Hamilton a postat pe Twitter telemetria McLaren din calificările de la Spa

de Daniel Popescu
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a declanşat un mic scandal la McLaren după ce a publicat duminică pe contul său de Twitter telemetria monopostului din calificări.

Nu a judecat corect situaţia. Evident, nu gândea limpede

Martin Whitmarsh
Seful McLaren
Lewis Hamilton s-a aflat în centrul unei controverse la Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a publicat pe reţeaua de socializare Twitter o serie de informaţii sensibile despre propria echipă.

Mai întâi, el şi-a exprimat sâmbătă frustrarea pentru decizia de a utiliza în calificări aripa spate de specificaţie veche cu care a obţinut doar locul opt pe grila de start, în timp ce coechipierul său Jenson Button a ocupat pole position-ul cu o componentă nouă.

Ulterior, britanicul a şters mesajele, însă a revenit duminică dimineaţă pe acelaşi subiect când a publicat o fotografie cu telemetria monopostului, prin care a încercat să explice de ce a fost atât de lent în calificări. Aparent dificil de înţeles pentru fanii Formulei 1, imaginea conţinea detalii explicite despre setările monopostului MP4-27 şi alte date sensibile precum gardă la sol sau punctele de acceleraţie şi de frânare, elemente care au îngrijorat echipa McLaren.

Telemetria monoposturilor McLaren la Spa-Francorchamps

Datele de acolo nu sunt de mare folos nimănui.

Paddy Lowe
Director tehnic McLaren
Martin Whitmarsh, şeful echipei britanice, a admis că McLaren i-a solicitat în mod expres să şteargă fotografia, lucru care s-a întâmplat imediat, însă era deja prea târziu, întrucât aceasta a fost preluată de numeroase publicaţii online.
"I s-a cerut să şteargă mesajul şi a făcut asta imediat. Nu a judecat corect situaţia. Nu i-am cerut noi să şteargă şi celelalte mesaje de sâmbătă, ci numai pe acesta, iar el a făcut-o şi şi-a cerut scuze. Evident, nu gândea limpede", a declarat britanicul.

La rândul său, directorul tehnic Paddy Lowe susţine că Hamilton nu a produs "daune majore" prin publicarea unor informaţii aparent confidenţiale. "Datele de acolo nu sunt de mare folos nimănui, aşa că nu cred că a produs daune prea mari. Informaţiile de acolo sunt oricum valabile pe căi obişnuite, pentru că cele mai multe echipe au metode pentru a afla acele date. Dar Hamilton a înţeles greşeala pe care a comis-o. Nu a apreciat acea informaţie, iar inginerii nu vor să vadă astfel de lucruri pentru că îşi petrec viaţa ţinând secrete astfel de informaţii", a precizat Lowe.

Noul conflict dintre Hamilton şi McLaren apare exact în perioada în care cele două părţi negociază prelungirea contractului pentru sezonul 2013.

Via BBC Sport, BBC Sport

Comentarii (8)

  • McLaren n-ar strica sa-i joace
    echipa isi poate alege un alt pilot cu mult mai putini bani si cu mai putine pretentii... Atitea piloti sint in lista, oho-hoooo.. si care nu vor ajunge la astfel de gesturi si reprosuri. De cite ori a venit in potriva epropriei echipe...
    11 11
  • tot eu aici
    McLaren n-ar strica sa-i joace fiesta*
    oare ce-ar zice Schumacher despre propria echipa???
    7 3
  • un loc
    daca i-o face McLaren si pe asta apa-i bun. McL. are de unde alege iar el ma tem ca ioc. Ce jale ar fi.... uhuuu.
    7 8
  • hamilton face parte din tripleta de aur a F1 alaturi de alonso si vettel! mc laren ere nevoie de un asemenea pilot (cred ca doar raikkonen ar fi capabil sa-l inlocuiasca acolo). e normal sa fie frustrat! el a incercat sa demonstreze ca a pilotat corect iar masina nu l-a ajutat! daca am vedea si telemetria lui button (care nu sunt sigur ca se vede aici) ar rezulta probabil ca hamilton a fost mai lent in ciuda faptului ca datele de telemetrie sunt superioare celor ale coechipierului
    9 5
  • Din poza de mai sus, tu ti-ai dat seama ca "ar rezulta probabil ca hamilton a fost mai lent in ciuda faptului ca datele de telemetrie sunt superioare celor ale coechipierului"... Cum ai ajuns tu la concluzia ca datele de telemetrie sunt superioare... altor date de telemetrie? Adica ce inseamna superioare?

    Cauta te rog pe internet ce inseamna "superior" si cum se foloseste, te rog.
    5 4
  • echipa face mult.
    stimati prieteni, vreau sa va zic ca valoarea pilotului se vede atunci cind ai o masina buna si poti demonstra ceva. Oare alti piloti din pluton nu se vad...oare!? Eu nu cred ca e doar "tripleta" asta si atit, sa fim seriosi. Sa ne uitam in spate putin, asa cum am indragit cite un pilot care ne-a demonstrat repetat ca are ceva tot asa ne-o pot demonstra si multi altii, tot ce trebuie e sa aiba cu ce! Nu spune nimeni ca McLaren n-are nevoie de pilot bun, problema se pune ca prea des arata cu degetul spre echipa sa si-i ponegreste.
    5 3
  • mobius
    La fel de imatur ca si Vettel. Nu iar strica un dus rece din partea echipei, o echipa ce l-a sustinut in 2007 in defavoarea coechipierului sau si in pofida bunului simt. Acum echipa culege roadele.
    10 7
  • Primul comentariu
    Tu sigur ai fost in sesiunea a2a la bac si mai mult ca sigur ai picat ! Esti un dezastru !
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru