi lui Nicolas Deschaux, preşedintele Federaţiei Franceze de Motorsport. Prima cursă va fi găzduită în 1 septembrie 2013", precizează sursa citată.

Potrivit publicaţiei Sportune, Franţa are un buget anual de 30 de milioane de euro pentru a găzdui cursa de la Paul Ricard, iar acesta este asigurat integral din fonduri private, fără niciun ajutor din partea statului francez. Cursa de la Paul Ricard se va desfăşura o dată la doi ani, în anii impari, în alternanţă cu Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Franţa a anunţat încă de anul trecut că vrea să revină în Formula 1, iar planurile au fost accelerate după ce nu mai puţin de trei piloţi francezi au fost confirmaţi pe grila de start a sezonului 2012: Romain Grosjean (Lotus), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) şi Charles Pic (Marussia).

Via | YallaF1 | Sportune

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru