Honda confirmă interesul pentru revenirea în Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 04.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a dezvăluit că "studiază" posibilitatea de a reveni în Formula 1 cu scopul de a furniza motoare pentru McLaren, însă Mercedes este determinată să păstreze colaborarea cu britanicii.

Dorim o relaţie pe termeni lung ca furnizor de motoare pentru McLaren Mercedes.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Publicaţia germană Auto Motor und Sport a dezvăluit că Honda va reveni în Formula 1 în 2014 sau cel târziu în 2015 ca furnizor de motoare pentru McLaren, concomitent cu introducerea noilor unităţi V6 de 1.6 litri.

Informaţia nu a fost confirmată oficial de constructorul japonez, însă Takanobu Ito, preşedintele Honda, a dezvăluit recent că "studiază" posibilitatea de a reveni în Marele Circ.

Nu comentăm niciodată zvonurile din presă despre potenţiali parteneri.

Purtator de cuvant
McLaren
Contractul celor de la McLaren cu Mercedes pentru furnizarea motoarelor expira la sfârşitul acestui an, însă înţelegerea are opţiune de prelungire pentru 2014 şi 2015. Potrivit BBC Sport, britanicii intenţionează să prelungească contractul cu un singur sezon pentru a putea utiliza motoare Honda din 2015, însă echipa britanică a refuzat să facă comentarii pe marginea acestui subiect.

"Nu comentăm niciodată zvonurile din presă despre potenţiali parteneri", a precizat un purtător de cuvânt al echipei.

Între timp, cei de la Mercedes sunt determinaţi să continue parteneriatul cu McLaren care a început în 1995.

"Dorim o relaţie pe termeni lung ca furnizor de motoare pentru McLaren Mercedes", a precizat Toto Wolff, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

Via BBC Sport

Comentarii (1)

  • mirel_f1
    Ori cum Honda a mai furnizat motoare echipei McLaren an anii 90, McLaren Honda cu motoare v12,nu cred ca ar fi cea mai buna solutie pentru McLaren sa intrerupa parteneriatul cu Mercedes sau invers sper sa fiie doar un zvon.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru