Hamilton, cel mai loial pilot din istoria Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.04.2011
Lewis Hamilton a devenit pilotul cu cele mai multe curse pentru o singură echipă din istoria Formulei 1, după ce a concurat în 73 de Mari Premii pentru McLaren.

Chiar dacă a terminat doar pe locul opt cursa de la Sepang, Lewis Hamilton are şi motive de bucurie după Marele Premiu al Malaeziei. Britanicul în vârstă de 26 de ani a devenit pilotul care a concurat în cele mai multe curse pentru o echipă, dintre cei care au pilotat pentru o singură echipă pe parcursul carierei, atingând pragul de 73 de Mari Premii pentru McLaren.

Astfel, el a doborât precedentul record stabilit de Jim Clark, care a concurat în 72 de Mari Premii pentru Lotus înainte de a înceta din viaţa la numai 32 de ani în urma unui accident suferit într-o cursă de Formula 2 în 1968.

"Cineva din echipa mi-a spus că, dintre toţi piloţii de Formula 1 care au pilot pentru o singură echipă, eu sunt pilotul care a concurat în cele mai multe Mari Premii. Mi s-a spus că Jim Clark a concurat în 72 de curse pentru Lotus, iar Malaezia a fost a 73-a mea cursa pentru McLaren. Mă face să mă simt foarte umil. Nu l-am văzut niciodată pe Clark concurând, dar ştiut că va fi întotdeauna amintit ca unul dintre cei mai mari şi ca pilot loial Lotus.

Loialitatea este extrem de importantă şi sunt mândru să fiu menţionat în acelaşi mod ca el. Asta îmi dă determinare să revin mai puternic ca niciodată", a declarat campionul mondial din sezonul 2008.

Hamilton a debutat in Formula 1 in sezonul 2007.

Via | Daily Telegraph

Taguri: Hamilton, McLaren

Comentarii (12)

  • curse
    schumi are 181 de curse pentru ferrari... poate cel mai loial britanic...
    11 13
  • dude
    Se refera de la debutul in F1, adica prima starturi la prima si singura echipa de-a lungul carierei. Schumacher a mai concurat cu Jordan si Benetton. Practic Schumacher a "resistat" 1 GP la Jordan.
    9 1
  • lol
    * adica starturi la prima si singura echipa...
    6 1
  • ...
    Oricum e greu sa ajungi sa detii recordul respectiv, deoarece aproape nimeni nu debuteaza la o echipa ca McLaren, Ferrari...
    12 0
  • @Jolerto
    Hai sa fim seriosi pana la capat, Schumacher a rezistat doar in antrenamente, calificari si un prim tur incomplet al primului sau mare premiu la Jordan. Jordan ar fi echivalentul HRT sau Virgin, vrea cineva sa se mandreasca cu un record de loialitate cu aceasta echipa? Poate echipa o sa se desfiinteze pana sa depaseasca pilotul recordul...
    3 9
  • @vw-tr
    se vede ca ai vaste cunoștințe despre FORMULA 1...

    sa compari JORDAN cu HRT sau VIRGIN.

    în 1991 anul debutului lui JORDAN au avut următoarele rezultate notabile:

    andrea de cesaris loc 4 în canada
    bertrand gachot loc 5 în canada
    andrea de cesaris loc 4 în mexic
    andrea de cesaris loc 6 în franta
    bertrand gachot loc 6 în marea britanie
    andrea de cesaris loc 5 în germania
    bertrand gachot loc 6 în germania

    bertrand gachot a realizat cel mai rapid tur în ungaria.

    în clasamentul general al constructorilor jordan a terminat pe locul 5 din 17(18) echipe participante.

    bănuiesc ca HRT sau VIRGIN ar fi mândri cu asemenea rezultate în anul de debut.
    14 0
  • @vw-tr
    Schumy are perfecta dreptate! Si inca ceva.. Eu, personal prefer efectiv sa ajung la o echipa de F1 la varsta cand debuta Schumacher, numai pe baza rezultatelor la o sesiune de teste, decat sa visez sa alerg la Ferrari!
    5 2
  • ...
    Oricum ar fi bine sa pomenim si de Adrian Sutil, cine a debutat la Midland F1 care este practic Force India (ex Spyker, ex Midland) in 2006 intr-o sesiune de teste.
    9 1
  • vs Schumacher
    SI tocmai la depasit pe Schumacher dar la numarul de victorii cu singura echipa - 72 victorii cu Ferrari . :)) Mai are de munca Lewis .
    4 0
  • nope
    "Lewis Hamilton a devenit pilotul cu cele mai multe curse pentru o singură echipă din istoria Formulei 1, după ce a concurat în 73 de Mari Premii pentru McLaren." Formularea este jalnica si nu reflecta realitatea.
    2 1
  • cel mai loial pilot din istoria formulei 1
    cine a scris articolul asta nu s-a documentat indeajuns, cu siguranta cel mai loial pilot din istoria formulei 1 e schumacher, a pilotat pentru ferrari intre 1996 - 2006 - 181 gp apoi coulthard pt mclaren intre 1996 - 2004 160 gp si apoi hakkinen 1993 - 2001 150 gp asa ca nu stiu de und e a aparut chestia cu hamilton cel mai loial pilot din istoria formulei 1 !!??? cel care i-a spus asta lui hamilton probabil era miki motoman alexandrescu :))))
    0 4
  • Jolerto
    ovidiu .
    Citeste si tu si sa te documentezi, ok? Deja era explicat ce inseamna defapt sa concurezi pentru o singura echipa de f1, si nu 3-4-etc...
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru