Horner: "Red Bull poate fi mai relaxată în 2013, presiunea a dispărut"

de Daniel Popescu
Luni, 18.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susţine că Red Bull nu mai este sub presiune să obţină rezultate majore datorită celor trei titluri mondiale consecutive.

Red Bull Racing a dominat Formula 1 de la jumătatea sezonului 2009 şi a câştigat trei titluri mondiale consecutive la piloţi şi constructori, iar şeful Christian Horner susţine că acest lucru a îndepărtat o mare parte din presiunea care apăsa pe umerii echipei.

În schimb, britanicul susţine că Red Bull va forţa păstrarea celor două trofee în vitrină, întrucât presiunea de a obţine rezultate face parte din sport.

"Din multe puncte de vedere presiunea a dispărut pentru că am câştigat trei titluri mondiale la piloţi şi cosntructori. Nimeni nu ne poate lua asta, suntem în cărţile de istorie. Dar punem presiune pe noi înşine pentru că vrem să continuăm. Sigur, tu eşti cel care trebui să fii învins în noul sezon, dar ne-am obişnuit cu asta în ultimii doi ani."

Urmareste Automarket
"Presiunea face parte din afacere, din sport.
Dar din multe puncte de vedere ne îndreptăm spre 2013 mai relaxaţi decât în anii precedenţi datorită performantelor obţinute. Cred că echipa a continuat să crească şi să evolueze şi suntem într-o poziţie bună să facem faţa acestei presiuni"
, a declarat el.

În plus, Horner crede că Red Bull va rămâne la fel de motivată să câştige titlurile şi în 2013, în ciuda faptului că a cucerit deja numeroase trofee în ultimii trei ani.

"Motivaţia este foarte mare. Suntem încă o echipă relativ tânără şi tuturor ne place să câştigăm. Oamenii se bucură de succes şi asta reprezintă o bună determinare. Formula 1 este cel mai mare sport din lume şi câştigi titluri numai dacă toate departamentele funcţionează împreună. Avem putere şi caractere în echipă şi rolul meu este să mă asigur că scoatem tot ce este mai bun din toate zonele. Toată lumea ştie care sunt obiectivele şi toată lumea furnizează rezultatele pe care le aşteptăm", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • GrosJan
    Ingenioasa scuza si-au gasit!
    7 9
  • mirel_f1
    Eu nu cred asta,ori ce echipa daca ar fii in locul lor si-ar dori al 4 lea titlu consecutiv an formula 1.Eu cred ca ei stiu k nu au cea mai reusita masina si incearca sa se scuze inca de la bun anceput.vor face oricesa castige titlu si a 4 oara
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru