Gilles Simon, director tehnic la noul furnizor de motoare Pure

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.07.2011
Gilles Simon, fostul şef de motoare la Ferrari, a devenit noul director tehnic al companiei Pure, care va furniza motoare în Formula 1 începând din sezonul 2014.

Planurile companiei Pure de a deveni furnizor de motoare în Formula 1 începând din sezonul 2014 prind din ce în ce mai mult contur după recrutarea unuia dintre cei mai buni specialişti în acest domeniu, Gilles Simon.

Francezul născut în Maroc va deveni directorul tehnic al Pure începând din luna august, urmând astfel să aibă un rol crucial în dezvoltarea motoarelor companiei. Simon a fost şeful deparetamentului de electronică şi trenuri de rulare din cadrul FIA începând din decembrie 2009, înainte de a lucra pentru Ferrari în perioada 2006-2009 ca director al diviziei de motoare.

"Să facem Formula 1 mai prietenoasă cu mediul înconjurător este un obiectiv personal pentru mine. Regulamentul trenului de rulare din 2014 marchează cea mai mare schimbare în această zonă a Formulei 1 din ultima generaţie. Oportunitatea de a dezvolta un tren de rulare pentru Pure este o provocare fantastică şi îmi permite să revin la pasiunea mea, desenarea motoarelor", a declarat el în cadrul unui comunicat de presă.

Pure este o companie condusă de Craig Pollock care şi-a făcut publice intenţiile de a furniza motoare în Formula 1 în luna mai a acestui an.

Via | FIA

Taguri: Gilles Simon, Pure

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru