HRT ar putea fi salvată de un grup de investitori americani şi canadieni

de Daniel Popescu
Marti, 29.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de investitori din Canada şi Statele Unite vor să cumpere HRT, să-i schimbe numele în Scorpion Racing şi să concureze în sezonul 2013 al Formulei 1.

Thesan Capital, compania spaniolă de investiţii care deţine HRT, este în negocieri avansate pentru vânzarea echipei către un grup de investori din Canada şi Statele Unite ale Americii, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport.

Investorii plănuiesc să cumpere echipa spaniolă, să mute sediul în apropierea circuitului de la Silverstone şi să-i schimbe numele în Scorpion Racing, însă intenţia de a concura în sezonul 2013 al Formulei 1 s-ar putea lovi de refuzul FIA.

Forul mondial a aflat de planurile pentru revitalizarea HRT, însă susţine că nu poate accepta noua echipă în campionatul sezonului 2013 din cauza faptului că perioada de înscrieri s-a încheiat în 30 noiembrie, termenul limită pentru plata taxei anuale de participare în campionat.

Urmareste Automarket
Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, încearcă însă să convingă forul mondial că echipa merită să fie inclusă pe grila de start, iar britanicul le-a trimis chiar o scrisoare investitorilor în care le oferă unele asigurări în acest sens. "Aţi cumpărat compania HRT? Pentru că dacă aţi făcut-o, FIA ar trebui să vă accepte", le-a scris Ecclestone.

Investitorii speră să finalizeze cumpărarea HRT în următoarele zile, astfel că un anunţ oficial este aşteptat până la sfârşitul acestei săptămâni.

Până în prezent, identitatea investitorilor nu a fost dezvăluită.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru